News

Modalitatea prin care a fost aleasă prima persoană vaccinată în România! Explicațiile experților

29.12.2020 | 08:37
Modalitatea prin care a fost aleasa prima persoana vaccinata in Romania Explicatiile expertilor
ADVERTISEMENT

FANATIK îți explică modalitatea prin care a fost aleasă prima persoană vaccinată în România! Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a dezvăluit felul în care s-a ajuns la asistenta medicală Mihaela Anghel, de la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș.

Acesta a precizat că a fost o decizie luată de experți, pe principiul meritocrației. Vă reamintim că Mihaela Anghel a făcut parte din echipa care a îngrijit primul pacient COVID-19 din România.

ADVERTISEMENT

„A fost o decizie propusă și luată de experți. Ieri am avut prima persoană vaccinată. Evident că sunt multe variante dacă ne uităm la celelalte state.

Modalitatea prin care s-a ales prima persoană vaccinată în România!

Au fost multe abordări, dar, dacă e să mergem pe un principiu al meritocrației, ne-am uitat pe primele spitale care au intrat în această luptă cu COVID-19”, a declarat Andrei Baciu.

ADVERTISEMENT

„Prima persoană vaccinată în România, doamna Mihaela Anghel, asistent medical generalist, face parte din echipa din cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș care a preluat primul pacient din România.

Ne-am gândit că acesta este un mesaj foarte clar, care trebuie să evidențieze rolul central și să fie și un mesaj de mulțumire adresat personalului medical, care a fost și e de atât timp implicat și depune eforturi supraomenești”, a adăugat Andrei Baciu.

ADVERTISEMENT

Între timp, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a mai transmis că vaccinarea împotriva coronavirusului reprezintă cea mai bună veste din anul 2020

„Evident că vaccinarea în sine reprezintă cea mai bună veste din acest an, reprezintă un motiv de optimism, de recâștigare a încrederii.

ADVERTISEMENT

E cea mai sigură soluție de a închide această pandemie și de a reveni la o viață normală”, a declarat Andrei Baciu

„E o provocare fără precedent nu numai în România, ci la nivel global, pentru toți cei implicați în aceste activități.

Pornind de la partea logistică, partea de transport, de depozitare, partea propriu-zisă de vaccinare, toate acțiunile aferente de informare și de comunicare sunt fără precedent”, a adăugat Andrei Baciu

„Vaccinul este sigur. În România, vaccinarea este voluntară și gratuită. Pentru a organiza acest procedeu, vorbim la nivel global de zeci – sute de milioane de vaccinuri care vor fi administrate în perioada următoare, e un efort logistic semnificativ.

Lucrurile nu sunt perfecte și pot exista imperfecțiuni, dar vă garantez că există o transparență totală cu privire la toate aspectele legate de vaccinare.

Sigur, părerile sunt împărțite, dar datoria noastră e să informăm și să transmitem toate informațiile pe care le avem în timp real, astfel încât fiecare persoană să ia o decizie informată”, a mai zis acesta.

 

 

ADVERTISEMENT