Sport

Decizie bombă a Instanței: CSU Craiova a câștigat palmaresul Universității!

Instanța a luat o hotărăre în cazul palmaresului Universității Craiova, iar Pavel Badea a avut câștig de cauză în procesul cu FC U Craiova.
10.07.2023 | 12:01
Decizie bomba a Instantei CSU Craiova a castigat palmaresul Universitatii
Decizie bombă a Instanței: CSU Craiova a câștigat palmaresul Universității. sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Instanța a decis că palmaresul Universității Craiova îi aparține clubului sportiv al lui Pavel Badea. FC U Craiova 1948 nu a avut câștig de cauză în procesul cu rivala din Bănie, iar recursul poate fi făcut în 30 de zile de la comunicare și se va depune la Curtea de Apel Timișoara.

Decizie bombă a instanței: CSU Craiova a câștigat palmaresul Universității Craiova

După ani în care CS Universitatea Craiova și FC  U Craiova 1948 s-au luptat pentru palmaresul formației istorice, instanța a luat decizia. Curtea de Apel Timișoara a decis că CS U Craiova are dreptul de proprietate asupra performanțelor sportive de la 1948 încoace.

ADVERTISEMENT

Astfel, CS Universitatea Craiova are dreptul de a folosi palmaresul sportiv al Universității Craiova și al tuturor derivatelor acestora. Oltenii pot folosi palmaresul istoric în scopuri comerciale și sportive, iar recursul poate fi făcut în 30 de zile de la comunicare.

„Schimbă în parte decizia apelată în sensul că admite în parte acţiunea formulată de reclamantul CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA în contradictoriu cu pârâta FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. prin lichidator judiciar AGENŢIA DE INSOLVENŢĂ S.P.R.L. şi constată că reclamanta deţine dreptul de proprietate asupra palmaresului sportiv al echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova şi a tuturor derivatelor acestuia.

ADVERTISEMENT

Precum şi dreptul de a utiliza în mod exclusiv în scopuri comerciale şi sportive palmaresul echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova şi toate derivatele acestuia.

Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate. Cu recurs, în 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Timişoara. Pronunţată la data de 10.07.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Hotarâre 10.07.2023”, scrie pe portal.just.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 a mai primit o lovitură anul trecut

Instanța a hotărât că formația lui Adrian Mititelu nu mai are voie să folosească sigla în vara trecută, iar oltenii au făcut apel deciziei. Marcel Pușcaș a declarat la acea vreme că gruparea din Bănie se va supune deciziei dacă aceasta va fi hotărârea finală.

„Dacă decizia va rămâne, sigur că ne vom supuneProblema este extrem de ciudată, doar în România se pot întâmpla astfel de lucruri, ca numele și sigla, nu palmaresul, să apară la două entități diferite. Ne jucăm cu numele și cu marca unui club care are palmaresul recunoscut de FIFA, pentru că de aceea am plătit datoriile unor jucători care au jucat în 2008.

ADVERTISEMENT

Noi am dovedit pe baza documentelor că suntem clubul acela. FIFA ne dă dreptate că avem palmaresul, FRF conștientizează, dar vine instanța din România și dă decizia asta”, spunea Marcel Pușcaș.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,65 este cota pentru „sub 2,5 goluri” la meciul Dinamo – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”