News

Doi tineri, de 15 și 21 ani, morți într-un accident teribil. Șoferul mașinii furate, un băiat de 17 ani, în stare gravă

Doi tineri și-au pierdut viața și un al treilea a ajuns la spital în stare gravă după ce mașina furată în care se aflau s-a lovit violent de un stâlp
30.04.2023 | 14:08
Doi tineri de 15 si 21 ani morti intrun accident teribil Soferul masinii furate un baiat de 17 ani in stare grava
Doi tineri și-au pierdut viața în urma unui accident teribil. Sursa foto: Ziarul de Iași
ADVERTISEMENT

Un accident teribil a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în localitatea Șcheia din județul Iași. Un adolescent de 15 ani și un tânăr de 21 de ani și-au pierdut viața, după ce mașina în care se aflau s-a izbit puternic de un stâlp. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată viteza mare cu care circulau.

Doi tineri, morți într-un accident teribil

Potrivit reprezentanților ISU Iași, aceștia au primit un apel la 112 la ora 03.15 cu privire la o mașină răsturnată și trei victime, dintre care două încarcerate. Potrivit acestora la acea oră victimele erau încă conștiente. Când echipajele de salvare au ajuns la locul accidentului, cele două victime încarcerate erau acum inconștiente. După descarcerare au fost încercate manevrele de resuscitare, însă cei doi tineri nu au putut fi salvați.

ADVERTISEMENT

“Aseară în jurul orei 03.15 Dispeceratul integrat ISU – SMURD – SAJ Iași a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui accident rutier în localitatea Șcheia, comuna Al. I. Cuza, județul Iași, unde un autoturism a intrat într-un stâlp și sunt 3 victime conștiente, dintre care 2 sunt încarcerate.

De urgență au fost direcționate o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare și acordare a primului ajutor și un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos, iar de la SAJ Iași au fost direcționate 2 echipaje medicale.

ADVERTISEMENT

La ajungerea forțelor de intervenție la locul evenimentului rutier, autoturismul se afla răsturnat pe cupolă, 2 victime erau inconștiente încarcerate, iar cea de-a treia victima era conștientă, în stare de soc, cu diverse fracturi, fiind preluată de către un echipaj medical SAJ. Cele două victime au fost descarcerate și s-au aplicate manevre de resuscitare. Din nefericire cele două victime au fost declarate decedate”, au transmis reprezentanții ISU Iași.

Șofer fără permis și mașină furată

O cameră de supraveghere a surprins momentul accidentului. Pe filmare se observă viteza cu care circula autoturismul, dar și faptul că șoferul a încercat să frâneze înainte de a lovi un stâlp de pe marginea drumului.

ADVERTISEMENT

 

Mai mult, potrivit poliției, șoferul mașinii, un tânăr de 17 ani care a ajuns la spital în stare deosebit de gravă cu multiple fracturi, nu avea carnet de conducere. Mai mult, mașina în care se aflau fusese furată. Acesta nu consumase băuturi alcoolice. Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

“La data de 29 aprilie a.c., în jurul orei 03:30, polițiștii au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 despre un accident rutier mortal, pe DJ 208M, pe raza localității Șcheia. Din verificările efectuate a rezultat faptul că un autoturism ar fi intrat într-un stâlp electric, apoi într-un gard, o persoană fiind rănită, iar alte două au decedat.

ADVERTISEMENT

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că persoana care ar fi condus autoturismul, nu ar deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Totodată, din verificări a rezultat faptul că autoturismul care se afla parcat pe un teren de pe raza comunei Alexandru Ioan Cuza, având cheile în contact, ar fi fost sustras fără acordul proprietarului”, a transmis IPJ Iași.

ADVERTISEMENT