News

Miruna Pascu, mama şoferului drogat de la 2 Mai, va fi plasată sub control judiciar. Tribunalul a decis eliberarea ei din arest

Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai, va fi plasată sub control judiciar. Judecătorii au decis eliberarea ei.
09.10.2023 | 18:06
Miruna Pascu mama soferului drogat de la 2 Mai va fi plasata sub control judiciar Tribunalul a decis eliberarea ei din arest
Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, va fi eliberată în arestul preventiv. Decizia luată de Tribunalul București. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Verdict pozitiv din partea Justiției pentru Miruna Pascu, mama șoferului drogat de la 2 Mai. Aceasta va fi plasată sub control judiciar. Tribunalul București a decis eliberarea ei din arest, însă verdictul nu e definitiv.

Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, va fi eliberată din arestul preventiv. Decizia luată de Tribunalul București

Magistrații din Capitală au decis, luni, eliberarea din arest și plasarea sub control judiciar a Mirunei Pascu, mama tânărului de 19 ani care, aflat sub influența drogurilor, a intrat cu mașina într-un grup de tineri, la 2 Mai, omorând doi studenți.

ADVERTISEMENT

Dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei, cu privire la inculpata Pascu Miruna” și ”dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei Pascu Miruna, la rămânerea definitivă a prezentei, dacă nu este arestată în altă cauză”, se arată în minuta Tribunalului București.

În cazul în care decizia va intra în efect, mama lui Vlad Pascu trebuie să respecte o serie de obligații. Va trebui să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată, să informeze organul judiciar dacă își schimbă locuința sau să se prezinte la organul de supraveghere, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată.

ADVERTISEMENT

Inculpata nu are voie să părăsească România, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanței de judecată și nici să comunice direct sau indirect cu inculpatii și cu martorii din dosar, mai anunță Tribunalul.

Mama lui Vlad Pascu, arestată preventiv pe 15 septembrie

Mama lui Vlad Pascu a fost arestată preventiv încă de pe 15 septembrie. Ea este acuzată de către procurori că ar fi încercat să șantajeze martori din dosarul în care este cercetat fiul său. La aceeași dată au fost arestați preventiv și câțiva tineri care îl aprovizionau cu droguri pe Vlad Pascu.

ADVERTISEMENT

Pe 21 septembrie, avocații Mirunei Pascu aveau o primă tentativă de a forța eliberarea femeii. La acea dată, Curtea de Apel Bucureşti decidea să respingă ca nefondată contestaţia Mirunei Pascu la decizia Tribunalului Bucureşti de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Vineri, 6 octombrie, întreaga familie Pascu a fost trimisă în judecată. Fiul, Vlad Pascu, este acuzat de consum şi trafic de droguri, Miruna Pascu de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei. În fine, tatăl, Mihai Pascu, este acuzat de nerespectarea regimului armelor şi munițiilor.

ADVERTISEMENT

În prezent, tânărul de 19 ani şi mama lui se află în arest preventiv. Al treilea inculpat, tatăl, este sub control judiciar. Cel din urmă a oferit, luni, declarații în fața presei. A spus că situația din prezent este ”un dezastru pentru noi toți”, iar fiul său ”a greșit foarte mult”.

ADVERTISEMENT