Fotbal intern

Mirel Rădoi a anunțat când va juca Mario Camora pentru naționala României. Ciprian Marica contestă naturalizarea jucătorului

03.09.2020 | 22:51
Mirel Radoi a anuntat cand va juca Mario Camora pentru nationala Romaniei Ciprian Marica contesta naturalizarea jucatorului
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a spus când ar putea juca primul meci la națională Mario Camora, asta după ce jucătorul CFR-ului și-a luat cetățenia română.

Selecționerul echipei naționale spune că este posibil ca Mario Camora să fie în lotul României la barajul cu Islanda  pentru accederea la turneul final de la Campionatul European 2020, care se va disputa în vara lui 2021. Partida se va juca pe 8 octombrie, la Reykjavík, pe stadionul „Laugardalsvollur”.

ADVERTISEMENT

Dacă reușește să învingă Islanda, naționala nostră va juca „finala” de calificare cu învingătoarea celeilalte „semifinale”, Bulgaria – Ungaria (tot 8 octombrie, la Sofia), pe terenul acesteia, în 12 noiembrie.

„Nu cred că România are nevoie de jucători naturalizați”

„E posibil să îl vedem în următoarele meciuri, să facă parte din lotul nostru. Situația lui nu era foarte clară. Nu aș vrea să comentez declarația lui Marica pentru că acum poate vorbi din punct de vedere administrativ și nu tehnic”, a spus Mirel Rădoi, selecționerul echipei naționale a României în cadrul conferinței de presă dinaintea jocului dintre România și Irlanda de Nord.

ADVERTISEMENT

Ciprian Marica este de părere că Mario Camora nu ar trebui să joace pentru naționala României. El crede că selecționata condusă de pe bancă de Mirel Rădoi are suficienți jucători autohtoni valoroși.

„Nu cred că România are nevoie de jucători naturalizați. Cred că România are suficiente valori și cred că trebuie să investim în sport”, a declarat Ciprian Marica, fostul vârf al echipei naționale, potrivit Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Camora valorează peste un milion de euro

Mario Camora (33 de ani) a venit la campioana României în iulie 2011 și mai are o înțelegere cu CFR valabilă până în vara anului 2022.

Jucătorul este născut în Samora Correira, Portugalia și a strâns 339 de jocuri în tricoul echipei din Gruia, a marcat de nouă ori și a reușit 29 de pase de gol. De-a lungul carierei, portughezul a mai evoluat pentru SC Beira Mar și Associado Naval 1893.

ADVERTISEMENT

Mario Camora este cotat la 1,1 milioane de euro pe site-urile de specialitate. Portughezul are în palmares 4 titluri de campion, o Cupă a României și o Supercupă, toate cu CFR Cluj.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 5,60 este cota pentru ”1-0 scor corect” la meciul România – Irlanda de Nord. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT