News

Momente de panică la Spitalul de Copii din Timișoara: zeci de copii evacuați după o alertă de incendiu

O alertă de incendiu a creat momente de panică la Spitalul de Copii Timișoara. Miercuri seara, zeci de copii au fost evacuați de la unitatea medicală.
27.09.2023 | 22:13
Momente de panica la Spitalul de Copii din Timisoara zeci de copii evacuati dupa o alerta de incendiu
Alertă de incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. Zeci de copii au fost evacuați. Sursa foto: capturi Digi24.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A fost alertă de incendiu, miercuri seara, la Spitalul Clinic de urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara. Pentru precauție, s-a decis ca zeci de copii din unitate să fie evacuați.

Alertă de incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. Zeci de copii au fost evacuați

Mai multe echipaje de pompierii au intervenit, miercuri seară, la Spitalul de Copii din Timișoara. Aici a avut loc o degajare de fum într-o cameră tehnică. Un număr de aproximativ 25 de copii au fost evacuați și duși în corpul principal de clădire.

ADVERTISEMENT

Mulți dintre cei mici care au fost scoși din unitatea medicală sunt bebeluși. Ei au fost scoși pe brațe și transportați la autospecialele SMURD. Din fericire nu s-au înregistrat victime.

Într-o intervenție la Antena 3, purtătorul de cuvânt ISU Timiş a anunţat că nu sunt pericole şi sala se ventilează. ”Totul este sub control. A fost o scurgere de ulei de la o cameră a compresoarelor, fără nicio problemă. Nu a fost foc, nu a fost fum”.

ADVERTISEMENT

Lucrurile s-au rezolvat rapid, spun reprezentanții spitalului. ”Copiii au fost evacuaţi în momentul în care s-a simţit un miros de ulei încins şi lucrurile sunt în control”, a anunţat şi directorul medical.

Spitalul de Copii din Timișoara, afectat de incendiu și în 2022

Anul trecut, pe 18 septembrie, la același spital din Timișoara, a avut loc un incendiu. Și atunci, zeci de copii şi mamele lor au fost evacuaţi. ”Incidentul s-a produs în camera tehnică, situată la etajul 1 al imobilului, din cadrul compartimentului transplant medular.

ADVERTISEMENT

Cauza probabilă a incendiului care a dus la degajări mari de fum la nivelul etajelor 1 şi 2 ale spitalului, a fost defectarea pe timpul exploatării a unui aparat electric de purificare a aerului”, au anunțat atunci reprezentanţii ISU.

S-a mai luat atunci decizia ca peste 40 de copii să fie transferați la alte unităţi sanitare din Timişoara. Au intervenit trei autosanitare SMURD, şapte ambulanţe SAJ, două autospeciale de transport personal şi victime multiple şi un microbuz de transport persoane din cadrul ISU Timiş.

ADVERTISEMENT

La fel ca în prezent, din fericire, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale suplimentare. După ce s-au remediat problemele, pacienții au revenit la unitatea de unde au fost evacuați.

ADVERTISEMENT