Sport

Mircea Lucescu, halucinant după Bayern – Dinamo Kiev 5-0: „Penalty-ul a schimbat totul!”

Mircea Lucescu acuză arbitrajul după umilința cu Bayer Munchen și e de părere că acel penalty a venit într-un moment cheie al meciului și le-a ușurat treaba nemților.
30.09.2021 | 01:18
Mircea Lucescu halucinant dupa Bayern  Dinamo Kiev 50 Penaltyul a schimbat totul
ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski a marcat o dublă împotriva lui Dinamo Kiev și a reușit performanța incredibilă de a marca în toate meciurile disputate pe teren propriu de Bayer Munchen în 2021.

Dinamo Kiev e pe locul trei în grupă cu un punct, însă pentru echipa ucrainiană în urmează o dublă decisivă cu Barcelona, care a fost umilită de Benfica și are zero puncte.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu, dezamăgit de greșelile mari din apărarea lui Dinamo Kiev: „Am făcut greșeli copilărești”

Mircea Lucescu a găsit principalele probleme după înfrângerea la scor în fața lui Dinamo Kiev: arbitrajul coroborat cu erorile uriașe din defensivă: „Trei dintre goluri le-au dat când mingea era în piciorul nostru. Am făcut greşeşi copilăreşti. Am jucat bine până la primul gol, ne-am apărat foarte bine”.

În opinia antrenorului român, penalty-ul a fost mult prea ușor acordat și a influențat decisiv soarta partidei: „Penalty-ul a schimbat totul. Spuneau băieţii că Sydorchuk a fost împins şi a atins mingea cu mâna. Prea uşor a fost dat acest penalty. Nu pot să mă pronunţ acum, trebuie să văd faza”.

ADVERTISEMENT

Robert Lewandowki a tranșat partida în doar 15 minute, după reușitele sale din minutul 12, respectiv 27. Dinamo Kiev a avut doar 37% posesie și a trimis doar două șuturi pe poartă în cele 90 de minute.

Mircea Lucescu, neputincios în fața forței lui Bayer Munchen: „Ştiam că nu putem ieşi cu ei la atac”

Mircea Lucescu e realist și a recunoscut că nu poate să iasă la atac în fața celor de la Bayer Munchen: „Ştiam că nu putem ieşi cu ei la atac. Ei puteau să scoată uşor jucătorii noştri, ceea ce s-a întâmplat în repriza a doua”.

ADVERTISEMENT

„Il Luce” a fost impresionat de reușita extraordinară a lui Leroy Sane, care a oferit și o pasă de gol și a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Julian Nagelsmann: „Golul lui Sane nu putea fi făcut decât de un jucător cu un nivel tehnic bun”, a spus antrenorul lui Dinamo Kiev după înfrângerea cu 5-0 în fața lui Bayer Munchen.

Lucescu, ironizat în timpul meciului cu Bayer Munchen: „Rugăciunea este ultima soluție”

Jurnaliștii francezi de la RMC Sport au ironizat prestația jucătorilor lui Dinamo Kiev pe Allianz Arena și i-au oferit ca singură alternativă lui Mircea Lucescu implorarea divinității pentru limitarea scorului.

ADVERTISEMENT

Ziariștii au postat mesajul ironic pe contul oficial de twitter al publicației: „Rugăciunea este adesea ultima soluție pentru adversarii lui Robert Lewandowski”, e traducerea acestuia.

La 76 de ani, Mircea Lucescu este cel mai vârstnic antrenor din UEFA Champions League. Antrenorul român a mai jucat împotriva lui Bayer Munchen în această fază a competiției în sezonul 2014/2015 din Champions League, când o antrena pe Șahtior Donețk.

Ucrainienii reușeau atunci un 0-0 pe teren propriu, în timp ce la Munchen Lucescu era umilit cu scorul de 7-0.

ADVERTISEMENT