Sport

Campionatul Mondial al cluburilor, 12-22 decembrie. Manchester City trece de Urawa. „Cetățenii” se califică în finală

Vezi aici Campionatul Mondial al cluburilor, competiție care are loc în Arabia Saudită, în perioada 12-22 decembrie 2023.
19.12.2023 | 21:57
Campionatul Mondial al cluburilor 1222 decembrie Manchester City trece de Urawa Cetatenii se califica in finala
Campionatul Mondial al cluburilor, 12-22 decembrie. Echipele de start în Manchester City - Urawa. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT
19-12-2023
18:39

Manchester City - Urawa 3-0 (45 - Hoibraaten-AG, 52 - M. Kovacic, 59 - B. Silva)

Minutul 59: GOOOL Manchester City! Bernardo Silva îi duce pe „cetățeni” cu un pas în finală.

Minutul 52: GOOOL Manchester City! Mateo Kovacic majorează scorul.

Minutul 45: GOOOL Manchester City! Hoibraaten își înscrie în proprie poartă.

Minutul 1: Start de meci! 

19-12-2023
17:54

Echipele de start în Manchester City - Urawa

  • Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Akanji, Ake – Silva, Rodri, Nunes, Kovacic, Grealish – Foden. Rezerve: Ortega, Alvarez, Gomez, Gvardiol, Dias, Carson, Phillips, Bobb, Alleyne, Susoho, Lewis, Hamilton
  • Urawa: Nishikawa – Akimoto, Hoibraten, Sholz, Sekine – Okubo, Ito, Yasuim, Iwao, Koizumi – Kante. Rezerve: Nakajima, Niekawa, Schalik, Sakai, Shibato, Ogiwara, Punya, Koroki, Yoshida, Iwanami, Ohata, Linssen
18-12-2023
20:13

Fluminense - Al Ahly 2-0, în prima semifinală de la CM al Cluburilor

Fluminense este prima finalistă a ediției 2024 a Campionatului Mondial al cluburilor. Formația braziliană a învins cu 2-0 pe Al Ahly din Egipt, golurile fiind marcate de Arias, în minutul 70 din penalty, și de Kennedy, în minutul 90.

În ultimul act, Fluminense va întâlni învingătoarea dintre Manchester City și Urawa, meci care se va disputa marți, 19 decembrie, de la ora 20:00.

15-12-2023
20:04

Al-Ittihad, eliminată de la Campionatul Mondial al cluburilor

Al-Ittihad a pierdut partida din sferturile Campionatului Mondial al cluburilor. Formația din Arabia Saudită a pierdut dureros contra egiptenilor de la Al Ahly, scor 1-3. 

Maaloul a deschis scorul din penalty pentru Al Ahly în minutul 21. Karim Benzema a avut ocazia de a restabili egalitatea chiar înainte de pauză, însă atacantul francez a ratat o lovitură de la 11 metri. 

El Shahat și Ashour au făcut 3-0 pentru Al Ahly în minutele 59 și 62. Golul de onoare al saudiților a fost marcat de același Karim Benzema în minutul 90+2. Astfel, Al-Ittihad a ratat un duel cu Fluminense în careul de ași al Campionatului Mondial al cluburilor. 

Semifinale CM al cluburilor 2023: 

  • Fluminense – Al Ahly
  • Urawa – Manchester City
15-12-2023
16:35

Manchester City și-a aflat adversara din semifinalele Campionatului Mondial al cluburilor

Leon (Mexic) – Urawa (Japonia) a fost cea de-a doua partidă programată la Campionatul Mondial al cluburilor. Japonezii s-au impus la limită, scor 1-0, după golul marcat de olandezul Alex Schalk în minutul 78. 

Astfel, Urawa s-a calificat în semifinalele competiției, unde va da piept cu Manchester City. În celălalt sfert de finală se înfruntă Al Ahly (Egipt) și Al-Ittihad (Arabia Saudită), vineri, 15 decembrie, ora 20:00. Fluminense așteaptă în penultimul act. 

12-12-2023
20:06

Al Ittihad s-a calificat în sferturi

Echipa saudită Al Ittihad s-a calificat în sferturile de finală la Campionatul Mondial al cluburilor, după ce a învins în meciul de deschidere formația neo-zeelandeză Auckland City.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Romarinho (29), Kante (34) și Benzema (40). În sferturile de finală, Al Ittihad va întâlni vineri, 15 decembrie, de la ora 20:00, formația egipteană Al Ahly.

În perioada 12-22 decembrie are loc ediția cu numărul 20 a Campionatului Mondial al cluburilor, o competiție sub egida FIFA la care iau parte câștigătoarele trofeelor de pe șase continente. Este vorba de Europa, America de Sud, America de Nord și Centrală, Africa, Asia și Oceania, la care se adaugă de fiecare dată o echipă a țării gazdă, respectiv acum Al Ittihad, competiția având loc în Arabia Saudită.

Toate drumurile de la Campionatul Mondial al cluburilor duc spre finala dorită Manchester City – Fluminense

Campionatul Mondial al cluburilor are loc întotdeauna în luna decembrie, spre finalul anului. La prima vedere, reprezentantele Europei și Americii de Sud s-ar afla cu mult peste celelalte echipe, însă istoria competiției ne-a arătat că lucrurile nu au stat mereu așa, deși cele mai multe finale au avut protagoniste cele două continente. Toate partidele se vor juca pe stadionul King Abdullah Sports City din orașul Jeddah din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Și acum pronosticurile merg majoritar spre finala care ar garanta o rețetă financiară puternică, respectiv Manchester City – Fluminense, însă ar fi o eroare capitală ca formații precum Leon din Mexic, Urawa Red Diamonds din Asia și chiar Al Ahli din Africa să fie tratate la preț de matineu.

Programul meciurilor la Campionatul Mondial al cluburilor

Turul 1

Marți, 12 decembrie, ora 20:00

Al Ittihad (Arabia Saudită) – Auckland (Noua Zeelandă)

Turul 2

Vineri, 15 decembrie

ora 16:30 Club Leon  (Mexic) – Urawa Red Diamonds (Japonia)

ora 20:00 Al Ahly (Egipt) – învingătoare tur 1

Semifinale

18 decembrie, ora 20:00

Fluminense (Brazilia) – învingătoare Al Ahli – Al Ittihad sau Auckland

19 decembrie, ora 20:00

Manchester City (Anglia) – Club Leon sau Urawa Red Diamonds

Finala mică

23 decembrie, ora 16:30

Finala

23 decembrie, ora 20:00

Pep Guardiola, îngrijorat de situația golgheterului Erling Haaland

Manchester City este echipa pe care cei mai mulți o consideră drept marea favorită la câștigarea trofeului. Pep Guardiola a spus că pune mare preț pe acest trofeu, care ar fu al doilea ca impact pentru clubul de pe Etihad Park, după câștigarea în premieră a Champions League sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Și un succes în Campionatul Mondial al cluburilor ar reprezenta tot o premieră pentru City, pentru că este pentru prima dată când ia parte la acest turneu intercontinental al cluburilor. Tocmai de aceea Guardiola s-a decis să meargă cu cea mai bună echipă, însă este foarte îngrijorat de problemele golgheterului Erling Haaland, despre care medicii i-au spus că s-ar putea să rateze competiția!

Și brazilienii vor trofeul!

Fluminense este câștigătoarea Copei Libertadores, sinonima Champions League în Europa, cu mențiunea însă că în America de Sud numărul țărilor participante este incomparabil mai mic și de aceea țările cu cel mai puternic fotbal, la fel ca la noi, au mai multe echipe (Argentina, Brazilia, Uruguay).

ADVERTISEMENT

Flu, cum este alintată echipa din Rio de Janeiro, care are unul dintre cele mai tari derby-uri din lume, cu concitadina Flamengo, celebrul Flu-Fla, a câștigat Copa Libertadores și nu vrea să se oprească aici. Jucătorii sunt foarte optimiști că pot aduce la Rio inclusiv trofeul CM al cluburilor, încât au plecat cu foarte multă încredere. Respectă pe Manchester City, potențialul lor rival din finală, dar consideră că se pot bate de la egal la egal cu oamenii lui Pep Guardiola și să termine învingători.

Uriașa schimbare a CM al cluburilor din 2025

Din 2025 CM al cluburilor va cunoaște o imensă schimbare, în sensul în care FIFA a oficializat noul format, cu nu mai puțin de 32 de echipe, dintre care 12 din Europa, evident un format care să reprezinte o uriașă sursă de făcut bani, neținând cont și de starea de sănătate a celor care se vor afla pe teren, pentru a realiza spectacolul, adică a jucătorilor.

ADVERTISEMENT

Prima ediție a megacompetiției la care vor fi prezente echipe de club de pe toate continentele, va avea loc în SUA, locul unde un an mai târziu, alături de Canada și Mexic, se vor juca și partidele primului turneu final de CM cu nu mai puțin de 48 de echipe naționale din întreaga lume. Pentru că nu este așa, la urma urmei, tot ce contează este o rețetă financiară cu cât mai multe zerouri în coadă.

Câștigătoare ale trofeului CM al cluburilor

Pe cluburi: Real Madrid 5, FC Barcelona 3, Bayern Munchen și Corinthians 2, Liverpool, Chelsea, Sao Paolo, Internacional Porto Alegre, AC Milan, Inter Milano, Manchester United

Pe țări: Spania 8, Brazilia 4, Anglia 2, Italia 2, Germania 2

Pe continente: Europa 15, America de Sud 4.

ADVERTISEMENT