News

Moarte violentă pentru o tânără de 19 ani din Brașov. Fata a intrat cu ATV-ul într-un stâlp

Moarte violentă pentru o tânără de 19 ani din Brașov, care și-a văzut viața curmată după ce a intrat cu ATV-ul într-un stâlp.
06.04.2023 | 17:52
Moarte violenta pentru o tanara de 19 ani din Brasov Fata a intrat cu ATVul intrun stalp
Moarte violentă pentru o tânără de 19 ani. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Moarte violentă pentru o tânără de 19 ani din Brașov, care și-a văzut viața curmată după ce a intrat cu ATV-ul într-un stâlp. Fata se afla pe un ATV condus de un prieten, care a pierdut controlul bestiei pe patru roți și s-a făcut praf după impact.

Moarte violentă pentru o tânără de 19 ani din Brașov

Accidentul s-a produs pe un drum județean din Brașov, unde polițiștii din Făgăraș au ajuns după ce au fost sesizați. Persoana care a sunat la 112 le-a transmis că pe DJ 104A, pe raza localității Drăguș, județul Brașov, un ATV a lovit un stâlp electric din beton, după care s-a răsturnat pe partea carosabilă, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

O tânără de 19 ani, pasageră pe ATV, a murit după impact. ”În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a două persoane, care s-a fi aflat pe ATV, un tânăr și o tânără, ambii în vârstă de 19 ani. Echipajele SMURD care au ajuns la fața locului au efectuat tinerei manevre de resuscitare, dar ulterior au declarat decesul acesteia. În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului”, au transmis reprezentanții IPJ Brașov.

Un accident la fel de grav avea loc în urmă cu două săptămâni, pe un drum din Prahova. O persoană a decedat și în acest caz, iar alta a fost rănită, potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova. Accidentul a avut loc pe raza localității Talea.

ADVERTISEMENT

Din primele date oferite de anchetatori, un tânăr de 20 de ani a pierdut controlul în timp ce conducea un ATV puternic și s-a răsturnat pe drum. În urma acestui impact, conducătorul ATV a fost declarat decedat, iar celălalt pasager, în vârstă de 22 de ani, a ajuns în stare gravă la spital. ”Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier”, mai transmiteau autoritățile.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea John Hopkins din SUA, accidentele de ATV se soldează cu morți în mai bine de 50% din cazuri. Așadar, deși s-ar crede că ATV-ul e mai sigur în general decât o motocicletă, acest mit a fost demontat de specialiști.

ADVERTISEMENT

Conform acelorași date statistice, studiul menționat transmite că 55% dintre accidentatii cu ATV-ul ajung la terapie intensiva, în timp ce procentul motocicliștilor care “vizitează” aceasta unitate spitalicească este de 42%. Cercetătorii încearcă să afle de ce ATV-urile sunt mai periculoase decât motocicletele.

Cel mai probabil ar fi și lipsa echipamentului corespunzător. De exemplu, 60% dintre motocicliștii care fac accidente au echipament potrivit, în timp ce în cazul ”șoferilor” de ATV doar 30% dintre oameni au echipamente, astfel că s-ar explica și nivelul ridicat de morți din rândul conducătorilor de ATV care fac accidente.

ADVERTISEMENT

”Cu toate acestea, chiar daca aceștia din urmă ar fi purtat căști, numărul victimelor ar fi fost la fel de mare”, se mai arată în studiu. Asta, pentru că greutatea mare a ATV-ului, comparativ cu o motocicletă, poate contribui la moartea conducătorului. Mai mult, ATV-urile tind să se răstoarne, însă producătorii din domeniu se luptă în fiecare an pentru a crea modele mai stabile.

ADVERTISEMENT