Life

Modul prin care îți distrugi frigiderul și congelatorul fără să-ți dai seama. Cei mai mulți oameni fac asta din neatenție

Care sunt motivele principale pentru care frigiderul se strică. Mulți oameni face o greșeală crucială și nici măcar nu își dau seama.
03.03.2024 | 19:46
Modul prin care iti distrugi frigiderul si congelatorul fara sati dai seama Cei mai multi oameni fac asta din neatentie
Acesta este unul dintre motivele principale pentru care frigiderul se strică. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De ce se strică frigiderul? Te-ai întrebat și tu acest lucru? Ei bine, acest aparat electrocasnic funcționează continuu, șapte zile din șapte, și are o durată de viață de aproximativ 10 ani, dar o greșeală banală îl poate distruge mai repede de atât.

De ce se strică frigiderul. Greșeala pe care o poți evita dacă ești atent

Durata medie de viață a unui frigider este de 10 ani, ceea nu este chiar puțin ținând cont că este singurul aparat electrocasnic ce funcționează zi de zi, fără pauză. Însă, uneori, acesta se poate strica mai repede.

ADVERTISEMENT

Neglijența distruge, de mult ori, atât frigiderul cât și congelatorul, iar o greșeală banală poate fi extrem de dăunătoare. Mulți români nu știu asta, dar este important să fie setată temperatura potrivită.

Specialiștii au dezvăluit ca valoare nu trebuie să fie mai mare de 2-7 grade Celsius. În același timp, congelatorul vine presetat din fabrică la -15 grade Celsius, dar nu este o idee bună să-l lași așa.

ADVERTISEMENT

Experții recomandă reglarea unei temperaturi ideale, de -19 grade Celsius. În acest mod, nu doar că produsele se vor păstra mai bine, dar vei face și economie la energie electrică și vei plăti mai puțin la factură.

Este bine să ai grijă de frigiderul tău

Un alt sfat de îngrijire frigiderului tău este să nu-l întorci niciodată cu susul în jos, nici măcar atunci când îl transporți, deoarece uleiul din interior s-ar putea scurge și deteriora întreg sistemul. De asemenea, trebuie să aștepți 12 ore după ce ai transportat aparatul, înainte de a-l băga în priză.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă pare un sfat pe care obișnuiesc să-l dea părinții, nu ține ușa de la frigider deschisă. Cel mai bine este să te gândești dinainte la ceea ce ai nevoie, căci un studiu a arătat că 7% din răcoarea din aparat se pierde de fiecare dată când acesta este deschis și închis.

Astfel că, doar că frigiderul se strică mai repede, dar consumă și mai multă energie electrică. Pe de altă parte, este esențial să cureți aparatul măcar o dată pe lună, chiar dacă în cazul modelelor noi nu este nevoie de dezghețare.

ADVERTISEMENT

Scoate-l din priză, scoate fiecare accesoriu care este detașabil și curăță-l bine cu apă și săpun. Procedează la fel și cu interiorul frigiderului și acordă mai multă atenție inelelor de etanșare, unde se acumulează murdăria/ -.

ADVERTISEMENT
Tags: