Fotbal intern

Mirel Rădoi, atac la Ianis Hagi: “Dacă nu-ți place s-o ții, trebuie să alergi după minge!” Video

13.10.2020 | 13:17
Mirel Radoi atac la Ianis Hagi Daca nuti place so tii trebuie sa alergi dupa minge Video
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi nu l-a iertat pe Ianis Hagi pentru declarația de la finalul meciului cu Norvegia și l-a taxat cu prima ocazie în cadrul unei conferințe de presă.

Selecționerul e de părere că fiecare declarație a jucătorilor legată de ceea ce se întâmplă pe teren, ar trebui să fie dublată de argumente, ceea ce Ianis Hagi nu a făcut la finalul meciului de la Oslo.

ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei naționale i-a transmis lui Ianis Hagi că a fost nevoit să alerge mai mult după balon la meciul Norvegia – România, scor 4-0, toate acestea deoarece nu face ceea ce a pregătit la antrenament.

Mirel Rădoi: ,,Dacă nu îți place să o ții în momentul în care o ai, atunci e clar că trebuie să alergi după ea”

La finalul meciului cu Norvegia, Ianis Hagi a avut o declarație destul de tăioasă și a spus că selecționerul ar trebui întrebat despre lipsa de eficacitate în ofensivă: ,,Despre faptul că nu am avut ocazii trebuie să-l întrebați pe selecționer! Alergi 4-5 minute după minge și când ai mingea la picior nu mai poți să faci nimic, îți pierzi energia, suflul, poți doar să scoți un fault”, a declarat Ianis Hagi după meciul Novergia – România, scor 4-0, în Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost declarația care a stârnit furia selecționerului Mirel Rădoi, care l-a călcat în picioare pe Ianis Hagi și cel mai probabil îl va pedepsi cu un loc pe banca de rezerve la meciul cu Austria.

Mirel Rădoi a vorbit despre declarația lui Ianis Hagi la conferința de presă a meciului cu Austria de la Ploiești: ,,Dacă jucătorii au declarațiile astea trebuie să dovedească și de ce. Am merge către raportul primit după meci. În momentul în care ai 19-20 de baloane pierdute, atunci e normal că nu ai continuitate pentru că mingea e una singură pe teren și când o pierzi e la adversar”, a spus tăios selecționerul.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi îi reproșează lui Hagi că nu a respectat ceea ce s-a făcut la antrenamente: ,,Pot exista momente în care nu faci ceea ce ai antrenat, atunci poți să alergi și mai mult de 4-5 minute”

Selecționerul i-a răspuns lui Ianis Hagi și l-a acuzat că nu a respectat ceea ce a pregătit la antrenamente și de aceea echipa națională a pierdut mingea foarte ușor și nu a putut să facă un joc de posesie: ,,Dacă nu îți place să o ții în momentul în care o ai, atunci e clar că trebuie să alergi după ea. Pot exista momente în care nu faci ceea ce ai antrenat, atunci poți să alergi și mai mult de 4-5 minute”, a declarat tranșant Rădoi.

Ianis Hagi a avut o declarație de lider adevărat la finalul meciului din Norvegia, în timp ce Mirel Rădoi a apărut la interviuri învins și umilit, declarând că așteaptă de la meciul cu Austria doar să nu ne facem de râs: ,,Este un rezultat la care nu ne-am așteptat, este dezamăgire mare, dar nu asta e fața echipei naționale. Am prins din nou o zi mai puțin bună. Dar dacă stăm să ne plângem după fiecare meci, chiar dacă analizele sunt dureroase, nu e bine, singura soluție e să ne uităm la următorul meci al echipei naționale”, a surprins Ianis după meci cu discursul său pozitiv, singurul care i l-a mai împărtășit a fost Alin Toșca.

ADVERTISEMENT

Și Gică Hagi i-a reproșat discursul extrem de negativ după meciul cu Austria și sistemul de joc care nu i s-ar potrivi naționalei, dar mai ales lui Ianis, care este scos total din joc: ,,Cine poate, cine este optimist, să fie în mediul echipei naționale. Cine n-are încredere, îmi pare rău, trebuie să ne despărțim! M-am speriat când am văzut atâta pesimism. Voiam să intervin”, a spus Hagi după dezastrul de la Oslo.

Ianis Hagi nu se regăsește în sistemul 4-3-3, unde a dat cele mai mare randament la echipa națională de tineret și unde de altfel Rădoi a obținut rezultatele care l-au adus astăzi în postura de selecționer al echipei de seniori: ,,Eu i-aș pune o singură întrebare lui Mirel, atît: de ce nu continui cu sistemul care te-a făcut mare? Cu sistemul ăla ai avut succes. De ce l-ai schimbat? Când tu mergi pe un sistem, l-ai făcut bine, l-ai antrenat, de ce îl schimbi?”, a mai spus Hagi.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,88 este cota pentru ”1x” la meciul România-Austria. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT