Sport

A murit Mircea Stoenescu! Familia și foștii colegi de la Dinamo îl vor conduce sâmbătă pe ultimul drum. Update

Doliu pentru toată suflarea dinamovistă. Mircea Stoenescu a decedat la vârsta de 78 de ani. Legendarul dinamovist a fost internat după ce a suferit un atac cerebral şi s-a stins după un infarct.
08.01.2022 | 11:30
A murit Mircea Stoenescu Familia si fostii colegi de la Dinamo il vor conduce sambata pe ultimul drum Update
Mircea Stoenescu, într-un trening cu Dinamo
ADVERTISEMENT
08-01-2022
09:45

Mircea Stoenescu, condus pe ultimul drum de familie și foștii colegi de la Dinamo

Aproximativ 30 de persoane – printre care membri ai familiei, foști colegi din perioada petrecută la Dinamo și persoane din anturajul clubului – vor participa în cursul zilei de sâmbătă, 8 ianuarie, la funeraliile lui Mircea Stoenescu.

Acesta va fi înmormântat cu onoruri militare, în semn de apreciere pentru întreaga sa carieră și își va dormi somnul de veci în cimitirul Bisericii „Sfânta Treime” din satul Popeşti, comuna Mihăileşti , județul Giurgiu.

06-01-2022
15:21

Trupul lui Mircea Stoenescu va fi depus vineri la Cimitirul Ghencea Militar

Fostul jucător al lui Dinamo s-a stins din cauza un infarct, miercuri, la spital, după ce marți suferise un atac cerebral.

Ofițerul de presă al FC Dinamo, Ionel Culina, a anunțat, pe contul personal de facebook, că trupul neînsuflețit al fostului fotbalist și conducător al alb-roșilor urmează să fie depus la Mausoleul Eroilor din Cimitirul Ghencea Militar și va fi înmormântat cu onoruri militare.

Inima fostului fotbalist și conducător al clubului nostru, MIRCEA STOENESCU, a încetat să mai bată pentru Dinamo București.

De aseară, puțin după ora 22:00, lacrimile lui Cornel Dinu și ale tuturor dinamoviștilor lasă încă un gol în sufletul nostru.

 

Am mai pierdut un CĂPITAN, durerea nu poate fi descrisă în cuvinte plânse.

Trupul neînsuflețit al regretatului dinamovist va fi depus vineri, la prânz, la Mausoleul Eroilor din Cimitirul Ghencea Militar.

Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu, să aprindă o lumânare sau să depună o coroană de flori, o pot face până sâmbătă dimineața la ‘Ghencea 1 Militar’, la ora 11:00, când va avea loc slujba de înmormântare.

‘BASUL’ va fi înmormântat cu onoruri militare, sâmbătă, la prânz, la Cimitirul din incinta Bisericii ‘Sfânta Treime’ din satul Popeşti, comuna Mihăileşti de Giurgiu.

Mulțumim, MIRCEA STOENESCU! Dumnezeu să te odihnească!”, este anunțul făcut de Ionel Culina.

Mircea Stoenescu a murit la 78 de ani. De-a lungul carierei a jucat la Dinamo (1960/1961 și în perioada 1965-1973), Dinamo Obor (1962/1963), Dinamo Pitești (1963-1965) și Dinamo Slatina (1973-1975). La Dinamo a jucat 122 de meciuri, marcând 2 goluri.

Mircea Stoenescu, unul dintre jucătorii emblematici ai celor de la Dinamo s-a stins la vârsta de 78 de ani. A fost jucător mulţi ani la echipa “câinilor” şi a ocupat mai multe posturi în echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare.

A murit Mircea Stoenescu! A fost internat după un atac de cord

Stoenescu a fost internat de urgenţă în spital marţi seara, după ce a suferit un atac cerebral. Din păcate, corpul lui Stoenescu nu a mai rezistat şi fostul jucător al celor de la Dinamo s-a stins după un infarct, suferit mircuri, în spital.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani din viaţă, Mircea Stoenescu şi soţia sau au trăit într-un cămin de recuperare și de vârstnici de lângă Săftica, la câteva minute de mers pe jos de la baza de pregătire a ”câinilor roșii”. S-a recomandat ca fiind “cel mai vechi dinamovist în viaţă”, fiind un mare fan al echipei în momentele grele din ultimii ani.

A câştigat trei titluri de campion cu Dinamo

Mircea Stoenescu a jucat pe postul de fundaş central şi a evoluat la Dinamo în 1961, respectiv în perioada 1965-1972, având trei titluri de campion şi o Cupă a României alături de echipa “câinilor roşii”.

ADVERTISEMENT

S-a retras din activitate în 1975 şi s-a dedicat arbitrajului şi a ajuns în corpul A în anul 1981. Două decenii mai târziu, a devenit observator al Ligii Profesioniste de Fotbal. Readus de președintele Cornel Dinu la Dinamo în 1995, avut numeroase funcţii în conducerea clubului de-a lungul timpului.

“O dată am primit 9, după ce l-am marcat pe Dobrin, dar cred că a fost o greșeală de tipar”

Poreclit “Basul”, spunea că a fost o rotiţă dintr-un angrenaj strălucitor, amintindu-şi faptul că a fost notat cu 9 o singură dată în ziarele de sport după ce a reuşit să îl pună la respect pe Nicolae Dobrin:

ADVERTISEMENT

“Am fost o rotiță bună într-un angrenaj strălucitor. Nu am luat niciodată nota 4 în ziarul de sport. Aveam numai 7 sau 8. O dată am primit 9, după ce l-am marcat pe Dobrin, dar cred că a fost o greșeală de tipar”. 

A suferit după înfrângerea cu 0-6 în derby-ul cu FCSB: “Prevedeam catastrofa, dar nu șase goluri”

A rămas un fan înflăcărat al fotbalului şi al lui Dinamo până în ultimele clipe de viaţă, fiind afectat de înfrângerea favoriţilor cu 0-6 în faţa rivalilor de la FCSB:

ADVERTISEMENT

“Singurătatea e ucigătoare, mai ales că de multe luni soție are mari probleme medicale și e plecată, singura chestie pentru a mai scoate o silabă fiind să vorbesc cu televizorul, ca să folosesc o figură de stil.

Din păcate, am văzut derby-ul. Prevedeam catastrofa, dar nu șase goluri, ci credeam că vor fi doar 4″, a spus Stoenescu pentru Gsp după derby-ul disputat în luna septembrie.

“Mi-a plăcut și sprițul, dar numai după victorii”

Mircea Stoenescu s-a caracterizat ca fiind o persoană exigentă, care iubea munca, dar şi şpriţul: “Mi-a plăcut să fiu un tip exigent nu numai cu mine, ci și cu ceilalți. Am iubit munca, indiferent de zi sau de oră. Mi-a plăcut și sprițul, dar numai după victorii. Și-am câștigat destule meciuri”.

  • 78 de ani avea Mircea Stoenescu
  • 3 titluri de campion a câştigat ca fotbalist cu Dinamo
ADVERTISEMENT