Sport

Mircea Lucescu, mâhnit de situația prin care trece Dinamo: ”E o amărăciune totală”. Ce spune de oferta de la Fenerbahce

Mircea Lucescu s-a arătat dezamăgit de situația în care a ajuns Dinamo, a vorbit despre începutul problemelor în tabăra ”roș-albilor” și a făcut o comparație cu Rapid.
28.12.2022 | 22:24
Mircea Lucescu mahnit de situatia prin care trece Dinamo E o amaraciune totala Ce spune de oferta de la Fenerbahce
Mircea Lucescu s-a arătat dezamăgit de situația în care a ajuns Dinamo, a vorbit despre începutul problemelor în tabăra ”roș-albilor” și a făcut o comparație cu Rapid. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”Câinii” traversează cea mai neagră perioadă din istorie, au retrogradat în Liga 2 Casa Pariurilor și sunt amenințați cu falimentul după ce au pierdut procesul cu Dorin Șerdean.

Mircea Lucescu știe de unde au început problemele la Dinamo

Analizând situația sumbră de la Dinamo, Mircea Lucescu s-a arătat dezamăgit de tot ce se întâmplă la fosta sa formație și este de părere că toate problemele au început atunci când oamenii legați de club au fost îndepărtați.

ADVERTISEMENT

”Ce să-mi treacă prin gând? E o amărăciune totală când mă gândesc ce a fost Dinamo și unde e acum. Dar sunt momente în viață. Eu sunt convins că vor trece peste și, odată cu realizarea stadionului, Dinamo va reveni acolo unde a fost. E imposibil să rămână lucrurile așa.

La Rapid a fost un lucru extraordinar, a venit un om cu posibilități și cu entuziasm și sunt convins că vor reuși. Au făcut echipă competitivă, iar suporterii vor conta foarte mult. Îmi aduc aminte când a revenit eu din Italia, în 1996, era o echipă care se zbătea la retrogradare, s-a salvat în ultimele meciuri.

ADVERTISEMENT

Dar tot cu entuziasm deosebit, cu inteligență și cu o organizare perfectă și mai ales cu un George Copos nou, cu investiții în Rapid, cu satisfacțiile pe care și le dorea. Iar odată cu revenirea mea, parcă a renăscut și el, a fost alături de echipă total. Aici s-a adăugat valoarea acelei mari echipe a Rapidului.

A continuat apoi mulți ani, când nu s-au mai găsit oameni potriviți pentru nivelul Rapidului. La fel și la Dinamo, nu s-au mai găsit oameni potriviți pentru nivelul la care era Dinamo, s-a dat echipa pe mâna unor oameni care nu aveau nicio legătură cu echipa. Când s-a renunțat la cei legați de Dinamo, atunci au început și necazurile”, a declarat Lucescu, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

De ce a refuzat-o pe Fenerbahce

Tehnicianul român a dezvăluit că a fost dorit în două rânduri de Fenerbahce, ultima dată în primăvara acestui an, însă s-a văzut nevoit să refuze oferta deoarece nu putea pleca de la Dinamo Kiev într-o situație de criză.

”Nu e vorba de asta. Fenerbahce avea o relație cu mine, eu puteam fi antrenorul lor, am o bună relație și cu actualul lor președinte. Când eram antrenor la Beșiktaș, aveam o relație bună și cu celălat, cu cel bătrân, când făcea și o reclamă pentru frigidere de la Găești.

ADVERTISEMENT

A contat această relație, iar băiatul m-a solicitat ca antrenor când am terminat cu echipa Turciei, în decembrie 2018. I-am spus că, dacă reușește să ia acceptul Federației, atunci vin cu cea mai mare plăcere. Dar e vorba de acea ofertă, nu de cea de acum.

Acum, după ce am luat aceste trofee cu Dinamo Kiev, el a făcut din nou o solicitare, dar e greu să las acum o echipă, după doi ani. El a înțeles și l-a luat pe Jorge Jesus. A obținut rezultate bune, a câștigat campionat cu Flamengo, a câștigat campionat în Portugalia, cu Benfica, dar și în Asia a făcut treabă bună. Și Fenerbahce a făcut treabă bună cu el.

A fost o discuție cu mine în primăvara acestui an, când s-a decis să nu se mai joace campionatul Ucrainei. Am rămas, pentru că era foarte greu să părăsesc o astfel de echipă în asemenea situație”, a spus Il Luce.

În ce condiții va pleca de la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a dezvăluit că războiul din Ucraina l-a legat foarte tare de Dinamo Kiev și nu se gândește pentru moment să plece. ”Am venit în pandemie, am reușit performanțe la care ei nu se gândeau. Cu un an înainte, Șahtior a luat campionatul cu 23 de puncte avans.

Iar cu aceeași echipă, noi am luat campionatul cu 11 puncte în fața lui Șahtior. Deci era imposibil să las atunci echipa. (…) Dacă va fi un moment de slăbiciune fizică, eu mă voi retrage. Dar deocamdată mergem înainte, nu se pune problema abandonării”, a încheiat Lucescu.

ADVERTISEMENT