Sport

Miuță la nivel înalt la CM al cluburilor: Răzvan Burleanu a jucat fotbal cu Gianni Infantino, președintele FIFA! Foto Exclusiv

Răzvan Burleanu a jucat fotbal cu Gianni Infantino la Campionatul Mondial al cluburilor. Președintele Federației Române de Fotbal, adversarul șefului FIFA.
19.12.2023 | 12:35
Miuta la nivel inalt la CM al cluburilor Razvan Burleanu a jucat fotbal cu Gianni Infantino presedintele FIFA Foto Exclusiv
Răzvan Burleanu a jucat fotbal cu Gianni Infantino la Campionatul Mondial al cluburilor 2023. Foto: FANATIK.
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu se află în această perioadă la Campionatul Mondial al Cluburilor. Președintele Federației Române de Fotbal a acceptat invitația șefilor de la FIFA și a mers la Jeddah, în Arabia Saudită, pentru a urmări meciurile de la turneul care adună șapte echipe de pe toate continentele.

La Jeddah, în Arabia Saudită, greii fotbalului au pus-o de o miuță: echipa lui Infantino a bătut la un gol diferență trupa lui Burleanu. Nume uriașe pe teren

Campionatul Mondial al cluburilor se desfășoară în perioada 12-22 decembrie, cunoscându-se deja prima finalistă. În celălalt duel pentru un loc în ultimul act se înfruntă Manchester City și Urawa (Japonia), marți, 19 decembrie, de la ora 20:00.

ADVERTISEMENT

Înainte de marea finală de la CM al cluburilor, greii fotbalului mondial au profitat de vremea caldă din Arabia Saudită și au pus-o de o miuță. La peste 30 de grade și pe un teren sintetic, mari personalități din fotbalul mondial s-au împărțit în două echipe și au luptat pentru „trofeu”.

Pe teren a fost prezent și Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal. Șeful de la Casa Fotbalului, care ar putea candida la președinția UEFA, a fost adversarul lui Gianni Infantino. Echipa condusă din teren de președintele FIFA a învins la un gol diferență trupa lui Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

Totuși, președintele Federației Române de Fotbal dovedește că este un pasionat al fotbalului. Răzvan Burleanu apare așa cum nu l-ai mai văzut în imaginea obținută în exclusivitate de FANATIK.

  • Din aprilie 2021, Răzvan Burleanu este membru în Consiliul FIFA din partea UEFA

Arsene Wenger, Patrick Kluivert și Youri Djorkaeff, printre numele uriașe de pe teren

În imaginea obținută în exclusivitate de FANATIK poate fi observat că personalitățile aflate pe teren s-au împărțit în două echipe. O formație a purtat echipament negru, iar cealaltă a îmbrăcat echipament de culoare roșie.

ADVERTISEMENT
Răzvan Burleanu fotbal CM al cluburilor Infantino
Răzvan Burleanu a jucat fotbal cu Gianni Infantino la Campionatul Mondial al cluburilor 2023. Foto: FANATIK.

Pe lângă Gianni Infantino și Răzvan Burleanu, la duelul de 5 stele au fost pe teren Arsene Wenger, Patrick Kluivert sau Youri Djorkaeff. Totodată, titulari au fost și Victor Montagliani, președintele CONCACAF, sau Yasser Al Misehal, președintele Federației de Fotbal din Arabia Saudită.

Arsene Wenger, fostul mare antrenor francez care a scris istorie pe banca lui Arsenal, deține în prezent funcția de șef al dezvoltării globale a fotbalului în cadrul FIFA. De cealaltă parte, Youri Djorkaeff este CEO al Fundației FIFA.

ADVERTISEMENT

Pe 11 decembrie, britanicii au lansat o ipoteză potrivit căruia Răzvan Burleanu este favorit să-i ia locul slovenului Aleksander Ceferin la președinția UEFA. Președintele FRF se află în relații excelente cu oficialii forului european, fiind membru al Comitetului Executiv UEFA.

Răzvan Burleanu coordonează grupul de lucru UEFA-Uniunea Europeană. Totodată, din 2019, președintele FRF face parte din grupul de lucru dedicat strategiei comerciale pentru competițiile la nivel de echipe naționale.

  • Răzvan Burleanu este președinte al Comisiei de Media din cadrul UEFA. 
  • Președintele FRF a ocupat funcția de prim-vicepreședinte al Comisiei de Marketing a UEFA.
ADVERTISEMENT