Sport

Singura miză adevărată a Barcelonei în Europa League! Catalanii, obligaţi să evite un dezastru financiar total

Barcelona a ajuns să joace în Europa League, după eliminarea din grupele Ligii Campionilor. Catalanii au o singură miză adevărată în a doua competiţie continentală.
17.02.2022 | 08:33
Singura miza adevarata a Barcelonei in Europa League Catalanii obligati sa evite un dezastru financiar total
Barcelona are o miză specială în Europa League (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Joi, de la ora 19:45, Barcelona îşi începe aventura în Europa League, în meciul cu Napoli. Eliminată în grupele Ligii Campionilor, trupa de pe “Camp Nou” a ajuns în play-off-ul pentru calificarea în optimile de finală ale celei de-a doua competiţii europene. Cu emoţii în La Liga, pentru un loc de Champions League, catalanii sunt obligaţi să câştige Europa League.

Trofeul, singura miză adevărată a Barcelonei în Europa League. Catalanii pot lua în jur de 50.000.000 de euro

În campionat, Barcelona ocupă locul 4, ultimul care duce în grupele Ligii Campionilor din sezonul viitor, iar lupta pentru această poziţie este acerbă. Astfel, catalanii sunt nevoiţi să se concentreze total la meciurile din Europa League. Câştigarea trofeului ar însemna calificarea în grupele Champions League, ceea ce aduce un bonus financiar important.

ADVERTISEMENT

Barcelona ar urma să încaseze în jur de 50.000.000 de euro, în sezonul 2022-2023, dacă s-ar califica în grupele Ligii Campionilor. Banii provin din bonusul de participarea în acea fază a competiţiei şi din poziţia în clasamentul coeficientului UEFA pe ultimii 10 ani.

Câştigarea trofeului Europa League i-ar mai aduce un avantaj important Barcelonei. Catalanii ar urma să fie în urna capilor de serie la tragerea la sorţi pentru grupele Ligii Campionilor, astfel că ar evita campioanele din Anglia, Franţa, Italia sau Germania.

ADVERTISEMENT

Europa League îi aduce bani puţini Barcelonei

Eliminarea din Champions League a însemnat o lovitură pentru bugetul Barcelonei. Pentru participarea în play-off-ul Europa League, formaţia de pe “Camp Nou” va primi 500.000 de euro, o sumă infimă faţă de premiile din cea mai importantă competiţie continentală.

Dacă va obţine calificarea în optimile de finală ale Europa League, Barcelona va încasa 1.200.000 de euro. Accederea în sferturi ar fi echivalentă cu un bonus de 1.800.000 de euro. În semifinale, bonusul este de 2.800.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Finalista Europa League va primi 4.600.000 de euro, în timp ce câştigătoarea trofeului va încasa încă 4.000.000 de euro. Astfel, dacă Barcelona va reuşi să câştige competiţia, în conturi vor intra 14.900.000 de euro.

Xavi ştie că Europa League îi poate uşura misiunea

Înaintea meciului Barcelona – Napoli, Xavi a vorbit despre situaţia echipei lui şi a admis că obiectivul principal este calificarea în grupele Ligii Campionilor, iar Europa League îi poate uşura misiunea.

ADVERTISEMENT

“Mesajul este clar: obiectivul nostru principal este să revenim în Champions League anul viitor, iar această competiție este o oportunitate suplimentară pentru a realiza acest lucru. Există două moduri de a ajunge acolo, fie prin La Liga, fie prin Europa League, și ne vom juca șansa”, a declarat Xavi.

Istvan Kovacs împarte dreptatea în manşa tur

Joi, de la ora 19:45, Barcelona şi Napoli vor juca manşa tur din play-off-ul Europa League, iar meciul va fi arbitrat de Istvan Kovacs. Arbitrul român va fi ajutat, la cele două tuşe, Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, în timp ce Horaţiu Feşnic va fi al patrulea oficial.

Va fi al şaptelea meci european pentru Istvan Kovacs, în actualul sezon, după ce a mai fost la centru în următoarele partide: Şahtior Doneţk – Genk 2-1 (turul 3 al Ligii Campionilor), Zorya – Rapid Viena 2-3 (play-off Europa League), Şahtior Doneţk – Inter 0-0 (grupele Ligii Campionilor), Club Brugge – Manchester City 1-5 (grupele Ligii Campionilor), Sevilla – Lille 1-2 (grupele Ligii Campionilor) şi AS Roma – Zorya 4-0 (grupele Conference League).

ADVERTISEMENT