News

Modelul original e prea scump? Samsung lansează noul S20 FE. Promite aceeași experiență, dar la un preț mai mic

24.09.2020 | 18:06
Modelul original e prea scump Samsung lanseaza noul S20 FE Promite aceeasi experienta dar la un pret mai mic
ADVERTISEMENT

Samsung a anunțat lansarea noului smartphone Galaxy S20 FE (n.r. Fan Edition), un model așteptat cu mult interes de cei pe care prețul piperat i-a împiedicat să se orienteze către seria originală, disponibilă încă din primăvară.

Producătorul coreean pare să fi preluat rețeta de succes a rivalilor Apple, așa că intenționează să le ofere clienților săi multe dintre avantajele lui S20, împachetate într-un dispozitiv ceva mai accesibil. Cu alte cuvinte, vorbim despre o combinație între un smartphone din gama flagship și o variantă „lite”, cu mici compromisuri la anumite capitole, pentru performanță de top fără să fii nevoit să scoți foarte mulți bani din buzunar.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut în cadrul celui mai recent eveniment Galaxy Unpacked, desfășurat de data aceasta exclusiv online și denumit sugestiv „for Every Fan”. Compania susține că acest model a fost realizat în urma feedback-ului primit de la fanii dispozitivelor sale.

Samsung lansează S20 FE. Va fi ceva mai ieftin decât modelul original

Samsung Galaxy S20 FE va fi livrat atât cu cu modem 4G, cât și cu modem 5G. Dacă în mod normal nu ar trebui să fie o diferență prea mare între cele două variante, de data aceasta vom avea parte de configurații diametral opuse.

ADVERTISEMENT

Modelul 4G, cel mai ieftin, este echipat cu Exynos 990, același procesor pe care îl întâlnim și pe dispozitivele Samsung Galaxy S20 și Galaxy Note20 în Europa, în timp ce modelul cu 5G este echipat cu un chipset Snapdragon 865, la fel ca telefoanele de top ale companiei din SUA, China și Coreea de Sud.

De ce există diferență? Ei bine, cel mai probabil mișcarea este legată de modul în care Qualcomm distribuie chipset-ul Snapdragon 865: nu îl vinde fără un modem 5G. Trebuie spus și că modelul Galaxy S20 FE este doar primul din gama dedicată fanilor.

ADVERTISEMENT

Compania promite să-și surprindă și pe viitor clienții cu lansări de acest gen, mai ales că dispozitivele sale de top au început să fie din ce în ce mai scumpe, cu preț de pornire care se apropie din ce în ce mai mult de 1.000 euro.

Configurația hardware nu diferă cu mult față de modelele S20 deja lansate

Compania își propune astfel să ofere la un preț mai mic majoritatea capabilităților de care se bucură cele mai bune dispozitive ale sale. Chipset-ul de top vine la pachet cu un ecran Infinity-O Super AMOLED de 6,5” cu rezoluție Full HD+ la 120 Hz, 6 sau 8 GB memorie RAM și 128 sau 256 GB stocare internă, precum și cu posibilitatea de a adăuga și un microSD pentru extinderea capacității.

ADVERTISEMENT

Telefonul este realizat din materiale premium din generație mai veche, cât și din plastic. Pe partea din față, ecranul plat este acoperit de Gorilla Glass 3, rama este din aluminiu, iar spatele este din plastic. Galaxy S20 FE vine în șase culori: Cloud Navy, Cloud Red, Cloud Lavender, Cloud Mint, Cloud White și Cloud Orange. Plasticul are o textură mată, similară cu cea de pe Galaxy Note20.

În ciuda faptului că vorbim despre un telefon poziționat într-o gamă inferioară ca preț, acest model este echipat cu încărcare wireless bilaterală. De asemenea, vine cu rezistență la apă și praf la standardul IP68.

Ultima, dar nu cea din urmă, camera foto principală de 12 megapixeli f/1.8 este comparabilă cu ceea ce oferă compania și pe modelul S20 standard. și este echipată cu trei senzori și trei lentile. Compania promite și space zoom la 30x, întocmai ca pe modelele superioare.

Galaxy S20 FE în variantele 4G și 5G va fi disponibil în magazinele din România începând cu 3 octombrie. Le poți precomanda chiar de astăzi, de pe site-ul companiei, iar prețul pornește de la 750 de euro.

ADVERTISEMENT