Sport

Xavi, declaraţia momentului înainte de Barcelona – Napoli: ”Europa League nu e liga a treia!” Video

Barcelona va juca după 18 ani din nou în Europa League, iar antrenorul Xavi Hernandez încearcă să găsească scuze pentru eliminarea din Champions League.
17.02.2022 | 07:43
Xavi declaratia momentului inainte de Barcelona  Napoli Europa League nu e liga a treia Video
Barcelona va juca după 18 ani din nou în Europa League, iar antrenorul Xavi Hernandez încearcă să găsească scuze pentru eliminarea din Champions League. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Catalanii au avut prestații modeste în toamnă și au terminat abia pe locul 3 în grupa de Champions League, după Bayern Munchen și Benfica Lisabona, fiind ”retrogradați” în a doua competiție a Europei.

Tragerea la sorți i-a adus Barcei un adversar extrem de dificil, Napoli, în play-off-ul pentru optimile de finală din UEL.

ADVERTISEMENT

Xavi vede o oportunitate pentru Barcelona să joace în Europa League

Fostul mare fotbalist al Barcelonei a încercat timid să vorbească despre importanța Europa League și despre faptul că acest trofeu lipsește din vitrina clubului. Mai mult, Xavi crede că sunt multe formații de top în competiție.

”Nu este Champions League, asta e clar, dar acum este realitatea noastră. Așa că vom juca această competiție serios. Sunt foarte motivat, la fel și jucătorii. Europa League nu este liga a treia! Sunt echipe mari precum Sevilla, Villarreal, Napoli… Împotriva lui Napoli va fi o confruntare la nivel de Champions League.

ADVERTISEMENT

Mesajul este clar: obiectivul nostru principal este să revenim în Champions League anul viitor, iar această competiție este o oportunitate suplimentară pentru a realiza acest lucru. Există două moduri de a ajunge acolo, fie prin La Liga, fie prin Europa League, și ne vom juca șansa”, a declarat Xavi la conferința de presă, conform L’Equipe.

Xavi, amintiri neplăcute din Europa League

Xavi a făcut parte din echipa Barcelonei la ultima participare a catalanilor în a doua competiție a Europei, în sezonul 2003-2004, atunci când încă se numea Cupa UEFA, iar pe Camp Nou jucau nume legendare precum Ronaldinho, Patrick Kluivert, Andres Iniesta sau Carles Puyol.

ADVERTISEMENT

Actualul tehnician nu își aduce cu prea multă plăcere aminte de aventura din urmă cu 18 ani, Barcelona fiind eliminată în optimile de finală de Celtic Glasgow, scor 0-1 în Scoția și 0-0 pe Camp Nou.

”Îmi amintesc că a fost foarte greu. Nu am reușit să ajungem până la final atunci. Este un trofeu pe care Barcelona nu l-a câștigat niciodată în istoria sa”, a spus Xavi Hernandez.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu Dembele

În ceea ce îl privește atacantul francez Ousmane Dembele, care a jucat din nou pentru Barcelona în partida de campionat din weekend cu Espanyol, antrenorul a precizat că se va baza pe serviciile lui când va fi nevoie, în ciuda faptului că nu și-a prelungit contractul scadent în vară.

”Va depinde de ce văd la antrenament, dar cu siguranță ne ajută foarte mult. Împotriva lui Espanyol a jucat foarte bine. Face parte din echipă și va juca ori de câte ori avem nevoie de el”, a afirmat Xavi.

Partida FC Barcelona – SSC Napoli, din prima manșă a play-off-ului pentru optimile de finală ale Europa League, se va disputa joi, 17 februarie, de la ora 19:45. Partida retur va avea loc la 24 februarie, de la ora 22:00, în Italia.

ADVERTISEMENT