Sport

Cum a plecat Mircea Sandu de la conducerea FRF: ”Băsescu a dat acceptul. Ne-au curățat pe toți”

Mircea Sandu, fostul președinte al FRF, a acuzat, în trecut, că a fost scos din funcție de SRI. Dumitru Dragomir a confirmat asta, numind persoana care a vrut ca acesta să plece.
05.08.2023 | 23:02
Cum a plecat Mircea Sandu de la conducerea FRF Basescu a dat acceptul Neau curatat pe toti
Dumitru Dragomir a spus cine a vrut ca Mircea Sandu să plece de la șefia FRF. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir a fost președintele LPF între 1996 și 2013. În această perioadă, el a colaborat cu Mircea Sandu. Ela condus FRF între 1990 și 2014. ”Mitică” spune că atât el, cât și fostul șef al federației au fost scoși din funcție de oameni cu putere în stat.

Cum au fost scoși din funcții Mircea Sandu și Dumitru Dragomir

Într-o discuție cu HORIA IVANOVICI la MAXPROFEȚIILE LUI MITICĂ, Dumitru Dragomir a vorbit despre momentul în care el și Mircea Sandu au părăsit funcțiile pe care le ocupau în centrul fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

Despre Mircea Sandu, Mitică Dragomir spune că acesta a fost scos din funcție de Mihail Florian Coldea, fost director adjunct al SRI. Acesta, împreună cu Vasile Dâncu, pe care Dragomir îl acuză că nu își dă interesul pentru CSA Steaua, a reușit să îl urce pe Răzvan Burleanu la șefia FRF, cel care a primit recent laude din partea UEFA pentru organizarea EURO U21.

Pentru a reuși asta, conform lui Dumitru Dragomir, a fost nevoie ca celebrul dosar al transferurilor să se finalizeze cu o zi înaintea alegerilor, astfel încât principalul favorit, Gică Popescu, să fie condamnat la închisoare și să nu mai poată candida. Deși nu respinge că fotbalul românesc era corupt în perioada lui Mircea Sandu, Dumitru Dragomir spune că și acum există corupție. Mai mult, el spune că toți cei ce au ajuns din fotbal la închisoare au fost nevinovați.

ADVERTISEMENT

Conform lui Dumitru Dragomir, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost implicat în dispariția lui și a lui Mircea Sandu în fotbal, oferind un aviz pozitiv celor ce aveau interesul ca el să dispară.

Burleanu este exact tipicul politicianului de astăzi. Și Mircea Sandu, dacă nu era curățat, era prim-vicepreședinte la UEFA. L-au curățat oamenii cu putere din România. Nu politic, dar serviciile… a fost un consilier al președintelui Băsescu, oltean, un profesor, care a vorbit prost despre Mircea Sandu, iar Mircea Sandu nu avea nicio vină. Dovadă, când eram eu și Mircea Sandu, aveam două echipe în Champions League în primăvara europeană. Acum nu e corupție? Există țară în lumea asta fără corupție. Nu există domeniu de activitate în această țară…

ADVERTISEMENT

Cu acceptul lui Băsescu, ne-au curățat pe toți. Olteanul era foarte puternic, mi se pare că e secretar de stat acum. (n.r. Serviciile l-au curățat pe Mircea Sandu) Bineînteles, Coldea. Pe mine nu m-a curățat Coldea, pe mine m-a curățat Ponta.

Coldea era cu Dâncu și voiau să îl pună pe Răzvan Burleanu. L-au arestat pe Gică Popescu cu o zi înainte de a fi președinte. A fost o manevră urâtă și rușinoasă. În momentul în care a dat banii înapoi… una este ancheta jurnalistică și alta este o anchetă penală. Toți au fost nevinovați. Popescu nu a greșit, nu vreau să comentez, dar toți, începând cu Jean Pădureanu, care a murit, Sechelariu… unii au fost vinovați 10%, dar nu să îi arestezi”, a spus Mitică Dragomir, la MAXPROFEȚIILE LUI MITICĂ.

ADVERTISEMENT

MAXPROFEȚIILE LUI MITICĂ, emisiunea de tip podcast realizată de HORIA IVANOVICI cu fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, este transmisă în exclusivitate pe FANATIK.RO în fiecare luni, de la 13:15. Reluarea are loc miercuri, pe Youtube și Facebook.

Dumitru Dragomir, despre plecarea lui Mircea Sandu de la șefia FRF

ADVERTISEMENT