News

Moarte accidentală în Gorj. Un bărbat a căzut în căminul de acces la o conductă de gaze

Polițiștii din Gorj anchetează circumstanțele în care un bărbat din comuna Bâlteni și-a pierdut viața, fiind găsit în căminul de acces la o conducăt de gaze.
04.01.2024 | 23:34
Moarte accidentala in Gorj Un barbat a cazut in caminul de acces la o conducta de gaze
Trupul bărbatului a fost găsit în căminul de acces al unei conducte de gaze/ Foto: blog.romstal.ro
ADVERTISEMENT

Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a anunțat că trupul neînsuflețit al unui bărbat de 38 de ani din comuna Bâlteni a fost găsit, joi, de către un localnic în căminul de acces la o conductă de gaze, cauza morții fiind probabil căderea, informează Agerpres.

La data de 4 ianuarie, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari au fost sesizaţi, prin 112, de către un cetăţean din comuna Bâlteni cu privire la faptul că un bărbat se află căzut într-un canal şi nu prezintă semne vitale. În urma sesizării, la faţa locului s-au prezentat poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari, împreună cu un echipaj de ambulanţă, cei din urmă stabilind decesul bărbatului.

ADVERTISEMENT

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii ajunşi la faţa locului a reieşit faptul că, în noaptea trecută, bărbatul, în vârstă de 38 de ani, din comuna Bâlteni, sat Peşteana Jiu, ar fi căzut într-un cămin ce permite accesul la o conductă de gaze”, a precizat IPJ Gorj.

Corpul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii cauzei decesului. Deocamdată, ipoteza cea mai probabilă privind cauza decesului este o traumă provocată de căderea în căminul de acces.

ADVERTISEMENT

Până la stabilirea cu exactitate a cauzei morții, polițiștii au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. Dacă ipoteza căderii în căminul de acces se confirmă, cei care au lăsat deschis căminul ar putea fi incriminați penal.

O altă moarte accidentală a avut loc în Gorj în Ajunul Crăciunului, în localitatea Plopșoru, unde un tânăr de 34 de ani a fost împușcat din greșeală în timpul unei partide de vânătoare. Tânărul a fost împușcat în gât, iar plaga s-a dovedit a fi fatală.

ADVERTISEMENT

La locul accidentul a fost chemat și un elicopter SMURD care să preia bărbatul și să-l ducă de urgență la spital, însă vânătorul nu a supraviețuit, în pofida eforturilor medicilor care au încercat să-l mențină în viață.

Când elicopterul SMURD a ajuns, medicii declaraseră deja decesul. Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și anchetează circumstanțele exacte în care a avut loc accidentul ce a dus la moartea bărbatului.

ADVERTISEMENT

Din primele verificări efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, a reieșit faptul că, în urma unei partide de vânătoare, un bărbat, în vârstă de 34 de ani, ar fi fost împușcat accidental de către un alt vânător. În urma sesizării, la fața locului a ajuns un elicopter SMURD, care a declarat decesul bărbatului”, a precizat IPJ Gorj.

ADVERTISEMENT