News

Moarte suspectă la o firmă de curierat. Un angajat a fost zdrobit de un camion cu colete

Poliția anchetează circumstanțele în care un bărbat de 61 de ani, angajat la unei forme de curierat, și-a pierdut viața la locul de muncă.
23.03.2024 | 13:57
Moarte suspecta la o firma de curierat Un angajat a fost zdrobit de un camion cu colete
Accident de muncă la un depozit de lângă București/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Accidentul tragic a avut loc la depozitul unei firme de curierat în timp ce era încărcat un TIR cu colete. Bărbatul a fost zdrobit de camionul care tocmai fusese încărcat în timp ce verifica încărcătura, transmite observatornews.ro.

Moartea bărbatului a survenit joi noapte. Deocamdată se știe că un camion a fost încărcat cu colete, iar bărbatul cobora pe scara de la depozit. Camionul a dat cu spatele și l-a zdrobit pe bărbat. Medicii au încercat să-l salveze, însă manevrele de resuscitare nu au avut succes.

ADVERTISEMENT

Bărbatul cobora pe scara depozitului și se pregătea să verifice remorca. „El a fost jos şi nu l-a văzut. Probabil a vrut să verifice ceva la TIR, dacă e sigiliul… Poate dacă avea ceva vestă verde îl vedea”, a relatat un coleg al victimei.

Polițiștii au adunat probe de la locul tragediei și a fost deschis dosar penal pentru nerespectarea și neluarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă și ucidere din culpă, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, Anne Ciolca.

ADVERTISEMENT

În  paralel cu cercetările polițiștilor, a fost deschisă și o anchetă internă de către conducerea firmei de curierat. „Securitatea la locul de muncă este o prioritate pentru noi și facem constant toate demersurile necesare pentru a asigura un loc de muncă sigur”, a transmis compania.

Mai multe accidente grave de muncă au avut loc în ultimele zile. Pe 20 martie un bărbat de 30 de ani s-a prăbușit de pe o schelă ridicată pentru lucrările de anvelopare a căminului cultural din comuna Pietroșani, județul Argeș.

ADVERTISEMENT

La data de 20 martie a.c., în jurul orei 09:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat care efectua lucrări la înălţime, pe o schelă, pe raza localităţii Pietroşani, ar fi căzut şi ar fi suferit vătămări corporale.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti şi echipaje medicale. Bărbatul a fost preluat de către ambulanţă în stare de inconştienţă şi transportat la o unitate medicală”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

ADVERTISEMENT

Cu o zi înainte, un bărbat de 53 de ani a murit la salina Slănic, însă în cazul acestuia nu poate fi vorba de un accident de muncă, bărbatul fiind cunoscut cu probleme cardiace severe. Acesta a suferit un infarct în timp ce lucra la o galerie aflată la înălțimea de 70 de metri, ceea ce a îngreunat misiunea celor de la Salvamont de a-i recupera trupul.

ADVERTISEMENT