Sport

Mirel Rădoi a anunțat lotul stranierilor pentru amicalele cu Georgia și Anglia. Surprizele pregătite de selecționer

14.05.2021 | 16:48
Mirel Radoi a anuntat lotul stranierilor pentru amicalele cu Georgia si Anglia Surprizele pregatite de selectioner
ADVERTISEMENT

Selecționerul Mirel Rădoi a anunțat lotul stranierilor pentru partidele amicale programate în această vară. Absenții de marcă sunt Dennis Man, Valentin Mihăilă, George Pușcaș și Alin Toșca.

Potrivit unui comunicat transmis cu puțin timp în urmă de FRF, cei patru nu vor putea lua parte la această acțiune a echipei naționale din cauza unor probleme de natură medicală.

ADVERTISEMENT

România va disputa două meciuri de verificare înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo: împotriva Georgia (2 iunie), pe arena „Ilie Oană” din Ploiești, respectiv a Angliei (pe 6 iunie) la Middlesbrough.

Lista stranierilor pentru amicalele cu Georgia și Anglia. Lipesc Man, Mihăilă și Pușcaș

16 stranieri a inclus Mirel Rădoi pe lista preliminară pentru cele două partide de pregătire. Pe lângă aceștia, în lotul final se vor regăsi și o serie de jucători din primul eșalon al fotbalului românesc. Pentru moment, un singur lucru e cert: România va încerca în continuare să practice un joc ofensiv.

ADVERTISEMENT

Vom merge în continuare pe ideea unui joc ofensiv. E clar că atunci când îţi asumi riscuri, ştii că şi adversarul poate avea ocazii.

Principiile vor fi aceleași. Dacă va fi un rezultat negativ, iar jucătorii vor respecta acele principii, atunci voi fi vinovat doar eu, dacă nu se va respecta nici ceea ce pregătim, atunci vina se împarte”, a dat asigurări selecționerul.

ADVERTISEMENT

Stranierii incluși pe lista preliminară pentru meciurile cu Georgia și Anglia:

  • Portari: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 5/0), Ionuț Radu (Inter Milan/Italia, 0/0);
  • Fundași: Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 62/0), Cristi Ganea (Aris Salonic/Grecia, 7/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 5/0);
  • Mijlocași: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 28/2), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 45/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 16/1), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 47/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 7/1), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 7/1), Constantin Budescu (Damac/Arabia Saudită, 12/5), Alexandru Mitriță (Al Ahli/Arabia Saudită, 14/2);
  • Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 43/13), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia, 17/2).

Probleme de lot pentru Jocurile Olimpice: „Va trebui să găsim soluții”

În altă ordine de idei, după amicalele, cu Georgia și Anglia, Mirel Rădoi trebuie să conducă naționala spre medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. O misiune deloc ușoară, în condițiile în care echipele de club nu au de gând să-și lase jucătorii să participe.

ADVERTISEMENT

Ne lovim deja de câteva refuzuri, nu o să transmit care sunt cluburile înainte să le comunice cei de la biroul de comunicare.

Vom vedea care va fi lotul și câți dintre jucătorii de pe acea listă vor fi prezenți. Va exista o negociere, încercăm să găsim o fereastră cât mai accesibilă pentru toată lumea.

Din păcate, cred că nu vom putea să fim cu jucătorii pe care noi ni-i dorim, pentru că este într-o perioadă cu jocuri din preliminariile pentru Cupele Europene.

Va exista între noi și ei o negociere, nu îmi pică bine, dar va trebui să găsim soluții. Urmează ca zilele următoare să avem aceste discuții cu toate cluburile de unde avem jucători selecționați, nu doar cu FCSB”, a explicat selecționerul.

Cine sunt stranierii incluși pe lista pentru cantonamentul preolimpic

Doar nouă stranieri se află momentan în atenția staff-ului tehnic al naționalei pentru cantonamentul din Spania, programat chiar înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Este vorba despre:

  • Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA)
  • Vlad Dragomir (Virtus Entella/Italia)
  • Radu Drăgușin (Juventus/Italia)
  • Denis Drăguș (Crotone/Italia)
  • Marius Marin (Pisa/Italia)
  • Louis Munteanu (Fiorentina/Italia)
  • Andrei Rațiu (Villarreal/Spania)
  • Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania)
  • Alexandru Dobre (Dijon/Franța)

Având în vedere că reprezentativa noastră va face parte dintr-o grupă accesibilă, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras, Mirel Rădoi s-a arătat optimist în privința șanselor de calificare în sferturile competiției.

ADVERTISEMENT