Sport

Decizie bombă a Instanței: CSU Craiova a câștigat palmaresul Universității!

Instanța a luat o hotărăre în cazul palmaresului Universității Craiova, iar Pavel Badea a avut câștig de cauză în procesul cu FC U Craiova.
10.07.2023 | 12:01
Decizie bomba a Instantei CSU Craiova a castigat palmaresul Universitatii
Decizie bombă a Instanței: CSU Craiova a câștigat palmaresul Universității. sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Instanța a decis că palmaresul Universității Craiova îi aparține clubului sportiv al lui Pavel Badea. FC U Craiova 1948 nu a avut câștig de cauză în procesul cu rivala din Bănie, iar recursul poate fi făcut în 30 de zile de la comunicare și se va depune la Curtea de Apel Timișoara.

Decizie bombă a instanței: CSU Craiova a câștigat palmaresul Universității Craiova

După ani în care CS Universitatea Craiova și FC  U Craiova 1948 s-au luptat pentru palmaresul formației istorice, instanța a luat decizia. Curtea de Apel Timișoara a decis că CS U Craiova are dreptul de proprietate asupra performanțelor sportive de la 1948 încoace.

ADVERTISEMENT

Astfel, CS Universitatea Craiova are dreptul de a folosi palmaresul sportiv al Universității Craiova și al tuturor derivatelor acestora. Oltenii pot folosi palmaresul istoric în scopuri comerciale și sportive, iar recursul poate fi făcut în 30 de zile de la comunicare.

„Schimbă în parte decizia apelată în sensul că admite în parte acţiunea formulată de reclamantul CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA în contradictoriu cu pârâta FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. prin lichidator judiciar AGENŢIA DE INSOLVENŢĂ S.P.R.L. şi constată că reclamanta deţine dreptul de proprietate asupra palmaresului sportiv al echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova şi a tuturor derivatelor acestuia.

ADVERTISEMENT

Precum şi dreptul de a utiliza în mod exclusiv în scopuri comerciale şi sportive palmaresul echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova şi toate derivatele acestuia.

Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate. Cu recurs, în 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Timişoara. Pronunţată la data de 10.07.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Hotarâre 10.07.2023”, scrie pe portal.just.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 a mai primit o lovitură anul trecut

Instanța a hotărât că formația lui Adrian Mititelu nu mai are voie să folosească sigla în vara trecută, iar oltenii au făcut apel deciziei. Marcel Pușcaș a declarat la acea vreme că gruparea din Bănie se va supune deciziei dacă aceasta va fi hotărârea finală.

„Dacă decizia va rămâne, sigur că ne vom supuneProblema este extrem de ciudată, doar în România se pot întâmpla astfel de lucruri, ca numele și sigla, nu palmaresul, să apară la două entități diferite. Ne jucăm cu numele și cu marca unui club care are palmaresul recunoscut de FIFA, pentru că de aceea am plătit datoriile unor jucători care au jucat în 2008.

ADVERTISEMENT

Noi am dovedit pe baza documentelor că suntem clubul acela. FIFA ne dă dreptate că avem palmaresul, FRF conștientizează, dar vine instanța din România și dă decizia asta”, spunea Marcel Pușcaș.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,65 este cota pentru „sub 2,5 goluri” la meciul Dinamo – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT