Fotbal intern

Momente de stupoare la Gaz Metan – FC Botoşani, în timpului momentului de reculegere pentru Ilie Balaci. Video

22.10.2018 | 08:19
Momente de stupoare la Gaz Metan  FC Botosani in timpului momentului de reculegere pentru Ilie Balaci Video

Ilie Balaci a încetat din viaţă duminică, 21 octombrie, la vârsta de 62 de ani, după ce a suferit un infarct. “Minunea Blondă”, aşa cum era numit fostul mare fotbalist şi antrenor, a fost omagiat la meciurile din Liga 1 Betano care s-au jucat, precum şi în eşalonul secund. La meciul de la Mediaş, dintre Gaz Metan Mediaş şi FC Botoşani, momentul de reculegere de la începutnu a decurs aşa cum a trebuit, provocând stupoare în tribune.

Crainicul stadionului a fost cel care a anunţat atunci când cele două echipe s-au strâns la mijlocul terenului că se va ţine un minut de reculegere în memoria celui care a fost Ilie Balaci, însă chiar el a fost cel care nu a respectat momentul.

Momente de stupoare la Gaz Metan – FC Botoşani

Mai exact, acesta a vorbit pe tot parcursul minutului de reculegere, iar spectatorii şi jucătorii se uitau uluiţi în jur, încercând să-şi găsească o explicaţie pentru cele întâmplate ( Vezi VIDEO aici). În dimineaţa zilei de duminică, Liga Profesionistă de Fotbal a emis un comunicat prin care a anunţat că la toate meciurile rămase de disputat din cadrul rundei cu numărul 12 a Ligii 1 Betano se va ţine un minut de reculegere înainte de start şi toţi jucătorii vor purta banderole negre pe braţe:

”Memoria celui care a fost Ilie Balaci, unul dintre cei mai mari fotbalişti din istoria României, va fi cinstită pe toate stadioanele Ligii 1 Betano. Meciurile rămase de disputat din etapa a 12-a vor fi precedate de momente de reculegere, iar sportivii vor purta în semn de omagiu banderole negre”, scrie în comunicatul postat pe  site-ul oficial al LPF.

Jucătorii celor două echipe se salută înaintea meciului de fotbal dintre Gaz Metan Mediaş şi FC Botoşani, din etapa a XII-a a Ligii 1 Betano, disputat pe stadionul Municipal Gaz Metan din Mediaş, duminică, 21 octombrie 2018.
Jucătorii celor două echipe se salută înaintea meciului de fotbal dintre Gaz Metan Mediaş şi FC Botoşani, din etapa a XII-a a Ligii 1 Betano

Aşa s-a întâmplat şi duminică, însă doar la Mediaş momentul a fost de neînţeles. Pe Stadionul “Ion Oblemenco”, acasă la Ilie Balaci, partida Craiova – FCSB 2-1 a început cu 30.000 de oameni gândindu-se la “Prinţul Deşertului”, în minutul 8 jocul a fost oprit în memoria sa, cifra 8 fiind cea pe care a purtat-o pe tricou la Craiova, iar pe tot parcursul meciului numele i-a fost strigat. Atât jucătorii lui Devis Mangia, cât şi cei ai FCSB-ului, au purtat tricouri negre, în memoria lui Ilie Balaci.