Life

Mirela Vaida, reacție despre deschiderea școlilor. Vedeta a răbufnit la adresa autorităților

27.01.2021 | 19:17
Mirela Vaida reactie despre deschiderea scolilor Vedeta a rabufnit la adresa autoritatilor
ADVERTISEMENT

Mirela Vaida a reacționat în privința deschiderii unităților de învățământ din țara noastră, din moment ce autoritățile au relaxat măsurile legat de pandemia de coronavirus. Vedeta a răbufnit, precizând că educația este prioritară. 

Prezentatoarea emisiunii „Acces direct” de la Antena 1 este de părere că școlile și grădinițele nu mai trebuie să stea închise, mai ales de când numărul cazurilor de coronavirus a început să scadă. Artista crede că lumea trebuie să se acomodeze situației actuale.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cântăreața de muzică populară a mai adăugat că este de acord cu vaccinarea cadrelor didactice, mama sa fiind învățătoare de mai bine de 40 de ani. Așadar, Mirela Vaida militează pentru deschiderea școlilor, chiar dacă în ultimele luni și-a ținut copiii acasă.

Mirela Vaida, reacție acidă despre deschiderea școlilor. Ce spune vedeta

„Problema nu este în școli, este în mall-uri, care nu s-au închis. Din moment ce nouă ni se deschid teatrele (…) deci întindem o mână de ajutor culturii, cinematografiei, domeniului HoReCa, care a avut atât de mult de suferit, cum să lăsăm în ultimă instanță educația copiilor noștri.

ADVERTISEMENT

Împreună cu autoritățile care au relaxat aceste măsuri, din punct de vedere al entertainment-ului, ar trebui cu prioritate să relaxăm măsurile și să facem tot ceea ce putem pentru educația copiilor. 

Dacă cifrele sunt corecte, nu mai avem atât de multe pericole și incidența nu mai este atât de mare. Deci au scăzut numărul de cazuri și de decese și poate că ar trebui să încercăm să ne reacomodăm.

ADVERTISEMENT

Eu sunt pentru vaccinarea cadrelor didactice”, a spus Mirela Vaida, prin telefon, într-o emisiune de la Antena 3, în urmă cu puțin timp, potrivit spynews.ro.

Prezentatoarea de la Antena 1 nu își expune pentru prima oară părerea despre situația instituțiilor de învățământ din ultimul an. Vedeta și-a exprimat îngrijorarea și în urmă cu câteva luni în privința măsurilor necesare pentru siguranța profesorilor și elevilor.

ADVERTISEMENT

Mirela Vaida dezvăluia la momentul respectiv că mama sa este învățătoare la o școală generală din Iași de 41 de ani și mai are 2 ani până va ieși la pensie.

„Când vă spun despre mama mea, mă gândesc, de fapt, la toți educatorii, profesorii și învățătorii care sunt responsabilizați peste măsură!

Când vă povestesc despre mama mă gândesc la copiii și cadrele didactice din mediul rural care au doar un WC turcesc în curte, fără apa curentă, fără săpun, fără dezinfectant, fără prosoape de unică folosință și fără măști!!

Pentru toți acești copii, cine, totuși, va răspunde? Pentru lipsa de norme, de reguli, de bani, de o strategie clară pentru redeschiderea în siguranță a școlilor, cine va răspunde?”, scria Mirela Vaida în mediul online înainte de deschiderea școlilor la 14 septembrie 2020.

ADVERTISEMENT