Sport

Mircea Lucescu, dezvăluiri despre meciurile din Ucraina jucate în plin război: “Auzim zgomotele avioanelor în timp ce suntem pe teren”

Mircea Lucescu a dezvăluit cum sunt jucate meciurile din Ucraina în plin război. Antrenorul este decis să rămână la cârma lui Dinamo Kiev.
26.12.2022 | 19:41
Mircea Lucescu dezvaluiri despre meciurile din Ucraina jucate in plin razboi Auzim zgomotele avioanelor in timp ce suntem pe teren
Ce spune Mircea Lucescu despre meciurile din Ucraina jucate în plin război
ADVERTISEMENT

Viaţa ucrainenilor a fost dată peste cap pe 24 februarie, când Rusia a invadat Ucraina. Cu toate acestea, fotbalul continuă în ţara vecină, chiar dacă meciurile sunt jucate în condiţii speciale.

Ce spune Mircea Lucescu despre meciurile din Ucraina jucate în plin război

Mircea Lucescu a oferit un interviu pentru Tuttosport şi a vorbit despre modul în care prima ligă a Ucrainei a revenit în activitate. Antrenorul de 77 de ani a anunţat că nu are de gând s-o părăsească pe Dinamo Kiev.

ADVERTISEMENT

“Este incredibil ceea ce se întâmplă în Ucraina, după aproape un de război. Totul pare că a devenit normal, familiar, dar nu se pune problema ca fanii să revină pe stadioane.

Cum trăiesc? Cu frică. Te uiţi pe cer şi habar nu ai ce se poate întâmpla. Auzim zgomotele avioanelor în timp ce suntem pe teren. Meciurile se joacă în spatele uşilor închise. Jucăm atât timp cât nu sunt alarme şi încercăm să fim foarte atenţi pe teren.

ADVERTISEMENT

Am fost nevoiţi, la un moment dat, să aşteptăm o oră la vestiare pentru continuare meciului. Nu ştiu cine ar mai face aşa ceva în locul meu, dar mă simt bine”, a declarat Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu a refuzat-o pe Fenerbahce

După izbucnirea războiului în Ucraina, presa din Turcia a scris în repetate rânduri că Mircea Lucescu ar putea să ajungă pe banca lui Fenerbahce. Antrenorul român a dezvăluit că a refuzat oferta turcilor.

ADVERTISEMENT

“De ce am refuzat să plec? Nu-i pot trăda pe acești oameni. Fenerbahce m-a vrut, dar am spus nu. Locul meu este aici”, a mai spus Mircea Lucescu.

După 15 meciuri jucate în campionat, Dinamo Kiev ocupă locul 3, la egalitate de puncte cu Şahtior Doneţk, însă fosta echipă a lui Mircea Lucescu are două meciuri restante. Lider în Ucraina este Dnipro-1, cu un avans de cinci puncte.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a preluat-o pe Dinamo Kiev în vara lui 2020, iar la finalul primului sezon a câştigat eventul, dar şi Supercupa Ucrainei. Mai mult, antrenorul de 77 de ani a condus echipa spre calificarea în grupele Ligii Campionilor din sezonul 2020-2021.

ADVERTISEMENT