Fotbal intern

Mircea Rednic, săgeţi către Ionuţ Negoiţă: „Am dat prime de 70.000 de euro la Dinamo. Acolo totul e invers“

17.06.2020 | 20:14
Mircea Rednic sageti catre Ionut Negoita Am dat prime de 70000 de euro la Dinamo Acolo totul e invers
Mircea Rednic, antrenor şi sponsor pentru jucătorii săi. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Într-o conferinţă de presă susţinută în cursul zilei de miercuri, Mircea Rednic a abordat subiectul Dinamo Bucureşti şi l-a atacat pe Ionuţ Negoiţă, patronul „câinilor“.

Actualul antrenor al Politehnicii Iaşi a stat, ultima dată, pe banca „alb-roşiilor” între 15 iunie 2018 şi 30 iunie 2019, terminând pe locul al treilea din play-out (locul 9 la general), record negativ istoric.

ADVERTISEMENT

Situaţia incertă de la club din acest sezon, poate duce la „doborârea“ recordului negativ de anul trecut, Dinamo riscând chiar şi retrogradarea. Acum e 11, cu doar 3 puncte peste ultimul loc.

Rednic nu crede că Dinamo se va vinde

Ca fost antrenor în Ştefan cel Mare, sub patronatul lui Ionuţ Negoiţă, Mircea Rednic spune că are mai multe date şi nu crede în vânzarea clubului Dinamo.

ADVERTISEMENT

„Eu am fost acolo şi ştiu. Unul care ia lumea ca pe o afacere, se lasă greu. Fără stadion, cu datorii care apar din toate părţile şi o să mai apară va fi foarte greu“, a declarat Puriul.

„La fotbal, patronul oferă plăcerea suporterilor de a veni la meci, le oferă performanţă. La Dinamo e invers! Suporterii plătesc salariile, plătesc licenţa şi preşedintele, patronul, plânge că nu vine nimeni să ia clubul şi că nu se implică nimeni. Păi, tu nu eşti patron? Dacă eşti patron, tu răspunzi de club“, l-a atacat Rednic pe Ionuţ Negoiţă.

ADVERTISEMENT

În ultimul mandat, antrenorul a oferit sprijin financiar formaţiei antrenate, fie sub formă de împrumut, fie ca prime pentru jucători. „Eu am dat prime în jur de 70.000 de euro la Dinamo! Nu mai vorbesc de împrumut! Socotiţi câte carduri sunt de 70.000 de euro! Asta cu cardurile e un lucru bun pentru cei care nu au nicio treabă cu Dinamo, cum e Stanciu. Pentru cei care au trecut prin curtea lui Dinamo şi au avut de câştigat, ar trebui să facă mai mult decât un card de 2.000 de euro“, a precizat actualul antrenor de la Iaşi.

A schimbat echipa, dar nu şi obiceiurile

Mircea Rednic a păstrat obiceiul primelor din buzunarul propriu şi la noua echipă. El a oferit jucătorilor moldoveni 15.000 de euro pentru o victorie contra lui Viitorul în etapa precedentă, dar a păstrat banii, pentru că elevii lui Hagi s-au impus cu 2-1. Banii sunt report pentru partida contra Academicii.

ADVERTISEMENT

„La meciul cu Clinceniul vor avea aceeaşi primă pe care au avut-o cu Viitorul şi pe care nu au luat-o. Să nu se plângă de salarii, să lupte pentru prima de la Coach“, a afirmat Rednic, care şi-a răsplătit jucătorii pentru victoria contra lui Dinamo, dinaintea întreruperii campionatului, cu suma de 10.000 de euro. Mai mult, antrenorul a împrumutat clubul din Iaşi cu 160.000 de euro.

ADVERTISEMENT