Fotbal intern

Mircea Lucescu, ultimul antrenor român care a învins Austria! Motivul pentru care a refuzat echipa națională

07.09.2020 | 18:40
Mircea Lucescu ultimul antrenor roman care a invins Austria Motivul pentru care a refuzat echipa nationala
Mircea Lucescu, ultimul antrenor care a invins Austria! Motivul pentru care a refuzat echipa nationala
ADVERTISEMENT

România poate trece peste semi-eșecul din Liga Națiunilor cu Irlanda de Nord dacă va învinge în această seară la Klagenfurt reprezentativa Austriei, doar că de la ultima victorie a României în fața austriecilor au trecut nu mai puțin de treizeci și patru de ani, când tricolorii au bătut cu 4-0.

Acesta avea să fie ultimul meci al lui Mircea Lucescu la echipa națională a României și singurul meci al naționalei disputat pe stadionul cu Ghencea cu ,,Il Luce” pe bancă.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Mirel Rădoi a lăudat jocul arătat de naționala Austriei în meciul cu Norvegia, care considerată după tragerea la sorți favorita grupei, însă lucrurile stau altfel acum.

De ce a refuzat să mai revină pe banca tehnică a echipei naționale

Antrenorul lui Dinamo Kiev a explicat de ce nu va mai reveni ca antrenor al echipei naționale a României: ,,Las generația tânără, să nu mi se reproșeze că blochez ascensiunea tinerilor. La meciul cu Irlanda de Nord, România a fost din nou ghinionistă, cu un portar formidabil, nu cred că mai repetă rezultatul ăsta prea curând, un noroc incredibil. E și lipsa de concentrare a jucătorilor noștri pe final, se întâmplă des”, a declarat fostul selecționer pentru digisport.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu: ,,Am pregătit meciul, am stat la Bistrița sub tribună vreo 10 zile”

Mircea Lucescu a explicat cum a pregătit acel meci: ,,…nu căutam locuri luxoase. Am jucat acolo și cu Dinamo și cu Steaua, le-am bătut pe amândouă, au venit până acolo ca să ne fie parteneri”, a mai povestit antrenorul român.

Acela avea să fie ultimul meci ca antrenor al naționalei pentru Mircea Lucescu: ,,Era o echipă foarte puternică a Austriei atunci, i-am dominat categoric, scorul e prea mic față de ocaziile create. La Viena a fost doar 0-0, după ce bătusem cu 4-0, ultimul meu meci pe banca naționalei, din păcate pentru mine și pentru o generație cu care trebuia să duc munca până la capăt. ”, a adăugat cu regret Lucescu.

ADVERTISEMENT

Despre blestemul meciurilor cu Irlanda de Nord

Lucescu a vorbit și despre meciul cu Irlanda de Nord,,La meciul cu Irlanda de Nord, România a fost din nou ghinionistă, cu un portar formidabil, nu cred că mai repetă rezultatul ăsta prea curând, un noroc incredibil. E și lipsa de concentrare a jucătorilor noștri pe final, se întâmplă des”, a mai explicat antrenorul.

Meciul cu Austria a fost primul și ultimul meci pe Ghencea al lui Mircea Lucescu în calitate de selecționer al României, iar decizia autorităților de a juca meciul din 1985 cu Irlanda de Nord pe stadionul 23 august în loc de Ghencea, îl bântuie și în ziua de azi: ,,Am jucat pe Ghencea, singurul meu meci pe Ghencea, nu prea am avut voie acolo. Era un stadion de nivel european, cu public care punea presiune. Ce bine ar fi fost să fi jucat acolo și cu Irlanda de Nord!”, a concluzionat Lucescu.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,75 este cota pentru ”peste 3,5 goluri marcate” la meciul Austria – România. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT