Sport

Mirel Rădoi, motivat înainte de Universitatea Craiova – Farul și duelul cu Hagi. ”Am ambiția să înving pe unul dintre profesorii mei”

Mirel Rădoi își dorește un succes, luni, contra lui Farul, și spune că dincolo de punctele puse în joc, victoria este importantă pentru aniversarea clubului și ambiția de a-și învinge profesorul, Gică Hagi,
04.09.2022 | 10:34
Mirel Radoi motivat inainte de Universitatea Craiova  Farul si duelul cu Hagi Am ambitia sa inving pe unul dintre profesorii mei
Mirel Rădoi spune că își dorește victoria cu Farul și pentru că și-ar dori să își învingă profesorul, Gică Hagi. Foto: facebook Universitatea Craiova
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova întâlneşte Farul Constanţa, luni, de la ora 21:30, pe arena „Municipal” din Severin. Este meciul rundei în condițiile în care confruntarea FCSB – CFR Cluj a fost amânată. Oltenii vizează cele trei puncte în fața liderului, însă, Mirel Rădoi, a dezvăluit, la conferința de presă premergătoare întîlnirii, că are și alte motive pentru care își dorește un succes.

”Avem un motiv în plus pentru a câştiga, fiind vorba de aniversarea clubului”, își motivează, Mirel Rădoi, jucătorii

După ce a pierdut cu Hermannstadt, 0-1, în runda intermediară, Universitatea Craiova are doar 11 puncte în cont. Și, pentru moment, este, ca și FCSB, o altă candidată la titlu, în zona play-out.

ADVERTISEMENT

Distanța față de vârful ierarhiei nu este însă insurmontabilă. Cu atât mai mult cu cât băieții lui Rădoi au un meci mai puțin disputat. Iar Petrolul, care are 14 puncte, este pe podium.

În aceste condiții, meciul cu Farul este unul de șase puncte. Pentru că un succes le-ar permite oltenilor nu doar să urce în ierarhie. Ci și să reducă la patru lungimi diferența față de trupa lui Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

Nu este însă singurul motiv pentru care Mirel Rădoi, antrenorul Universității, își dorește o victorie în jocul de luni. ”Avem un motiv în plus pentru a câştiga, fiind vorba de aniversarea clubului.

Sper să fim pregătiţi şi să demonstrăm că eşecul cu Hermannstadt a fost un accident”, a spus Rădoi la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

În plus, tehnicianul are, după cum a recunoscut, și ambiția de a-și învinge profesorul. ”Este o ambiţie a mea să înving unul dintre profesorii mei, pe Gică Hagi, care şi-a creat o echipă puternică, una care poată să câştige titlul anul acesta”, a spus el.

”Întâlnim cea mai puternică echipă din campionat”

Chiar dacă vizează victoria, Mirel Rădoi le atrage atenția jucătorilor săi legat de valoarea adversarului întâlnit. Pe care-l consideră capabil să se bată pentru titlu.

ADVERTISEMENT

”Întâlnim cea mai puternică echipă din campionat. Farul merita chiar mai multe puncte, este o echipă pozitivă, agresivă, poate face presing, care marchează mult.

Mi-e teamă de cei doi atacanţi, Alibec şi Louis  Munteanu, pe care îi ştiu foarte bine şi sunt în formă excelentă. Este un semnal de alarmă pentru noi, am văzut cum Farul a câştigat cu campioana şi vicecampioana”, a precizat Rădoi.

Și, pentru a-și motiva suplimentar elevii, a dat exemplul personal. ”Pentru mine, meciurile tari contau mai mult decât cele cu echipe mici. Mai ales că eram fundaş şi atacanţii buni erau provocarea.

Va trebui să schimbăm, să nu ne motivăm numai în funcţie de adversar. Eu încerc să-i motivez la fel, indiferent de echipa cu care jucăm, fie că întâlnim echipa noastră a doua sau meci de cupă europeană.

O echipă mare ar trebui să câştige şi când are mai puţine ocazii, când nu joacă la nivel foarte bun. Şi noi încercăm să jucăm, ca şi Farul, nu pârjolim terenul.

Încercăm să recuperăm sus, dar sper să eliminăm greşelile individuale, măcar treptat. Targetul meu personal este să luăm trei puncte luni, nu mă gândesc la alte meciuri”, a concluzionat Rădoi.

 

ADVERTISEMENT