Sport

Mircea Lucescu, în tribune la Dinamo – Botoșani: „Am vrut să îmi fac o idee despre fotbalul românesc”

Mircea Lucescu rămâne apropiat de Dinamo, iar clubul „alb-roșu” a început o colaborare cu antrenorul lui Dinamo Kiev. Ce a spus după partida cu Botoșani.
14.08.2023 | 23:20
Mircea Lucescu in tribune la Dinamo  Botosani Am vrut sa imi fac o idee despre fotbalul romanesc
Mircea Lucescu ar putea să se întoarcă la Dinamo la finalul acestui sezon. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
14-08-2023
20:22

Mircea Lucescu, declarații după ce a fost la meciul lui Dinamo

Mircea Lucescu a oferit o declarație de presă la ieșirea de pe „Arcul de Triumf” după meciul Dinamo – FC Botoșani: A fost o atmosferă extraordinară. Avem nevoie de aşa ceva pentru a creşte fotbalul românesc. Despre Dinamo nu pot să îmi fac o părere după doar o partidă. Dar stadionul este superb, foarte frumos.

Gazonul nu arată așa cum am vrea noi, dar cred că e și greșeala jucătorilor care folosesc crampoane din cauciuc și alunecă. Trebuie de aluminiu ca în afară. Cred că au fost 20 de alunecări. Bine că nu au fost accidentări.

Campionatul este lung, e destul de echilibrat și sunt foarte multe echipe care se bat la titlu. Nu văd echipe care doar să se apere sau să atace. Am văzut echipe care se bat să facă spectacol pentru suporteri și cred că e o competiție între galerii”.

Antrenorul lui Dinamo Kiev a fost prezent și în Giulești la derby-ul cu Petrolul: „Am fost și la meciul Rapidului. Am vrut să îmi fac o idee despre potenţialul campionatului României. Apreciez ce a făcut Ovidiu Burcă, vorbesc cu el, dar nu poate să facă peste noapte o echipă”.

Mircea Lucescu va fi prezent pe stadionul „Arcul de Triumf” la meciul dintre Dinamo și FC Botoșani, ultimul din etapa a cincea din SuperLiga. Antrenorul lui Dinamo Kiev a avut parte de o surprinză din partea „câinilor”.

Mircea Lucescu se întoarce la Săftica. Gest superb al lui Dinamo

Ovidiu Burcă a dezvăluit că Mircea Lucescu și Dinamo Kiev au fost invitați să se antreneze gratis la baza de pregătire a clubului de la Săftica pentru meciul cu Aris din turul trei preliminar al UEFA Europa Conference League.

ADVERTISEMENT

„Ne-am întâlnit acum două zile, era puțin supărat, abătut pentru rezultatul din Europa”, a spus antrenorul lui Dinamo la conferința de presă dinaintea meciului cu moldovenii.

Tehnicianul a mai explicat că „Il Luce” va fi în tribuna oficială la meciul cu Botoșani: „Le-am pus la dispoziție celor de la Dinamo Kiev baza noastră, domnul Lucescu face parte din familia noastră. Va veni mâine la meci, ne-a promis că o să ajungă la stadion și sperăm să-i dăm un motiv de bucurie”.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu se întoarce la Dinamo? Anunțul lui Eugen Voicu: „Încercăm să punem umărul împreună”

Eugen Voicu, noul acționar al lui Dinamo, a explicat de ce Dinamo a suferit la capitolul comunicare: „Noi nu am avut timp: am stins atât de multe incendii, am alergat în atât de multe direcții, încât din păcate am neglijat relația cu suporterii, cu fostele glorii dinamoviste… Nu am avut timp, efectiv, dar acum o să reparăm acest lucru”.

Oficialul lui Dinamo a ținut încă o dată să precizeze că își dorește să aducă la Dinamo foste mari legende: „Aici chiar aș vrea să fac o mențiune. Când am spus la un moment dat în prima conferință de presă că nu vrem ca gloriile să aibă funcții executive în club nimeni nu s-a uitat la continuarea frazei pe care am spus-o, că vor fi cu siguranță și excepții”.

ADVERTISEMENT

De altfel, Eugen Voicu vrea să îl readucă pe cel mai cunoscut antrenor român în Ștefan cel Mare: „Respectul și tratamentul pe care vrem să îl acordăm lor sper să crească de la o zi la alta. (n.r. discutați cu glorii în acest moment?) Ce pot să vă spun este că am avut o întâlnire cu domnul Mircea Lucescu”.

Omul de afaceri nu exclude ca „Il Luce” să ajungă la Dinamo în vara lui 2024: „Ne-am cunoscut, dânsul înțeleg că e foarte posibil ca la anul să se întoarcă în România și a rămas că rămânem în contact și încercăm să punem umărul împreună.

ADVERTISEMENT

Cu experiența pe care o are ar fi formidabil să reușim să îl convingem să ne stea alături”, a concluzionat Eugen Voicu, la emisiunea Exclusiv Dinamo.


  • 2,12 este cota oferită de WIN2 pentru pronosticul „total goluri: peste 2,5” la meciul FC Voluntari – Dinamo

ADVERTISEMENT