Sport

Mohamed Salah şi Sadio Mane, duel direct în barajul pentru CM 2022! Unul dintre ei va rata turneul final din Qatar

Confederația Africană de Fotbal (CAF) a efectuat tragerea la sorți pentru play-off-ul de calificare la Cupa Mondială din Qatar. Salah sau Mane se vor lupta pentru un loc la turneul final.
22.01.2022 | 22:30
Mohamed Salah si Sadio Mane duel direct in barajul pentru CM 2022 Unul dintre ei va rata turneul final din Qatar
ADVERTISEMENT

Conform tragerei la sorți, Egiptul va întâlni Senegalul în turul final al preliminariilor la Cupa Mondială. Meciul tur va avea loc pe 24 martie, la Cairo, iar returul va fi pe 29 martie, la Dakar.

Atât Egiptul, cât și Senegalul au câștigat grupele de calificare fără a pierde niciun meci, dar, potrivit regulilor de calificale, cei 10 câștigători ai grupelor au fost împărţiţi în două urne pentru tragerea la sorţi.

ADVERTISEMENT

Care sunt celelalte confruntări ale preliminariilor din Africa la Cupa Mondială

Tragerea la sorți pentru runda a treia a calificărilor la Cupa Mondială din Qatar a avut loc sâmbătă, la Douala (Camerun). Celelalte patru confruntări sunt:

  • Camerun – Algeria
  • Ghana – Nigeria
  • RD Congo – Maroc
  • Mali – Tunisia

Salah și Mane au ajuns amândoi la ultima Cupă Mondială din Rusia, deși Egiptul și Senegalul au fost eliminate în faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Ei nu sunt singurii mari jucători care riscă să rateze Cupa Mondială. Portugalia și Italia – ultimele două câștigătoare ale Campionatelor Europene – ar putea să se confrunte în vederea calificării.

De asemenea, Polonia lui Lewandowski și Suedia lui Ibrahimovic ar putea fi adversare în ultimul tur de calificare pentru Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT

Salah și Mane, posibili adversari şi în Cupa Africii

Superstarurile lui Liverpool, Mohamed Salah și Sadio Mane, se pot înfrunta în cadrul Cupei Africii pe Națiuni, dacă echipele ambilor jucători ajung în finala competiției.

Cei doi coechipieri de la Liverpool se află în părți opuse ale tabloului Cupei Africii pe Națiuni, după ce s-au calificat în optimile de finală ale competiţiei.

ADVERTISEMENT

Egiptul lui Salah va înfrunta Coasta de Fildeș, după ce a terminat doar pe locul al doilea în grupă, iar Senegalul lui Mane va întâlni Capul Verde, după ce a terminat ca lider de grupă. Ambele meciuri au loc săptămâna viitoare.

Atât Salah, cât și Mane au marcat goluri victorioase pentru echipele naționale în cadrul Cupei Africii pe Naţiuni de anul acesta, pentru a le ajuta să ajungă în optimi.

Penalty-ul lui Mane împotriva Zimbabwe a fost singurul gol al Senegalului în faza grupelor. Echipa lui s-a clasat în fruntea grupei cu cinci puncte, după o victorie cu 1-0 și două remize de 0-0. De cealaltă parte, Salah a înscris în meciul Guinea-Bissau – Egipt 0-1, din etapa a 2-a.

ADVERTISEMENT