Fotbal international

Mircea Lucescu, prezentat oficial la Dinamo Kiev, nu uită trecutul: „Nu mă pot dezice de Şahtior!” Primul antrenament cu noua echipă

30.07.2020 | 19:00
Mircea Lucescu prezentat oficial la Dinamo Kiev nu uita trecutul Nu ma pot dezice de Sahtior Primul antrenament cu noua echipa
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu, 75 de ani, a fost prezentat oficial de noul său club, Dinamo Kiev. Conferinţa de prezentare s-a ţinut online, iar Igor Surkis, preşedintele ucrainenilor, a participat şi el.

Antrenorul român a fost la un pas să renunţe la colaborarea cu Dinamo Kiev, după ce suporterii l-au contestat îndelung. În cele din urmă, a revenit asupra deciziei, chiar dacă fanii pătimaşi nu şi-au schimbat punctul de vedere. Nici colaboratorii nu au vrut să-l urmeze la clubul din capitala Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Contractul dintre Mircea Lucescu şi clubul ucrainean este valabil pentru două sezoane, cu opţiune de prelungire pentru încă un an. Salariul se ridică la 3 milioane de euro.

UPDATE, 30 iunie, ora 19:02 / Mircea Lucescu le-a ținut un discurs motivațional noilor săi elevi de la Dinamo Kiev. Totodată, „Il Luce” a susținut și prima sa conferință de presă: Am emoții, e normal. Am simțit nevoia să răspund pozitiv dorinței președintelui lui Dinamo Kiev. Era o chestie care nu putea fi rezolvată.

ADVERTISEMENT

Mă simt în stare să fiu pe teren, nu să stau în tribună, nu să dau indicații. Sper ca și sănătatea să mă ajute. Totuși, e o vârstă. Sper să profit la maximum de perioada de aici în sensul obținerii unor rezultate importante.

Suporterii sper să schimbe modul lor de a interpreta venirea mea aici. Ar trebui să aprecieze curajul meu de a începe o astfel de activitate.

ADVERTISEMENT

Eu sunt convins că suporterii cei mai buni ai mei sunt persoanele care trec de 70 de ani. Ei mă vor înțelege, mă vor aprecia, mă vor încuraja și vor înțelege că prezența mea este și un exemplu că viața continuă, nu putem noi să o oprim”.

„Important e să credem că putem. Nu numai eu, ci toți cei care sunt în jurul nostru. Succesul în viață depinde de dorința noastră de a obține ce ne propunem”, a mai spus Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Mircea Lucescu: „Dau încredere totală jucătorilor care au evoluat, până la proba contrarie“

„Am urmărit cu atenție conferința de presă a președintelui Igor Surkis și m-a surprins că s-a vorbit mult de raportul cu suporterii și mai puțin de ce ar trebui să facem noi, cei care ne ocupăm de soarta lui Dinamo Kiev.

Nicăieri unde am fost, nu am adus schimbări radicale. Am dat și dau încredere totală jucătorilor care au evoluat, până la proba contrarie. Avem o săptămână la dispoziție. Din România nu am putut să văd campionatul ucrainean. Voi avea discuții individuale cu toți jucătorii pentru a cunoaște starea lor de spirit. Eu cred că Dinamo are o echipă plină de jucători talentați. Au nevoie de o schimbare în modul de a gândi fotbalul și de a pregăti jocul.

În ceea ce privește transferurile, am avut o discuție cu scouting-ul. Am vrut să văd ce jucători s-au urmărit în toată această perioadă. Ei cunosc cel mai bine necesitățile echipei. Voi continua și mâine. Nu vreau să dau nume și nici necesitățile echipei până când nu voi fi convins de ce trebuie schimbat“, a declarat „Il Luce“.

Mircea Lucescu: „Nu mă dezic de Şahtior, dar e istorie. N-am vreo revanşă de luat“

„Șahtior e o istorie extraordinară. Sentimentele, emoțiile sunt în continuare. Nu se pune problema ca eu să mă dezic de ceea ce s-a întâmplat în perioada aceea. Eu sunt antrenor profesionist.

Nu am venit să-mi iau vreo revanșă faţă de Șahtior. Am numai respect pentru tot ceea ce s-a întâmplat acolo, am respect pentru suporteri, pentru conducere, pentru jucătorii de acolo. Dar aia e partea istorică, asta e partea de acum.

Președintele lui Dinamo Kiev m-a invitat pentru a-i ajuta pe acești tineri jucători să crească. Era un lucru pe care nu-l puteam refuza și sper să-mi dea satisfacții. Prima mea datorie e să-i fac să crească pe acești jucători, să facă performanță“, a precizat Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT