Sport

Oficial: Mititelu a schimbat numele lui FC U Craiova 1948! FRF confirmă Fanatik. Update exclusiv

Adrian Mititelu a schimbat de două ori numele echipei din SuperLiga, la câteva zile după ce decizia Curţii de Apel care acordat palmaresul rivalei din oraş.
04.09.2023 | 20:54
Oficial Mititelu a schimbat numele lui FC U Craiova 1948 FRF confirma Fanatik Update exclusiv
Adrian Mititelu, patronul celor de la FC U Craiova. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
04-09-2023
18:00

FRF-ului confirmă FANATIK după ce Adrian Mititelu a schimbat numele echipei

Federația Română de Fotbal, prin hotărârea Comitetului de Urgență, a decis să valideze noul nume al clubului patronat de Adrian Mititelu, confirmând informația FANATIK: „În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă, compus din Răzvan BURLEANU – Preşedinte FRF, Gino IORGULESCU – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian GOGA – Vicepreşedinte FRF:

Aprobă prelungirea perioadei de transferuri pentru competițiile de fotbal amator până cu 48 de ore înainte de începerea competiției, în conformitate cu prevederile art. 19 pct. 4 din RSTJF și cu respectarea tezei finale a art. menționat.

Având în vedere Certificatul de înregistrare mențiuni al Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Dolj emis la data de 19.07.2023, Rezoluția Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Dolj nr. 10702 din 18.07.2023, precum și Certificatul de Identitate Sportivă nr. 143 din 22.05.2015, nr. de identificare din Registrul Sportiv DJ/A3/00001/2015 și mențiunile cuprinse în acesta cu privire la modificarea denumirii structurii sportive, aprobă schimbarea denumirii clubului U Craiova 1948 SA în FCU 1948 CRAIOVA FOTBAL CLUB S.A.”.

„Dispune convocarea la data de 26 septembrie 2023, ora 16:00, la sediul FRF, sala Nicolae Dobrin, a ședinței Adunării Generale Extraordinare a cluburilor din Liga a 2-a pentru alegerea unui reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a în Comitetul Executiv al FRF”, s-a mai arătat pe site-ul FRF.

Adrian Mititelu a suferit o lovitură cruntă în urmă cu nouă zile când instanţa a decis ca palmaresul Universităţii Craiova să revină clubului sportiv condus de Pavel Badea, iar patronul celor de la FC U Craiova a fost nevoit să schimbe numele echipei. Şi nu o dată, ci de două ori într-un interval de o săptămână.

Mititelu a schimbat numele echipei din SuperLiga! Acum se numeşte FCU 1948 CRAIOVA FOTBAL CLUB S.A

Din informaţiile FANATIK, Adrian Mititelu a modificat miercuri numele echipei la ONRC (Oficiul Naţional al Registrului Comerţului). Astfel, conform documentelor extrase de FANATIK, echipa din SuperLiga se numeşte: FCU 1948 CRAIOVA FOTBAL CLUB S.A, transformat din U Craiova 1948 SA şi, mai apoi, din Fotbal Club Oltenia Craiova S.A.

ADVERTISEMENT
FC U Craiova şi-a schimbat numele
FC U Craiova şi-a schimbat numele
FC U Craiova 2
FC U Craiova şi-a schimbat numele

A schimbat de două ori denumirea într-o săptămână! Iniţial a fost Fotbal Club Oltenia Craiova S.A.

Aşadar, Adrian Mititelu a schimbat de două ori numele echipei după ce a pierdut palmaresul. Iniţial, patronul a schimbat numele societăţii din U Craiova 1948 SA în Fotbal Club Oltenia Craiova SA, aşa cum se vede şi pe documentele de la Ministerul de Finanţe. În continuare pe site-ul ministerului apare denumirea de Fotbal Club Oltenia Craiova.

 Numele Fotbal Club Oltenia Craiova
Numele Fotbal Club Oltenia Craiova

Ba mai mult, Adrian Mititelu a cumpărat şi domeniul de site: fcolteniacraiova.ro de la  RoTLD, autoritatea oficială pentru domeniile .ro, pe o perioadă de 10 ani, aşa cum se vede pe captura de mai jos.

ADVERTISEMENT

Doar că, la câteva zile s-a răzgândit şi a mai schimbat o dată denumirea echipei. Astfel, din Fotbal Club Oltenia Craiova S.A, echipa şi-a schimbat denumirea în FCU 1948 CRAIOVA FOTBAL CLUB S.A.

Adrian Mititelu a cumpărat pe 10 ani domenul fcolteniacraiova.ro
Adrian Mititelu a cumpărat pe 10 ani domenul fcolteniacraiova.ro

La câteva minute după anunţul făcut în exclusivitate de FANATIK, Adrian Mititelu a confirmat schimbarea denumirii echipei în FCU 1948 CRAIOVA FOTBAL CLUB S.A, postând Certificatul de Înregistrare al Firmei pe contul oficial de Facebook:

ADVERTISEMENT
Postarea lui Adrian Mititelu pe reţelele de socializare. Sursa: captură
Postarea lui Adrian Mititelu pe reţelele de socializare. Sursa: captură

Clubul lui Mititelu revendică palmaresul din 1991 până în prezent!

După decizia Curţii de Apel, clubul patronat de Adrian Mititelu a emis un comunicat prin care anunţă că palmaresul este scindat în două părţi, iar din 1991 până în prezent palmaresul revine echipei sale:

“Curtea de Apel Timișoara a stabilit că palmaresul istoric realizat până la 31 ianuarie 1991 îi aparține Clubului Sportiv de drept public Universitatea din Craiova, club al cărui director este Badea Pavel.

ADVERTISEMENT

Practic, odată cu această sentință, palmaresul Științei se rupe în două:
• 05.09.1948 – 31.01.1991: rămâne în patrimoniul Clubului Sportiv de drept public Universitatea din Craiova;
• 01.02.1991 – până în prezent: este palmaresul nostru și rămâne în patrimoniul nostru.

Deși este o decizie pe care o considerăm nedreaptă, ilegitimă și vădit abuzivă, o vom respecta. De asemenea, noi, clubul, vom face recurs la ICCJ, însă sentința este executorie și o vom pune în aplicare imediat ce ni se va comunica”, a fost comunicatul clubului lui Mititelu.

Mititelu: “Va fi un nume mai craiovenizat decât orice alt nume”

Adrian Mititelu a declarat în urmă cu câteva zile că va schimba numele echipei, dar va rămâne un nume “craiovenizat”. Patronul oltenilor s-a ţinut de cuvânt şi oraşul Craiova nu lipseşte din denumirea formaţiei:

„Probabil vom fi nevoiți să schimbăm numele. Va dura cel puțin 6-7 luni. Va fi un nume mai craiovenizat decât orice alt nume. Craiova nu va lipsi din nume. Sunt mai multe variante și va fi un nume care să ne reprezinte, cine am fost, cine suntem și cine vom fi”, a spus Mititelu.

FC U Craiova a început al treilea sezon pe prima scenă. Clubul patronat de Adrian Mititelu a obţinut promovarea în 2021, iar în stagiunea precedentă a fost la un pas de calificarea în play-off.

  • 2016 este anul în care echipa lui Adrian Mititelu a fost reînfiinţată
  • 40.000.000 de euro susţine Adrian Mititelu că a investit în fotbal
ADVERTISEMENT