Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Suma reală investită de Voicu și Nicolescu la Dinamo: “Ăsta e adevărul”

Andrei Nicolescu, președintele lui Dinamo, a dezvăluit care e suma de bani adusă în club alături de Eugen Voicu și ceilalți acționari ai câinilor.
28.07.2023 | 15:30
Suma reala investita de Voicu si Nicolescu la Dinamo Asta e adevarul
Suma reală investită de Voicu și Nicolescu la Dinamo: “Ăsta e adevărul”
ADVERTISEMENT

La Dinamo e război total între noii acționari ai clubului, ”Red&White”, și administratorul special Vlad Iacob. După ce acesta din urmă a făcut o conferință de presă prin care a denunțat haosul de la clubul bucureștean, a intrat în scenă președintele Andrei Nicolescu, cel care a demontat multe dintre acuzațiile lui Vlad Iacob.

Suma reală investită de Voicu și Nicolescu la Dinamo

Telenovela de la Dinamo pare că s-a transformat într-un război civil, cel puțin al declarațiilor. Printre altele, Vlad Iacob i-a acuzat pe Andrei Nicolescu și Eugen Voicu că se fac responsabili de haosul de la Dinamo. În replică, Andrei Nicolescu a anunțat că a adus la Dinamo aproximativ 2.4 milioane de euro, alături de ceilalți acționari.

ADVERTISEMENT

Dialogul incendiar dintre Horia Ivanovici și Andrei Nicolescu poate fi citit mai jos:

Horia Ivanovici: ”Nu cred că e un secret, împreună cu Voicu câți bani ați băgat la Dinamo?”
Andrei Nicolescu: ”Sunt 2.4 milioane de euro”.
Horia Ivanovici: ”Bani aduși de dumneavoastră, sau doar de dumneavoastră cu domnul Voicu?”
Nicolescu: ”Nu nu, de toți acționarii”.
Horia Ivanovici: ”Ați pus și dvs. niște bani?”
Andrei Nicolescu: ”Fiecare după posibilități am gestionat ca tot necesarul care era pe listă pentru zilele în care trebuiau făcute plăți să ajungă la Dinamo”.
Horia Ivanovici: ”Povestea asta că în următoarea lună trebuie 2 milioane de euro e adevărată? Sau sunt sumele care vă trebuiesc?”

Andrei Nicolescu: ”E vorba de 1.4 milion de lei, atunci când spunea domnul Iacob că e nevoie de 2 milioane de euro. În calitate de oficial dacă a făcut declarația asta e ok. Nu mai contează, s-au făcut plăți, s-au făcut în continuare, se normalizează relația cu administratorul judiciar. Pentru prima dată administratorul judiciar și-a primit înapoi împrumuturile. Parte importantă din retribuțiile normale, se normalizează situația, vor intra în normal după 17 august”.

ADVERTISEMENT

Horia Ivanovici: Nu discutăm despre sume halucinante. Nu trebuie să se teamă nimeni că e pericol la Dinamo”.
Andrei Nicolescu: ”Nu”.

În încheiere, Nicolescu a transmis că mai există posibilitatea ca Dinamo să facă un transfer, în așteptarea meciului infernal cu Sepsi OSK. ”Nu cred că s-au plătit sume de transfer pentru jucători, doar diverse onorarii către intermediari sau către jucători, pentru că au venit liberi de contract. Nu cred că atmosfera pe stadion – meci foarte greu, ați văzut în ce formă sportivă se află Sepsi, asta e. Mergem înainte la luptă, de luptă nu e frică, asta vă garantez”, a concluzionat Nicolescu.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Vlad Iacob a ținut o conferință de presă și a avut un discurs extrem de dur față de situația de acum de la Dinamo. ”Gunoiul ascuns sub preș are efecte devastatoare pe termen mediu și lung. Suntem la 15 ani de la ultimul titlu luat de Dinamo. Dacă nu suntem responsabili, clubul poate intra foarte ușor pe un trend descendent. Cred că ați văzut în ultimii ani oameni care au venit să prezinte proiecte frumoase, dar care n-au avut efectele dorite.

Sper să am un viitor la Dinamo. Sper să reușesc ceea ce îmi doresc să implementez aici. Sper să pot conduce clubul în continuare. Aș putea lucra și într-o altă poziție, dar doar într-un proiect care se bazează pe cele mai bune practici, cu oameni cu experiență și expertiză. Clubul merită să aibă astfel de oameni. Sunt deschis să lucrez cu oricine poate finanța clubul. Pot conlucra și cu acești oameni (n.r. – cu Red&White) cât timp lucrurile sunt construite așa cum trebuie”, a transmis Iacob.

ADVERTISEMENT

Cu toate că Nicolescu susține că au fost aduși în club 2.4 milioane de euro, Iacob vorbește despre doar 1.4 milioane de euro. ”În interiorul clubului au ajuns sub 1,4 milioane de euro. Am cunoștințe că s-au mai făcut plăți pentru ridicarea interdicției la transferuri, undeva spre 400.000 de euro. Acționarii au făcut aceste plăți. Nu știu detaliile din interiorul Red&White. Ajungem, deci, pe la 1,8 – 1,9 milioane de euro. Au mai fost niște plăți făcute pentru prime, pentru cantonament. În total, undeva pe la două milioane de euro. Probabil sub”, a punctat Iacob.

FANATIK SUPERLIGA este în direct și în exclusivitate în fiecare zi de luni, marți și vineri pe www.fanatik.ro, de la ora 10:30. Excepție vor face edițiile speciale FANATIK SUPERLIGA, realizate în preajma derby-urilor. Emisiunea poate fi urmărită în premieră de la ora 17:30, pa pagina de Youtube Fanatik, precum și pe paginile de Facebook Horia Ivanovici Oficial și Fanatik.

Suma reală investită la Dinamo

ADVERTISEMENT