News

Moarte cumplită pentru un şofer de autobuz. A murit strivit de propriul vehicul, în timp ce îşi ajuta un coleg

Un şofer din Buzău a murit luni dimineaţă în condiţii tragice. A coborât să-şi ajute un coleg, dar a fost strivit de autobuzul pe care a uitat să-l scoată din viteze.
01.05.2023 | 12:56
Moarte cumplita pentru un sofer de autobuz A murit strivit de propriul vehicul in timp ce isi ajuta un coleg
Un şofer de la Transbus Buzău a murit strivit de propriul autobuz
ADVERTISEMENT

Un şofer din municipiul Buzău a murit luni dimineaţa strivit între două autobuze, în curtea autobazei, cu câteva minute înainte de a pleca în cursă. El a coborât să-şi ajute un coleg, însă nu şi-a asigurat corespunzător vehicului, care a pornit singur şi l-a lovit mortal.

Şoferul de autobuz trebuia să plece în cursă spre Tisău

Şoferul, în vârstă de 56 de ani, îşi pregătise autobuzul pentru a pleca din bază în cursă şi se deplasa către ieşirea din parcul auto. La un moment dat a oprit pentru câteva momente să îşi ajute un alt coleg care încerca să toarne antigel în recipientul unui alt mijloc de transport.

ADVERTISEMENT

A uitat să îşi asigure vehiculul, moment în care a început să se deplaseze, bărbatul fiind prins între propriul autobuz şi cel al colegului care se afla staţionat. “Vă aducem la cunoştinţă faptul că, în dimineaţa acestei zile, unul dintre şoferii TRANS BUS a fost implicat într-un accident mortal, produs în incinta societăţii.

Echipa medicală s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, preluând victima în stare conştientă, însă aceasta a decedat la spital. Vă vom putea furniza mai multe detalii după ce organele de cercetare vor stabili condiţiile în care s-a produs accidentul.

ADVERTISEMENT

Regretăm cele întâmplate şi transmitem condoleanţe familiei persoanei decedate”, a transmis conducerea societăţii buzoiene TRANS-BUS S.A, unitatea în curtea căreia a avut loc tragicul accident de luni dimineaţă.

La rândul său, directorul Gică Toader a declarat că şoferul Ion Șerban trebuia să plece în cursă spre localitatea Tisău. “În timp ce rula spre ieșire a văzut un coleg care punea antigel. A oprit autobuzul la un metru-doi în spatele celuilalt autobuz, pentru a-și ajuta colegul. Din păcate, nu a scos autobuzul VDL din viteză și nici n-a tras frâna de mână. După ce a coborât, autobuzul său s-a pus în mișcare și l-a strivit între cele două autovehicule. Celălalt șofer când a văzut asta s-a suit repede în autobuz, a tras frâna de mână și a scos autobuzul din drive pe neutru, căci avea cutie automată. Ion Șerban a plecat cu ambulanța conștient din curtea noastră, dar apoi ne-au sunat de la spital că a decedat”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a ajuns în stare gravă a spital şi a decedat la scurt timp, în ciuda manevrelor de resuscitare pe care medicii le-au efectuat. “În această dimineaţă, la UPU-SMURD a fost transportat un bărbat în vârstă de 56 de ani, în stop cardio-respirator.

Pacientul a suferit un politraumatism prin strivire în urma unui accident. La sosirea în secţia UPU-SMURD, s-au continuat manevre avansate de resuscitare, însă fără succes, ulterior declarându-se decesul bărbatului”, a transmis şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

ADVERTISEMENT

Tragedia s-a produs în jurul orei 5.30. Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă. Concomitent se efectuează cercetări de către Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru accident de muncă.

ADVERTISEMENT