Fotbal intern

Mirko Pigliacelli pune presiune pe colegi: „La U Craiova sunt cei mai buni jucători din România”

11.03.2021 | 12:02
Mirko Pigliacelli pune presiune pe colegi La U Craiova sunt cei mai buni jucatori din Romania
ADVERTISEMENT

Portarul Universității Craiova, Mirko Pigliacelli, a anunțat că are gânduri mari în acest sezon și că nu ia în calcul alt rezultat decât realizarea eventului. Italianul a pus presiune și pe colegii săi.

În viziunea fotbalistului care joacă din 2018 pentru olteni, cei care ajung să joace la U Craiova sunt cei mai buni jucători din țară. Pigliacelli este optimist și în privința meciului cu Gaz Metan Mediaș, pe care oltenii îl vor juca vineri.

ADVERTISEMENT

Portarul a vorbit și despre portarii pe care îi admiră și a numit trei dintre cei mai importanți goalkeeperi din Europa. Aceștia evoluează la FC Barcelona, Bayern Munchen și Paris St. Germain.

Mirko Pigliacelli pune presiune pe colegi: „Cine joacă aici, e cel mai bun din România”

În 2018 a ajuns portarul italian Mirko Pigliacelli la Craiova. El a devenit rapid unul dintre favoriții fanilor din Bănie, dar relația dintre cele două părți s-a răcit cu timpul. Italianul a fost acuzat în 2020 de trădare.

ADVERTISEMENT

Italianul a rămas la Craiova și a continuat să fie titular, iar în prezent lucrurile par să se fi liniștit pentru el. Acum, goalkeeperul anunță că vrea să reușească eventul alături de ceilalți olteni.

„Cred că e un moment foarte bun pentru mine și pentru toată echipa. Repet, jucăm împreună și până acum am luat puține goluri în tot sezonul, iar chestia asta mă bucură mult, dar ce mă interesează pe mine sunt punctele. Putem să luăm și 50 de goluri în fiecare an și să câștigăm.

ADVERTISEMENT

Nu am încredere doar într-un fundaș, ci am încredere în toată echipă. Pentru mine, cred că cine face parte din lotul Craiovei e cel mai bun jucător din România. Eu cred că trebuie să încercăm să câștigăm și Cupa României, dar și campionatul. Avem un lot valoros și trebuie să încercăm, nu e vorba de scuze sau nu. Avem o oportunitate foarte mare în Cupă, dar cred că și în campionat avem la fel”, a spus Pigliacelli.

Nu se teme de Gaz Metan Mediaș: „Am încredere”

Italianul a vorbit și despre partida pe care oltenii o vor juca vineri, 12 martie, pe terenul lui Gaz Metan Mediaș. Pentru medieșeni joacă și Luis Nițu, fotbalist de 19 ani crescut de Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Pigliacelli are încredere în colegii săi și a mărturisit că nu îl interesează scorul final al partidei, ci doar cele trei puncte. De asemenea, italianul a adăugat că vestiarul are încredere în antrenorul Ouzounidis.

„Vom avea un meci greu, un meci important pentru noi, mai ales că venim după o victorie. Va fi un joc dificil, jucăm la ei, la Mediaș, dar noi mergem acolo cu încredere mare și să luăm cele trei puncte. Îmi place să joc cu piciorul, nu e o chestie că vreau să fac spectacol. Vreau să-mi ajut echipa cu tot ce pot, dacă pot cu piciorul, cu mâna, cu capul, fac orice.

Chestia asta cu golul, dacă dau și eu unul, va fi bine. Eu cred că avem șanse. Suntem acolo, avem meciuri cu cele două echipe din vârf și la sfârșitul sezonul regulat și în play-off. Putem lua puncte. Cred că se poate și trebuie să avem încredere în noi. Eu cred că antrenamentele sunt foarte bune, ne antrenăm bine, avem încredere în Mister.

Acum, odată cu trecerea timpului, se vede mult mai bine ce vrea el, stăm după el și așa trebuie. Toți băieții au o relație bună pe teren și asta e. Mă simt bine cu băieții de sunt în apărare, cred că jucăm foarte bine, dar e vorba de 11 jucători. Dacă un atacant sau o extremă nu vine să se apere cu fundașii, e gol. Cred că faza defensivă începe de la vârf, din atac.

Sunt emoții când avem doar 1-0, dar acest scor reprezintă trei puncte. Ce vreau să zic, poate să se termine 1-0, 4-3, dacă luăm punctele, nu e o problemă. Poate cine a jucat la noi are o chestie de revanșă sau nu știu. Luis Nițu e un jucător tânăr și valoros. Nu îmi e teamă de el”, a mai spus portarul.

Pigliacelli a dezvăluit și cine sunt cei trei portari din Europa pe care îi admiră. „Sunt doi sau trei portari din Europa pe care îi admir, ter Stegen, Neuer și poate Navas”, a încheiat italianul care are în această stagiune a Ligii 1 13 meciuri fără gol primit, din 26 de partide jucate.


  • (P) Cota BETANO pentru Gaz Metan – U Craiova: 1,85  este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT