Sport

Mircea Sandu, a treia recidivă la cancer: „Sunt optimist, nu mai are putere să fie devastator!”. Mărturii tulburătoare ale fostului președinte al FRF

Mircea Sandu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal, este grav bolnav. Cancerul i-ar recidivat a treia oară.
21.04.2023 | 18:43
Mircea Sandu a treia recidiva la cancer Sunt optimist nu mai are putere sa fie devastator Marturii tulburatoare ale fostului presedinte al FRF
Mircea Sandu a fost președintele FRF 24 de ani (1990-2014). Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Mircea Sandu trece prin clipe de coșmar după ce a fost diagnosticat cu cancer și luptă cu boala deja de câțiva ani. „Nașul” a vorbit într-un interviu pe față despre problemele sale de sănătate.

Mircea Sandu face periodic tratament la Nisa: „Trebuie să țin boala sub control”

Mircea Sandu a vorbit sincer despre problemele sale de sănătate, deși a dispărut de mult din prim plan: „Sunt bine, mulțumesc! Am văzut și eu că a dat prin presă că aș avea a patra oară. Păi am fost diagnosticat doar de două ori până acum. E a treia oară. Sunt acasă, în București, dar plec la Nisa peste 2 zile.

ADVERTISEMENT

Trebuie să țin boala sub control. Haideți să vă spun ceva, dacă iei cancerul din pripă și te tratezi bine de la început, apoi urmezi întocmai sfaturile oncologului meu, cancerul nu mai are putere să fie devastator. Eu sunt optimist, nu-mi fac griji. Sunt ca și până acum”.

Fostul conducător al fotbalului românesc a dat și un sfat celor care se confruntă cu aceasto boală sau trec prin momente dificile: „Boala asta o învingi în primul rând psihic, nu trebuie s-o lași să te doboare. Eu merg frecvent la Nisa la controale. Nu am nicio teamă.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ai capul limpede ca să învingi boala asta. Îmi continui tratamentul cu rigurozitate, iau pastile, e totul ok. Eu sunt un luptător, vreau să lupt în continuare pentru că iubesc viața”, a mai spus Mircea Sandu, potrivit capital.ro.

Mircea Sandu are cancer la ficat și la prostată. Prima oară a fost diagnosticat în 2009

Mircea Sandu a fost pentru prima oară diagnosticat cu cancer în 2009, când a avut la ficat. După ce a învins în două rânduri boală, „Nașul” a fost diagnosticat în 2022 și cu cancer la prostată: „Trebuie să o rezolv și p-asta! Nu mă doboară pe mine un cancer”, declara fostul președinte al FRF în octombrie 2022.

ADVERTISEMENT

Valentin Sălăgean a făcut de asemenea dezvăluiri despre chinurile lui Mircea Sandu: „Și el mergea la control, la fel ca mine. Acum un an sau doi, eram la Monaco. Eram la cafea, m-a chemat la control, că o dată te ia. I-am zis că nu mai merg, m-am săturat. Dacă te gândești că mori, nu mai faci nimic. I-am zis că fac control o dată pe an. O să-l duc la șase luni, dar nu pot să mă radiez tot timpul. M-am săturat, doar asta aud în casă.

Mi-a zis că plămânul acum e ok și mâine nu mai e. Eu iau un praf în fiecare dimineață, îl inhalez. M-a sunat Mircea, că trebuie să facă operație la plămâni. M-a îmbolnăvit! El are o putere, Doamne, Doamne. La Monaco, eram foarte apropiat de el. Mâncam, jucam o tablă… un om foarte mișto. Ne plimbam dimineața. Suntem boșorogi amândoi (n.r. – râde)”.

ADVERTISEMENT

Mircea Sandu a explicat de ce a ales să trateze pe Coasta de Azur: „Acum sunt mai bine, iar aici în Franța este o climă care îi permite organismului meu să treacă mai ușor peste problema mea. Dar și cu asigurările de sănătate aici la Nisa este mai bine. Am posibilitatea să fiu tratat medical mult mai bine. Cum alții aleg să meargă în Dubai, eu am ales Franța”, mai spunea omul de fotbal, conform ProSport.

ADVERTISEMENT