Sport

Mircea Lucescu, gest impresionant! Ce a făcut pentru un rival de la Şahtar Doneţk

Unul dintre fotbaliștii legitimați la Șahtar Donețk, dorit de Gigi Becali la FCSB, s-a antrenat sub comanda lui Mircea Lucescu, alături de rivalii de la Dinamo Kiev.
05.04.2022 | 23:25
Mircea Lucescu gest impresionant Ce a facut pentru un rival de la Sahtar Donetk
Mircea Lucescu continuă să-i ajute pe fotbaliștii ucraineni refugiați în România. Un rival de la Șahtar Donețk, impresionat de gestul românului
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu s-a implicat în ajutorarea fotbaliștilor ucraineni după invadarea țării de armatele ruse. Mai mult, tehnicianul român l-a primit la antrenamentele lui Dinamo Kiev pe unul dintre jucătorii rivalei Șahtar Donețk.

Cum l-a impresionat Mircea Lucescu pe Taras Stepanenko

Internaționalul ucrainean Taras Stepanenko este unul dintre fotbaliștii care s-au refugiat în România imediat după ce țara lor a fost invadată de Rusia.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul de 32 de ani, legitimat la Șahtar Donețk, a fost recent ofertat de Gigi Becali să joace, temporar pentru FCSB, dar a ales să se pregătească alături de FC Voluntari.

Pentru că ilfovenii au avut o zi de repaus după meciul câștigat în Casa Pariurilor Liga 1, scor 1-0 cu Farul Constanța, Stepanenko a fost primit de Mircea Lucescu la antrenamentele echipei Dinamo Kiev.

ADVERTISEMENT

”Mă antrenez în România la un club local, FC Voluntari. La cererea mea, Mircea Lucescu a vorbit cu Florin Cernat, care este directorul sportiv al acestui club, și s-a primit și permisiunea președintelui și a antrenorului principal ca să mă pot antrena cu ei.

Le mulțumesc tuturor pentru asta. Am fost primit bine aici, mă ajută și mă susțin în toate felurile posibile. Voluntari a jucat sâmbătă un meci important, s-a impus cu 1-0 (n.r. cu Farul). E pe locul 4 în clasament și cu această ocazie antrenorul a dat o zi liberă echipei.

ADVERTISEMENT

Din moment ce trebuie să intru în formă, pentru că Șahtior va pleca în curând în Turcia pentru a juca meciuri de caritate, am apelat la Mircea Lucescu și i-am cerut să mă primească la un antrenament al lui Dinamo Kiev. Nu voiam să ratez trei zile, iar Lucescu mi-a permis asta”, a declarat Taras Stepanenko, citat de sport.ua.

Mircea Lucescu și Taras Stepanenko au cucerit împreună 12 trofee

Mircea Lucescu l-a mai pregătit pe Taras Stepanenko și la Șahtar, în perioada 2010-2016 și au cucerit împreună nu mai puțin de 12 trofee (4 titluri de campioană, 4 Cupe și tot atâtea Supercupe ale Ucrainei).

ADVERTISEMENT

Fotbalistul a ținut să-i mulțumească lui Mircea Lucescu pentru că i-a permis să se antreneze alături de Dinamo Kiev, dar și pentru toate eforturile depuse pentru refugiații ucraineni din România.

”Nu pot decât să vă mulțumesc pentru faptul că noi, ucrainenii, aici ne susținem unii pe alții. Sunt sigur că, dacă ar exista o situație în care unul dintre jucătorii dinamoviști ar trebui să se mențină în formă, atunci Șahtior le-ar oferi băieților toate condițiile și i-ar ajuta în același mod.

Asta este solidaritatea poporului ucrainean și cred că este o situație perfect normală”, a mai spus Stepanenko, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT