News

Miron Cozma, despre Ion Iliescu: „Minte cu nerușinare acest criminal.” „Mi-a împușcat minerii”

Miron Cozma a făcut declarații incredibile despre fostul președinte al țării, Ion Iliescu. El a precizat că „acest criminal” minte cu nerușinare și a recunoscut că și-a dorit să-l împuște.
26.05.2021 | 01:51
Miron Cozma despre Ion Iliescu Minte cu nerusinare acest criminal Mia impuscat minerii
Miron Cozma, despre Ion Iliescu: „Minte cu nerușinare acest criminal” Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Miron Cozma a acceptat provocarea lui Denise Rifai și a răspuns celor 40 de întrebări. Dezvăluirile acestuia au fost unele incredibile.

La fel au fost și acuațiile. Cozma nu s-a sfiit să-l numească „criminal” pe fostul președinte Ion Iliescu. Nici despre fostul premier Petre Roman nu a avut cuvinte de laudă.

ADVERTISEMENT

Miron Cozma, despre Ion Iliescu: „Minte cu nerușinare acest criminal”. „Mi-a împușcat minerii”

Denise Rifai a adresat multe întrebări cu privire la mineriade. Mineriada de la București a avut un bilanț de patru morți și peste 1000 de răniți.  La momentul respectiv Ion Iliescu a mulțumit public pentru cum au acționat minerii în 13 – 15 iunie 1990. „Cine a chemat minerii la București?”

„Vă spun cu toată responsabilitatea și nu-mi e frică de acest adevăr, pe care l-am spus în fața Procuraturii Militare: tovarășul Ion Iliescu, împreună cu fiul unui tovarăș care a reușit revoluția spaniolă Petre Roman, de asemenea, cu Gelu Voican Voiculescu și, bineînțeles, cu mulți dintre cei care lucrau în Securitate, inclusiv, colonelul Tache, colonelul Florescu”.

ADVERTISEMENT

„Ei  nu pe mine m-au chemat. Iliescu știa că eu nu o să fiu niciodată de acord cu el, mai ales că mi-a omorât în 24 decembrie unul dintre prietenii mei, pe care l-am delegat să meargă la Revoluție în București, ca să eliminăm toți comuniștii”, a adăugat acesta.

Miron Cozma: „Am fost adus cu japca la București”

Prima întrebare roșie a fost legată tot de violențele de la mineriada din 1990. „Cine a orchestrat mineriada din 1990?”

ADVERTISEMENT

Miron Cozma a răspuns ferm: „tovarășul Ion Iliescu, repet și subliniez cu litere mari, împreună cu primul ministru Petre Roman”. Acesta a precizat că, la momentul violențelor, la data de 13 iunie, nu se afla în Capitală.

„Pe mine m-au adus pe 14 la București, îmbrăcat civil. Vă rog eu să-mi arătați poze cu mine și cu tovarășul Iliescu. În permanență, Iliescu a folosit numele Cozma pentru a compromite. Și, bineînțeles, a mințit cu nerușinare acest criminal și subliniez criminal. E dovedit științific, crimele sunt anchetate acum. Evenimentele din 14 iunie nu au existat.”

ADVERTISEMENT

„Au venit trei trenuri, eu de primele două nu am știut. În al treilea am fost adus eu, cu japca de Securitate”, a afirmat acesta.

„L-ați ajutat pe Ilon Iliescu să-l dea jos pe Petre Roman?”, a întrebat Denise Rifai

„Nu. Guvernul Roman a căzut din cauza prostiei lui Petre Roman, pentru că dacă el accepta revendicările pe care noi le-am cerut, pe care guvernul în prealabil le-a acceptat prin prim-vicepremierul Vătășescu, nu se ajungea la asemenea situații,” a răspuns Miron Cozma.

„Petre Roman a căzut în plasa lui Ion Iliescu, eu de-aia spun că l-a prostit Iliescu în 1991. Petre Roman trebuia să cadă printr-o mișcare de stradă, ca să redevină prim-ministru, ieșise Bogdan Hossu, Cartel Alfa și (n.red. sindicaliștii) făcuseră marșuri la București împotriva guvernului,” a spus acesta

Miron Cozma: „Am vrut să-l împușc pe Iliescu”

„Eu am avut 48 de mineri împușcați cu gloanțe de război la Cotroceni și la Guvern. De ce nu vorbește nimeni despre acest lucru? Eu l-am ”arestat” pe Iliescu la Cotroceni. Mi-a împușcat minerii și nu vorbește nimeni despre asta!(…)”

„Am vrut să-l împușc pe Iliescu la Cotroceni în 1991! Mi-a propus să fiu ministru de Interne și chiar în locul lui Roman prim ministru. Să zică mersi lui Dumnezeu că sunt credincios, că-l împușcam!,” a adăugat.

„El (Ion Iliescu) a făcut școala KGB-istă la Moscova și manipularea KGB-istă era, să zic, o știință, chiar era doctor în știința respectivă tovarășul Iliescu. (…) Minciuni sfruntate ale acestui manipulator.(…) Încă sunt oripilat de mizeriile care s-au întâmplat și care s-au spus. (n.r.: mi-a mulțumit pentru că) așa era învătat la Moscova să manipuleze”.

ADVERTISEMENT
Tags: