News

Moartea lui Aleksei Navalnîi prin ochii lui Vasile Bănescu: „eroul ucis” versus Putin, „mutantul care a abdicat de la umanitate”

Purtătorul de cuvânt al BOR despre moartea lui Aleksei Navalnîi: „A fost ucis pentru că s-a opus monstruozității totalitare”
18.02.2024 | 22:21
Moartea lui Aleksei Navalnii prin ochii lui Vasile Banescu eroul ucis versus Putin mutantul care a abdicat de la umanitate
Vasile Bănescu critică regimul lui Putin. „Aleksei Navalnîi, o victimă a monstruozității totalitare”. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vasile Bănescu, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române, a adus duminică, 18 februarie, un omagiu lui Alexsei Navalnîi, descris ca un erou care a căzut victimă monstruozității totalitare a lui Putin.

Bănescu despre Putin: „Mutantul care a abdicat de la umanitate”

Bănescu îl consideră pe Vladimir Putin, președintele Rusiei, principalul arhitect al regimului totalitar în secolul XXI. Într-o declarație pe pagina sa de Facebook, Bănescu a menționat că Navalnîi a fost înlăturat din cauza opoziției sale curajoase și a integrității morale remarcabile, refuzând să se supună monstruozității totalitare.

ADVERTISEMENT

El a subliniat că adevărul a fost înăbușit, iar oamenii care încearcă să onoreze memoria eroului sunt asupriți și tratați cu brutalitate, semn al pierderii umanității de către cei care comit astfel de acțiuni odioase.

„Aleksei Navalnîi (1976-2024) a fost ucis pentru că s-a opus monstruozității totalitare cu un curaj și o verticalitate morală greu imaginabile. Dumnezeu să-l odihnească!

ADVERTISEMENT

A suprima o voce care strigă adevărul, a tortura și ucide un om care refuză să mintă și să nege realitatea, a aresta și brutaliza oameni care pun tăcut o floare peste memoria lui, a unui erou, aceste odioase lucruri le poate comite doar cineva care a abdicat de la umanitate.”, a scris Vasile Bănescu.

„Slujitori zeloși ai tatălui minciunii”

Referindu-se la susținătorii lui Putin, Bănescu i-a numit „slujitori zeloși ai tatălui minciunii”, aducând acuzații serioase la adresa liderului rus, pe care îl caracterizează drept arhitectul principal al totalitarismului în secolul XXI.

ADVERTISEMENT

„Mutantul, „care este atât de vehiculat în zilele acestea şi văzut atât de negru, nu-i însă negru cum îl prezintă toată lumea”.
Așa cred și mărturisesc slujitorii zeloși ai „tatălui minciunii”.
Mutantul este chiar un ctitor.
Cel mai mare ctitor al totalitarismului în secolul XXI.”, a mai adăugat Bănescu.

Aleksei Navalnîi s-a stins din viață într-o închisoare din Rusia

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a decedat în închisoare vineri, pe 16 februarie, după ce fusese încarcerat în Rusia din 2021. Din decembrie 2023, el a fost transferat la un lagăr din Siberia.

ADVERTISEMENT

Comunicatul inițial cu privire la decesul său a fost emis de penitenciarul în care era închis opozantul lui Putin. Conform acestui comunicat, Navalnîi „s-a simțit rău” după o plimbare și apoi și-a pierdut cunoștința, medicii nemaiputând face nimic pentru el.

ADVERTISEMENT