Sport

Mitică Dragomir, despre insuccesul lui David Popovici la CM înot: „Îl iubesc ca pe nepoții mei”

Mitică Dragomir a vorbit despre eșecul lui David Popovici la Campionatele Mondiale de Natatație de la Fukuoka. Declarație de dragoste.
31.07.2023 | 17:15
Mitica Dragomir despre insuccesul lui David Popovici la CM inot Il iubesc ca pe nepotii mei
Mitică Dragomir, „profeție” în direct despre David Popovici. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mitică Dragomir a analizat discursul de mare campion al lui David Popovici la revenirea din Japonia. Ce a spus la „MAXPROFEȚIILE LUI MITICĂ”.

Mitică Dragomir, la picioarele lui David Popovici: „Și Nadia și Ilie Năstase, toți au fost înfrânți”

David Popovici a avut un discurs-manifest la revenirea în România, iar Dumitru Dragomir îl laudă peste măsură pe fostul campion mondial: „Domne, este eroul nostru, despre care ar trebui să vorbim numai la superlativ! Văd că unii îl critică. Băi, frate, asta în sport se întâmplă! Ai suișuri și coborâșuri. Și Nadia și Ilie Năstase, toți au fost înfrânți. Este normal. Ăsta e omul, dacă nu, e mașină! E roboțel.

ADVERTISEMENT

E de felicitat și copilul ăsta eu îl iubesc ca pe nepoții mei! Să avem grijă de el, pentru că el iar vine la performanțele astea! E și bine educat. E imposibil să nu-l iubești dacă vezi că n-are un tupeu dinăsta debordant, care depășește linia roșie”, a comentat „Oracolul de la Bălcești”.

Uns cu toate alifiile, fostul președinte al LPF are și un sfat pentru „Rechin”: „Vreau să îți mai spun o chestie: indiferent cât ai fi de mare, nu poți mulțumi pe toată lumea. Cât ai fi de împărat, de rege, de dominator, nu poți să-i mulțumești nici cu sabia, nici cu pistolul, nici prin cuvinte frumoase. Și Biblia spune asta”.

ADVERTISEMENT

Dragomir și-a ridicat pălăria și în fața tatălui și mamei lui David Popovici: „Unii nu știu să meargă pe stradă la 18 ani! Îți dai seama de părinți când vezi copiii. El a fost crescut într-o familie bună. Au fost mână de fier! Atâta a muncit acest copil… Părinții sunt de felicitat, pentru că i-au făcut viața de așa natură încât să se și bucure puțin de ea, dar mai ales de muncă!”. 

Dumitru Dragomir, încredere maximă în David Popovici: „Are încă 15 ani de concurs de acum înainte!”

Chiar dacă a fost surprins de rezultatele sub așteptări, Dumitru Dragomir e convins că David Popovici va domina înotul mondial în următorii ani: „Nu mă așteptam să ia locul șase, de ce să mint, dar trebuie să ținem aproape de el. Are încă 15 ani de concurs de acum înainte! Mă așteptam să îi bată pe toți iar și să se vorbească de România noastră, ca atunci când a bătut toate recordurile”.

ADVERTISEMENT

Nea Mitică știe și de ce nu a mai reușit de această dată să câștige titlul mondial: „Ceva s-a întâmplat, părerea mea. Ori pregătirea… Dacă el a spus că s-a sufocat? Ori au forțat înainte ca să ajungă în vârf de formă în Japonia. Știi că ei stau sub medicamentație și poate s-a greșit și aici. E nevoie de hrană adecvată. Talentul nu i-l ia nimeni”.

Dumitru Dragomir a analizat și discursul puștiului de doar 18 ani: „L-am auzit că trebuie să muncească mai mult. Nu neapărat! Eu zic că trebuie să fie atent la altceva. Aici intervine pubertatea, în patima anturajului nu cred că a căzut”.

ADVERTISEMENT

În ce constă secretul revenirii sale: „Trebuie lucrat mult la partea psihică”

Dumitru Dragomir are și câteva sfaturi pentru staff-ul campionului nostru: „Ceva a fost în neregulă cu hrana și medicamentația! Odată cu vârsta și orele de antrenament ar trebui schimbate. Eu spun că s-a forțat pregătirea și de-asta s-a ajuns aici. Convingerea mea este că trebuie lucrat mult la partea psihică.

Oricât ai fi de tare, când vezi că există nemulțumire de afectează. Eu îi spun să nu bage în seamă răutatea, pentru că e infiinită și e dată de la Dumnezeu! Nici Iisus n-a mulțumit pe toată lumea!”.

Această înfrângere usturătoare din Japonia îl va face și mai puternic, mai crede Dragomir: „Bravo, băi, copile! Felicitări! E mare, dar va fi și mai mare! Îi prevăd o carieră extraordinară, nu numai ca sportiv! O să vedeți. A fost cel mai mare sportiv al lumii. 

Domne, e afectat! Să știți că nu e ușor! E ca la box. Îi dai unuia 300 de pumni în meclă și îți dă una în barbă de ai căzut și ai pierdut! Așa și el acum: și-a luat un pumn în barbă puternic! Cu bune și rele, are și el gândurile lui…”.

Mitică Dragomir și Horia Ivanovici sunt LIVE în fiecare luni, de la ora 13:15. Emisiunea „MAXPROFEȚIILE LUI MITICĂ” poate fi văzută doar pe site-ul FANATIK.RO. Înregistrarea apare apoi ÎN PREMIERĂ pe canalul de YouTube FANATIK și pagina de Facebook FANATIK.

Mitică Dragomir, „profeție” despre David Popovici

ADVERTISEMENT