Fotbal international

Mirel Rădoi și Adrian Mutu reacționează după decizia UEFA: ”Vom beneficia de un gazon mai bun în iunie” / ”Era imposibil de jucat acum”

17.03.2020 | 18:36
Mirel Rădoi și Adrian Mutu reacționează după decizia UEFA: ”Vom beneficia de un gazon mai bun în iunie” / ”Era imposibil de jucat acum”
Mirel Rădoi și Adrian Mutu reacționează după decizia UEFA: ”Vom beneficia de un gazon mai bun în iunie” / ”Era imposibil de jucat acum”. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Comitetul executiv al UEFA a luat măsura așteptată de toată lumea. În cadrul videoconferinței susținute marți cu cei 55 de membri afiliați, forul de la Nyon a mutat Campionatul European din această vară din 2020 în 2021. Cei doi tineri selecționeri ai României, de la seniori și U21, Mirel Rădoi și Adrian Mutu, au avut primele reacții după decizia forului fotbalistic.

Mirel Rădoi și Adrian Mutu, primele reacții după decizia UEFA

În afară de amânarea Euro 2020 în 2021, UEFA a luat și unele decizii care privesc direct meciurile din viitorul apropiat al naționalei României și România U21.

Astfel, debutul lui Mirel Rădoi pe banca primei reprezentative se mută din martie în iunie. La fel se întâmplă și cu meciul României U21 cu Danemarca U21. Mutu va avea și el primul meci abia în vară din postura de selecționer la tineret.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi consideră că sănătatea primează, iar deciziile UEFA de marți sunt cele mai bune posibile în acest moment. În același timp, Rădoi privește partea pozitivă a decizie, dat fiind faptul că în iunie terenurile din Islanda vor fi mult mai bune pentru fotbal.

”Toate deciziile luate azi au ca scop principal protejarea tururor celor implicați în fotbal, jucători, suporteri, antrenori, arbitri. Sănătatea fiecăruia este prioritatea numărul unu! După aceea, abia, vorbim de fotbal și de prioritățile fotbalului. Dacă e să mă refer strict la meciul cu Islanda, noi eram oricum pregătiți să îl jucăm în această lună.

ADVERTISEMENT

Vom vedea dacă situația globală ne va permite să îl jucăm în iunie, ar fi extraordinar ca orice pericol să dispară până atunci. Dacă va fi așa, ar putea fi câteva avantaje sportive pentru noi. Faptul că am beneficia în mod cert de un gazon mai bun decât ar fi fost la Reykjavik în martie și de condiții meteo mai apropiate de cele cu care sunt obișnuiți jucătorii noștri.

Ar mai putea fi un avantaj reprezentat de posibilitatea de a urmări mai mult timp jucătorii la lucru, pe teren, la cluburi. Dar acum nu îl pot considera un avantaj, câtă vreme competițiile naționale sunt suspendate. Vom vedea dacă se vor relua așa cum preconizează UEFA.

ADVERTISEMENT

Mesajul meu este unul clar, atât pentru jucătorii naționalei, cât și pentru toți suporterii României, din țară și din străinătate: sănătatea fiecăruia este mai presus de orice competiție! Fiți responsabili și protejați-i pe cei de lângă voi! Hai, România!”, a spus Mirel Rădoi pentru frf.ro.

Adrian Mutu: ”Să sperăm că aceste meciuri se vor juca în iunie”

Și Adrian Mutu apreciază că meciurile programate în martie nu se puteau diusputa din cauza situației cauzate de coronavirus. ”Briliantul” e nerăbdător să debuteze pe banca micilor tricolori, însă nu e convins că totul se va rezolva până în iunie.

ADVERTISEMENT

”Este singura decizie care se putea lua. Era imposibil deja să putem juca în această lună, având în vedere ce se întâmplă în lume. Sunt nerăbdător să debutez pe banca echipei naționale, să ascult din nou imnul pe stadion, de la nivelul gazonului, dar trebuie să mai aștept.

Să sperăm că aceste meciuri se vor putea disputa în luna iunie, asta ar însemna că situația în ceea ce privește sănătatea publică se va ameliora. Cel mai important acum este să ascultăm recomandările autorităților. Să dăm dovadă de responsabilitate, să ne protejăm pe noi și pe cei apropiați nouă. Vom avea timp să le facem pe toate”, a spus Mutu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
  • Islanda – România, din barajul de calificare la Euro 2020, trebuia să aibă loc pe 26 martie, la Reykjavik. 
  • România U21 – Danemarca U21 din preliminariile Euro 2021 era programat pe 31 martie la Craiova, apoi mutat la Ploiești. 
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri