News

Vladimir Putin, mişcare surprinzătoare. Ce ar avea de gând să facă liderul Rusiei la finalul anului

Noi detalii apar despre Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin ar dori să ia parte la un mare eveniment, la finalul lui 2022, transmite ambasadorul Rusiei la Jakarta.
23.03.2022 | 10:11
Vladimir Putin miscare surprinzatoare Ce ar avea de gand sa faca liderul Rusiei la finalul anului
La ce eveniment intenționează să ia parte Vladimir Putin, la finalul anului. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ambasadorul Rusiei la Jakarta, Liudmila Vorobiova, a declarat marți, într-o conferință de presă, că Vladimir Putin ar intenționa să ia parte la finalul anului, la Summitul G20, găzduit în Indonezia.

Vladimir Putin ar vrea să participe la Summitul G20, în timp ce Occidentul vrea să-l excludă din grup

Afirmația Liudmilei Vorobiova vine în contextul în care SUA și țările din Occident vor să excludă Rusia din grupul care deține cele mai mari economii la nivel global. Despre acest lucru, ambasadoarea Kremlinului la Jakrta este de părere că Occidentul are o ”reacție disproporționată.”

ADVERTISEMENT

”Nu doar din G20, multe organizații încearcă să excludă Rusia…reacția Occidentului este disproporționată”, a transmis Liudmila Vorobiova, în cadrul unei conferințe de presă, scrie Reuters.

G20 este un grup unde cele mai mari economii ale lumii se reunesc în scopul coordonării propriilor acțiuni pe subiecte care afectează situația financiară mondială. Schimbările climatice sunt unele dintre temele tratate.

ADVERTISEMENT

Totuși, dacă ceilalți membri ai G20, precum China, India, Arabia Saudită se vor opune excluderii lui Vladimir Putin din acest program, s-a ridicat problema ca unele state membre să renunțe la eveniment, potrivit unor surse ale Reuters.

Declarații șocante ale ambasadorului rus la ONU despre atacul Kremlinului în Ucraina

Între timp, reprezentanții lui Vladimir Putin fac declarații tot mai șocante despre invazia Rusiei în Ucraina. De exemplu, ambasadorul Moscovei la ONU, a spus marți că soldații Kremlinului desfășoară, de fapt, ”o operațiunie militară limitată” în țara vecină.

ADVERTISEMENT

”Suntem în favoarea opririi masacrului, dar trebuie să vă uitaţi la situaţia reală: masacrul este săvârşit de cealaltă parte, de radicalii ucraineni şi neonazişti.

Nu invadăm Ucraina, desfăşurăm operaţiuni militare limitate, pentru că nu s-a putut tolera mai multă suferinţă pentru ruşii care trăiesc de 8 ani în Donbass”, a susținut Ghenadi Gatilov într-un interviu pentru RTS.

ADVERTISEMENT

Oficialul din Kremlin a mai negat că soldații ruși atacă și civili ucraineni.

”Încercăm să (bombardăm-n.r) într-un mod foarte delicat, fără a răni populaţiile civile. Avem un război informaţional. O mulţime de “ştiri false” sunt afişate pe ecranele de televiziune”, a mai transmis Ghenadi Gatilov.

ADVERTISEMENT