Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Moldovan, jenant în Voluntari – Rapid 2-1: “Saluta galeria la gol”. Cine îi poate lua locul la națională

La FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI a fost invitat Mihai Stoichiță. În cadrul emisiunii aceștia au vorbit despre meciul făcut de Moldovan la Voluntari, dar și despre portarul care îi poate lua locul la națională.
08.08.2023 | 22:56
Moldovan jenant in Voluntari  Rapid 21 Saluta galeria la gol Cine ii poate lua locul la nationala
Edi Iordănescu la meciul dintre Voluntari și Rapid, scor 2-1.
ADVERTISEMENT

Rapid a fost înfrântă în deplasare de Voluntari, scor 2-1. Echipa coordonată de Bergodi a făcut un meci modest cu actuala echipă de pe locul 2 al SuperLigii. În secunda 11, Moldovan a avut parte de un moment jenant la Voluntari, atunci când Andrei Doru a marcat printr-un șut de la 25 de metri. Portarul rapidului a avut un moment de neatenție, moment care i-a costat pe giuleșteni.

Moldovan în pericol să-și piardă poziția de titular la națională

Mihai Stoichiță a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre momentul jenant al lui Moldovan la Voluntari. Fostul antrenor s-a pus în pielea lui Cristiano Bergodi și a spus ce ar fi făcut în locul italianului de la Rapid. Stoichiță a pus ochii și pe un alt portar din SuperLiga pentru echipa națională. Este vorba despre Popescu de la Universitatea Craiova, pe care îl consideră foarte bun.

ADVERTISEMENT

“Să spun de ce nu sunt îngrijorat de prestația lui lui Moldovan. El ne-a obișnuit cu astfel de gafe periodic. Da. S-a întâmplat aseară, e adevărat, dar tot un portar de valoare este, normal. Dacă am cântări plusurile cu minusurile ar da net în favoarea pozitivismului lui ca portar.

Dacă eram Bergodi mă echilibram, dădeam un cap în ușă să nu mă vadă nimeni, asta e și după care vorbeam cu Moldovan și încercam să-l aduc din nou acolo. 

ADVERTISEMENT

Eu mă duc pe la toate meciurile. Normal că l-am remarcat pe Popescu de la Universitatea Craiova și îmi place. Probabil că Edi l-a văzut și el. Discutăm în momentul în care ne întâlnim la federație, iar lista de portari e mult mai largă acum. Dar alegerea îi aparține lui și lui Leo Toader.”, a declarat Mihai Stoichiță, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Moldovan, lipsit de concentrare la meciul cu Voluntari

Rapidistul Robert Niță a avut și el câteva cuvinte de spus la adresa portarului de la națională. Analistul a fost la meci și a discutat despre momentul jenant al lui Moldovan de la Voluntari. Niță susține că jucătorul giuleștenilor era cu fața spre joc în momentul în care a primit gol de la Andrei Doru și susține că acesta a fost lipsit de concentrare.

ADVERTISEMENT

“M-am uitat la coregrafia Rapidului. Moldovan era cu fața la joc. E clar o greșeală foarte mare, dar o lipsă de concentrare pe începutul de joc.  El este un portar bun, e titular în momentul de față, cu evoluții remarcabile la echipa națională, dar aseară a comis-o. Nu e prima oară, e adevărat.

Vrem să-i fim alături și să-i dăm moral, că vin meciurile echipei naționale. Dar de două-trei ori pe campionat n-ar trebui să se întâmple, că dacă se întâmplă de două-trei ori pe campionat sunt nouă puncte și s-ar putea să nu fi locul 1, să fi locul 4 sau să nu prinzi primele 6.

ADVERTISEMENT

Pe undeva e bine că se întâmplă în etapa a 4-a și ai timp să revii, dar pe de altă parte te uiți că peste o lună de zile sunt meciurile echipei naționale. Te gândești că apără acum încă trei meciuri, bine, dar dacă o comite atunci. E un mare semn de întrebare.”, a spus Robert Niță, la FANATIK SUPERLIGA.

Stoichiță crede că Vlad Chiricheș nu este pregătit de SuperLiga

A fost adus în discuție și subiectul Vlad Chiricheș. Stoichiță nu crede că fundașul de la FCSB este 100% pregătit să evolueze în SuperLiga. Fostul antrenor susține că fizic jucătorul roș-albaștrilor mai are de lucrat, însă mental este foarte bun. Stoichiță a mai spus că Vlad Chiricheș este liderul în vestiar și din teren la echipa lui Gigi Becali.

“El crede că poate să facă ce făcea când juca și cu Florin la Steaua. Atunci când era în formă maximă întotdeauna. Îți rămân reflexele astea de a construi, de a etala ceea ce știi tu să faci foarte bine. El este unul dintre puținii fundaș care știu să iasă cu mingea la picior și să construiască de la ultima linie.

Poate în momentul de față nu este încă bine pus la punct din punct de vedere fizic. Mental am înțeles că este un un pilon de rezistență în în vestiarul Stelei și în teren. Am văzut tot timpul coordonând și este un lider clar. Dacă vă uitați la un meci al lui, acum vedeți în teren modul în care coordonează apărarea și linia apărării tot timpul.

La vârsta și la experiența lui nu îți permiți să-l mai tragi de mâneca. Nu merge să-i atragi atenția asupra a ceea ce el știe deja că a făcut greșit. În sufletul lui să știe cel mai bine ce a făcut.” a mai spus Stoichiță.

Moldovan, JENANT! Cum se explica GOLUL din secunda 11 | Voluntari - Rapid 2-1

ADVERTISEMENT