Sport

S-a întrecut măsura! Al-Ittihad, ofertă faraonică de 1,17 miliarde de euro pentru Salah!

Mohamed Salah și-a dat acordul să plece de la Liverpool. Al-Ittihad îl îngroapă în bani pe egiptean și pe Liverpool. Oferta a depășit 1 miliard de euro
25.08.2023 | 16:14
Sa intrecut masura AlIttihad oferta faraonica de 117 miliarde de euro pentru Salah
Mohamed Salah mai are contract cu Liverpool până în vara lui 2025. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
25-08-2023
13:20

Al-Ittihad, pachet de peste 1 miliard de euro pentru Salah

Saudiții au mărit din nou miza și sunt gata să le ofere celor de la Liverpool și lui Mohamed Salah nu mai puțin de 1,17 miliarde de euro, conform tabloidului englez „The Sun”.

„Cormoranii” ar urma să încaseze suma de 175 de milioane de euro, în timp ce egipteanul ar primi pe cele cinci sezoane 990 de milioane de euro! Liverpool a găsit și un posibil înlocuitor pentru Salah. Este vorba despre Federico Chiesa, pentru care trebuie să le achite celor de la Juventus 60 de milioane de euro. 

Mohamed Salah e aproape de o plecare surprinzătoare de pe Anfield Road, după oferta fabuloasă primită de Liverpool de la Al-Ittihad. Ce șanse sunt pentru ca transferul în Arabia Saudită să se realizeze.

Mohamed Salah, foarte aproape de plecarea de la Liverpool!

Al-Ittihad vrea cu orice preț să îl aducă în Arabia Saudită pe starul fotbalului musulman. Saudiții sunt gata să îi ofere lui Liverpool 100 de milioane de euro pentru atacantul în vârstă de 31 de ani.

ADVERTISEMENT

Egipteanul va avea un salariu faraonic, de 200 de milioane de euro în cei trei ani de contract, adică peste 60 de milioane de euro pe an! Și se pare că Salah și-a dat deja acordul să vină la Al-Ittihad!

Cel puțin asta susține jurnalistul Aaron Dominguez. Fabinho, fostul său coechipier de la Liverpool și Karim Benzema fiind cei care l-au convins să accepte să joace în campionatul Arabiei Saudite. Salah îl va mai avea coechipier și pe N’Golo Kante.

ADVERTISEMENT

Mohamed Salah nu e lăsat să plece de Liverpool

Liverpool nu vrea să renunțe însă așa ușor la golgheterul echipei din ultimele sezoane, mai ales că pe 1 septembrie se încheie perioada de transferuri și „cormoranii” nu mai au timp să îi găsească un înlocuitor pe măsură.

Internaționalul egiptean a scris istorie în tricoul lui Liverpool din 2017, când a fost transferat de la AS Roma pentru 42 de milioane de euro. Vârful a marcat în total 186 de goluri și a urcat pe podium în clasamentul all-time al celor mai buni marcatori ai lui Liverpool, o performanță uriașă!

ADVERTISEMENT

Salah a reușit să câștige cu Liverpool UEFA Champions League, Supercupa Europei, Campionatul Mondial al Cluburilor, titlul în Premier League, o Cupă, o Cupă a Ligii și Supercupa Angliei. Egipteanul a ieșit de trei ori golgheterul Premier League: în 2018, 2019 și 2022.

Ce șanse sunt ca mutarea să se realizeze

În acest moment, șansele sunt destul de mici ca transferul să se realizeze. Mingea este însă în terenul lui Salah, care ar putea să forțeze mutarea, anunță jurnalistul Fabrizio Romano. Liverpool nu are însă nicio intenție să negocieze cu saudiții.

ADVERTISEMENT

Mohamed Salah și-a prelungit anul trecut contractul cu Liverpool. Noua înțelegere e valabilă până la 30 iunie 2025. Vedeta lui Liverpool e evaluat conform Transfermarkt la 65 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT