Fotbal international

Mircea Lucescu, reacţie dură după ce Şumudică a fost numit “ţigan”: “Reacţionează în funcţie de educaţie”

10.01.2021 | 13:41
Mircea Lucescu reactie dura dupa ce Sumudica a fost numit tigan Reactioneaza in functie de educatie
Mircea Lucescu, reactie dura a dupa ce Sumudica a fost numit "tigan": "Reactioneaza in functie de educatie"
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu sare în apărarea lui Marius Șumudică, după ce acesta a fost făcut „țigan” într-o emisiune din Turcia și îi ironizează pe turci.

Marius Șumudică a fost victima unui atac rasist la o televiziune din Turcia, după ce antrenorul lui Gaziantep a lansat un atac fără precedent la adresa baskanilor. Aceștia i-au cerut o reducere salarială de 10%, iar Șumudică e de părere că propunerea de prelungire a contractului este o insultă la adresa sa.

ADVERTISEMENT

„Il Luce” s-a declarat impresionat de ceea ce a reușit Șumudică în Turcia și i-a transmis un mesaj de felicitare la finalul anului trecut.

Mircea Lucescu le bate obrazul turcilor care l-au jignit pe Șumudică

Mircea Lucescu a scris istorie în Turcia și este siderat de felul în care este tratat Marius Șumudică de către turci. Cel mai mare antrenor român consideră că nici măcar el nu reușit performanțele lui Șumudică din Superliga Turciei, unde o echipă mică precum Gaziantep se bate cu granzii.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Dinamo Kiev este dezamăgit că Șumudică nu este respectat, deși a dus-o pe Gaziantep pe primul loc în clasament, cu  un buget infim în comparație cu granzii din Turcia: „Ce pot să spun? Fiecare reacționează în funcție de educație, de inteligență și de instruire. Celui care a făcut asta îi lipsește ceva”, a comentat Lucescu.

Fostul antrenor al lui Galatasaray și Beșiktaș a vrut să le aducă aminte ceea ce au realizat românii în fotbalul turcesc: „Românii au făcut foarte mult pentru cluburile din Turcia, vorbesc de Hagi, Popescu, Ilie. Ar trebui să existe mai mult respect pentru acești oameni”, a acuzat românul.

ADVERTISEMENT

Lucescu crede că Șumudică nu se poate menține la acest nivel

Mircea Lucescu e de părere că echipa lui Marius Șumudică nu poate totuși să ia fața celor de la Galatasaray, Fenerbahce sau Istanbul Bașaksehir: „Șumudică a avut un sezon excelent. Și-a motivat foarte bine jucătorii, dar nu are potențialul să rămână la nivelul acesta. Sunt echipele din Istanbul, care sunt mai puternice și care au nevoie mai mare de prezența în cupele europene”, a mai explicat acesta.

Fostul antrenor al naționalei Turciei îi dorește lui Șumudică să se bucure de fiecare meci pe care îl câștigă: „Orice punct pe care-l face echipa lui e un câștig”, a spus Lucescu după prima înfrângere a lui Șumudică după patru luni.

ADVERTISEMENT

„Șumudică e un foarte bun motivator și un foarte bun pedagog. E mai puțin diplomatic în relația cu ceilalți, cu suporterii adverși, cu patronul.  A făcut eforturi foarte mari ca să ducă echipa acolo și au crescut pretențiile. El vrea să profite de o anumită situație și îi dau dreptate”, a declarat Mircea Lucescu pe aeroportul Otopeni, înainte să plece cu un avion charter în Ucraina.

ADVERTISEMENT