Sport

Mircea Lucescu, împotriva excluderii sportivilor ruși: „Sportul ar trebui să unească!”

Mircea Lucescu (76 de ani), antrenorul celor de la Dinamo Kiev, și-a expus punctul de vedere în legătură cu excluderea sportivilor ruși din sportul mondial.
14.03.2022 | 14:08
Mircea Lucescu impotriva excluderii sportivilor rusi Sportul ar trebui sa uneasca
Mircea Lucescu (76 de ani), antrenorul celor de la Dinamo Kiev, și-a expus punctul de vedere în legătură cu excluderea sportivilor ruși din sportul mondial
ADVERTISEMENT

În urma războiului pornit de Rusia în Ucraina, sportivii ruși au avut de suferit. FIFA și UEFA au decis excluderea echipele rusești din toate competițiile.

Mircea Lucescu, împotriva excluderii sportivilor ruși

Tehnicianul român nu este de acord cu excluderea sportivilor ruși din competilțiile internaționale, deoarece, în opinia sa, sportul ar trebui să unească oamenii.

ADVERTISEMENT

Totodată, „Il Luce” spune că, în momentul de față, se gândește doar la cum să ajute cât mai mulți ucraineni, care au de suferit din cauza războiului izbucnit în țara natală.

„În opinia mea, sportul ar trebui să unească. Este ca și cultura, ar trebui să nu aibă legătură cu politica. Am trăit războiul din 2014, când am fost nevoiți să plecăm din Donețk și de atunci nu ne-am mai întors.

ADVERTISEMENT

Doi ani am jucat peste tot, dar niciodată acasă. Am crezut că s-a terminat așa, în schimb acum a început asta.

Nu m-am gândit niciodată că se va întâmpla așa ceva, ucrainenii și rușii au trăit împreună ca frații. Acum problema este politică, nu știu cum se va termina, pentru că ucrainenii sunt oameni mândri.

ADVERTISEMENT

Războiul va dura mult timp și nu vor exista învingători. Nu ar fi trebuit să se ajungă la acest punct.

După noaptea atacului rusesc, am rămas în Kiev timp de trei zile. Apoi, cu ajutorul UEFA și al Federației din Moldova, toți străinii de la diferitele echipe din Ucraina au plecat în România, iar apoi în țările lor. Acum mă aflu la București, unde încercăm să ajutăm cât mai mulți oameni”, a declarat Mircea Lucescu, pentru Tuttosport.

ADVERTISEMENT