News

Mobilizare forțe în Paris, după izbucnirea unui incendiu puternic. Nouă oameni au fost răniți

Peste 120 de pompieri au fost chemați, luni dimineață, bulevardul Nay din Paris, în urma izbucnirii unui incendiu puternic.
25.09.2023 | 13:55
Mobilizare forte in Paris dupa izbucnirea unui incendiu puternic Noua oameni au fost raniti
Mobilizare forțe în Paris, după izbucnirea unui incendiu puternic. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mobilizare forțe în Paris, după izbucnirea unui incendiu puternic. Evenimentul a avut loc, luni dimineață, într-un bloc situat în arondismentul al XVIII-lea. Din primele informații, cel puțin nouă persoane au fost rănite.

Incendiu puternic în Paris. Nouă oameni au ajuns la spital

Forțele de intervenție au fost chemate, în această dimineață, pe bulevardul Nay din Paris, pentru a stinge un devastator incendiu. Flăcările au izbucnit la 5 dimineața într-o locuință aflată la etajul doi al unui bloc cu șase etaje.

ADVERTISEMENT

Peste 120 de pompieri au intervenit, având în vedere amploarea incendiului. În cele din urmă, focul a fost localizat și ținut sub control. Însă, nouă oameni au fost răniți, dintre care doi sunt în stare critică, notează Tf1info.fr.

Cele două victime aflate în stare gravă sunt un bărbat și o femeie. Toate persoanele care au suferit arsuri au fost evaluate și transportate la spital, de urgență, pentru investigații suplimentare și tratament medical.

ADVERTISEMENT

De altfel, autoritățile din Franța precizează că treisprezece persoane au fost evacuate și relocate. Momentan, nu se știe din ce cauză a izbucnit incendiul. Pompierii încă desfășoară cercetări pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs evenimentul nefericit.

Nouă morți după ce un centru pentru persoane cu dizabilități a ars, în Alsacia

Amintim că un alt incendiu puternic a avut loc în Franța, în luna august, soldat cu moartea de 9 oameni. Un cămin pentru persoane cu dizabilități a fost cuprins de flăcări în comuna La Forge, din regiunea Alsacia.

ADVERTISEMENT

În centru erau cazați 28 de oameni, deși avea o capacitate pentru doar 16 persoane. O parte dintre beneficiari au reușit să iasă din interiorul clădirii, însă cei nouă au fost surprinși de focul devastator și au murit.

Conform pompierilor, victimele erau cazate la etajul centrului. „Victimele care au putut scăpa sunt cele de la parter. Dintre cele de la etaj au putut pleca unele, dar nu toate”, a transmis locotenent-colonelul pompier Philippe Hauwiller, la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT

De altfel, autoritățile locale au precizat că, în trecut, la parterul căminului ar fi funcționat un garaj renovat. Peste 75 de pompieri și 40 de jandarmi au intervenit cu zeci de echipaje, însă pentru salvarea celor nouă persoane nu s-a putut face nimic.

 

ADVERTISEMENT
Tags: