Fotbal international

Mircea Lucescu, felicitat de Dinamo Kiev la împlinirea vârstei de 75 de ani. Nici rivala Șahtior nu l-a uitat. Update

29.07.2020 | 12:35
Mircea Lucescu felicitat de Dinamo Kiev la implinirea varstei de 75 de ani Nici rivala Sahtior nu la uitat Update
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a decis să plece de la Dinamo Kiev, din cauza fanilor echipei care nu și-l doreau pe banca tehnică. Acum, patronul echipei susține că tehnicianul român va continua pe banca tehnică a echipei și că va organiza o conferință de presă, în care va explica situația.

UPDATE, 29 iulie, ora 12:04 / Chiar dacă Mircea Lucescu a ales să semneze cu marea rivală Dinamo Kiev, conducerea lui Șahtior Donețk a trecut peste „trădare” și l-a felicitat pe tehnicianul român cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani.

ADVERTISEMENT

“Astăzi, 29 iulie, Mircea Lucescu, fostul antrenor al lui Șahtior, sărbătorește împlinirea vârstei de 75 de ani. Șahtior îl felicită pe Mircea Lucescu de ziua sa și îi urează multă sănătate, energie, optimism, fericire în familie și prosperitate”, au scris cei de la Șahtior pe canalele oficiale de social media.


UPDATE, 29 iulie, ora 10:21 / Mircea Lucescu împlinește astăzi 75 de ani, iar printre mesajele de felicitare primite de tehnicianul român se numără și cel de la noul său club, Dinamo Kiev.

ADVERTISEMENT

„Astăzi, Mircea Lucescu, antrenorul principal al lui Dinamo Kiev, împlinește 75 de ani.

Sperăm că experiența și îndemânarea voastră, viața și înțelepciunea fotbalului vor fi implementate fructuos la Dinamo Kiev și vor contribui la revenirea clubului acolo unde merită.

Vă dorim aniversare fericită, inspirație și armonie la echipă, iar norocul să vă ocrotească. Și în viața personală vă dorim pace și armonie, fericire familială, bunăstare, sănătate, noroc și Dumnezeu să vă ajute!”

ADVERTISEMENT

Вітаємо з ювілеєм!Сьогодні виповнюється 75 років головному тренеру київського «Динамо» Мірчі Луческу.Сподіваємося,…

Posted by FC Dynamo Kyiv on Wednesday, July 29, 2020


UPDATE, 28 iulie, ora 20:14 / Mircea Lucescu a făcut un prim pas spre împăcarea cu fanii lui Dinamo Kiev, care contestă vehement și violent numirea sa pe banca tehnică a formației ucrainene. Ajuns la Kiev pentru o nouă discuție lămuritoare cu patronul Igor Surkis, în urma căreia va decide dacă va mai demisiona sau nu, „Il Luce” a profitat de ocazie și a vizitat statuia celebrului antrenor Valeri Lobanovski, unde a depus un buchet de trandafiri roșii.

„Sunt foarte bucuros să fiu aici pentru că îmi amintesc de faptul că în anii în care am început să antrenez l-am văzut venind în România la un meci cu Universitatea Craiova. Am fost impresionat de prestația echipei Dinamo Kiev, dar și de modul în care își domina adversarul. A fost o personalitate uriașă. A făcut multe lucruri bune pentru fotbalul din Ucraina și rămâne în memoria suporterilor, de la orice club de fotbal, drept un antrenor de un nivel foarte mare. Merită toată aprecierea și toate cuvintele frumoase care se spun despre el. A fost unul dintre cei mai mari antrenori din istoria fotbalului”, a declarat Mircea Lucescu pentru site-ul oficial al clubului Dinamo Kiev.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 28 iulie, ora 9:56 / Mircea Lucescu a plecat în această dimineață la Kiev pentru o ultimă discuție hotărâtoare cu patronul Igor Surkis, în urma căreia va hotărî dacă va rămâne sau nu antrenorul lui Dinamo Kiev. În cazul în care va renunța la demisie, Mircea Lucescu va avea probleme cu staff-ul care îl va urma la Kiev, deoarece și Alexandru Spiridon, unul dintre oamenii săi de încredere cu care a lucrat la Donețk, a refuzat să-l urmeze la Kiev.

În aceste condiții, Digisport susține că printre colaboratorii pe care „Il Luce” ar uma să îi aibă la Dinamo se află Diego Longo, fost secund al lui Răzvan Lucescu la mai multe echipe, și Emil Caras, colaborator al lui Dan Petrescu pe vremea când acesta activa în Rusia.


UPDATE, 27 iulie, ora 21:42 / Răsturnare de situație la Kiev! Patronul lui Dinamo a anunțat că Mircea Lucescu nu pleacă de la echipă, în ciuda nemulțumirilor fanilor echipei:

„A declarat, nu a declarat… Lucescu este antrenorul principal al echipei. Punct! Nici nu a venit bine și deja vorbești de plecare. O să facem o conferință de presă și o să auziți totul.

Cred că avem suporteri deștepți. Vor înțelege faptul că echipa care vrea să progreseze și să ofere un fotbal de calitate are nevoie de un antrenor profesionist”.

„Mircea Lucescu era un antrenor liber de contract, nu l-am luat de la Șahtior. Cred că pot să aduc la echipă antrenorul pe care îl vrea. Mircea Lucescu este un bun profesionist și un mare motivator.

Sunt sigur că Dinamo va beneficia de valoarea lui. Dacă suporterii susțin sincer echipa noastră vor trebui să-l susțină pe Mircea Lucescu și să se bucure de succesul lui”, a mai spus patronul lui Dinamo Kiev pentru express.ru.


ȘTIRE INIȚIALĂ:

„Il Luce” a mărturisit, conform gsp.ro,că nu poate să accepta ca fanii să se pună împotriva intereselor echipei.

Mircea Lucescu și-ar fi dorit să se întoarcă în fotbalul din Ucraina, însă fanii lui Dinamo Kiev au fost vehemenți în privința venirii sale.

Mircea Lucescu și-a dat demisia de la Dinamo Kiev

Fanii lui Dinamo Kiev au fost motivul pentru care Mircea Lucescu a decis să plece de la echipă, motivându-și alegerea făcută: „Cu părere de rău am hotărât să renunț la posibila colaborare cu Dinamo Kiev.

Mulțumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată și invitația făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susținere echipa are atâta nevoie în momentele de încleștare sportivă.

N-am fost niciodată un laș, am acceptat provocările sportive, dovadă trecerea de la Galatasaray la Beșiktaș sau de la Dinamo București la Rapid București, cu suporteri într-o mare rivalitate, dar corecți, care m-au primit cu speranță și cu brațele deschise și cu care am reușit cucerirea titlurilor din țările respective”.

„Nu pot să accept ca proprii fani să acționeze împotriva clubului!”

„Nu pot să accept ca proprii fani să acționeze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulație, entuziasm, motivație și care să readucă echipa la nivelul la care tradiția și istoria acestui club îi dau dreptul.

Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legatură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare”, a continuat Mircea Lucescu.

„Îmi doream să mă întorc în fotbal, în Ucraina, unde am cunoscut atâtea satisfacții, să intru din nou în atmosfera aceea atât de palpitantă și plină de neprevăzut care este fotbalul.

O făceam cu entuziasm, cu deplină încredere în potențialul tinerilor jucători ucraineni, mulți dintre ei componenți ai selecționatelor naționale.

Îmi doream o competiție așa cum a fost cu ani în urmă, care să electrizeze tribunele. Ucraina merita asta”, a anunțat Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT
Tags: