Sport

Cele mai șocante momente din fotbalul mondial în 2021. De la titlul pierdut de PSG, la plecarea lui Messi de la Barcelona

Anul 2021 a fost unul agitat în fotbalul mondial, cu un program aglomerat din cauza pandemiei de coronavirus și cu momente șocante care au surprins pe toată lumea.
31.12.2021 | 12:11
Cele mai socante momente din fotbalul mondial in 2021 De la titlul pierdut de PSG la plecarea lui Messi de la Barcelona
ADVERTISEMENT

Anul ce stă se încheie a adus momente pe care nu le vom uita niciodată, dar și altele pe care am dori să le ștergem din memorie.

A fost un an în care naționala României a mai ratat o calificare la un turneu major, formațiile englezești și-au arătat din nou supremația în Europa, Italia a cucerit titlul continental, iar Christian Eriksen a fost aproape de o tragedie.

ADVERTISEMENT

Cinci momente șocante în fotbalul mondial din 2021

În următoarele rânduri FANATIK încearcă să reproducă cele mai șocante cinci momente petrecute în fotbalul mondial în 2021 și care au lăsat urme adânci. Vom începe acest material cu marea surpriză din Ligue 1, acolo unde Lille a câștigat titlul de campioană în fața marii favorite PSG.

A fost un efort uriaș de-a lungul întregului sezon, dar o victorie cu 2-1 în fața lui Angers în mai, i-a asigurat lui Lille al patrulea titlu în Ligue 1. Marea pierzătoare a fost PSG, care a ratat șansa celui de-al 10-lea trofeu cu care le-ar fi egalat în fruntea ierarhiei all-time pe Olympique Marseille și AS Saint-Etienne.

ADVERTISEMENT

Lille a avut un punct mai mult decât marea putere a Franței și și-a trecut în palmares al patrulea titlu, primul după o pauză de 10 ani. Campionii în exercițiu se află pe locul opt în acest sezon, dar realizarea din stagiunea precedentă va rămâne pentru totdeauna un moment uimitor în istoria fotbalului francez.

Sheriff Tiraspol a surprins lumea cu victoria în fața lui Real Madrid

Real Madrid, de 13 ori câștigătoare a Champions League, a suferit o umilință greu de acceptat pe teren propriu împotriva anonimilor de la Sheriff Tiraspol în septembrie, în etapa a 2-a a fazei grupelor celei mai importante competiții la nivel de club.

ADVERTISEMENT

Pe Santiago Bernabeu a fost un duel între David și Goliath, dar moldovenii au dat marea lovitură și au câștigat dramatic cu 2-1 cu un gol minunat marcat de luxemburghezul Sebastien Thill în minutul 89. Probabil unul dintre cele mai mari șocuri din istoria competiției, nu numai de anul acesta.

A fost singura înfrângere a ”galacticilor” în grupe, care în cele din urmă și-au revenit după acel moment rușinos și au terminat pe prima poziție. Chiar dacă a ratat calificarea, Sheriff se poate mândri că a terminat pe 3 la prima participare, peste Shakhtar Donetsk, și va evolua la primăvară în Europa League.

ADVERTISEMENT

Meciul Brazilia – Argentina, suspendat după 7 minute din cauza Covid-19

Era de așteptat să fie o întâlnire dramatică cu momente pe viață și pe moarte, dar ceea ce s-a întâmplat pe teren în timpul meciului dintre Brazilia – Argentina, din preliminariile sud-americane pentru CM 2022, a fost cu adevărat altceva.

După doar 7 minute jucate, oficialii brazilieni din domeniul sănătății au intrat pe teren pentru a reține și băga în carantină trei jucători argentinieni care nu ar fi respectat măsurile restrictive impuse la acel moment de pandemia de Covid-19.

Meciul a fost oprit, iar jucătorii argentinieni au mers la vestiare. Superstarurile Lionel Messi și Neymar au încercat să discute cu oficialii pentru a încerca să găsească o soluție, dar meciul a fost în cele din urmă suspendat definitiv.

Crearea Superligii a provocat haos

Lucrurile s-au mișcat cu o viteză uimitoare când știrile inițiale despre înființarea Superligii Europene au apărut în aprilie. Cele mai puternice 12 cluburi de pe bătrânul continent își uneau forțele și anunțau începerea proiectului care se dorea o alternativă la ce oferă UEFA.

Dar, noua competiție nu a fost primită cu brațele deschise. Celelalte cluburi au reacționat prompt pe rețelele de socializare, jucătorii, chiar și cei de la formațiile implicate în proiect, au fost reticenți, iar fanii au ieșit pe străzi pentru a protesta.

În cele din urmă, Superliga s-a prăbușit înainte de a începe, la doar 48 de ore de la anunțul înființării. Nouă dintre cele 12 cluburi s-au retras la scurt timp pentru a evita sancțiuni. Ar fi putut fi cu ușurință sfârșitul fotbalului așa cum îl cunoaștem, cu decenii de istorie în spate. Dar lumea s-a unit pentru a afirma faptul că fotbalul este pentru suporteri. Și așa va fi mereu.

Cutremurul produs de plecarea lui Messi de la Barcelona

Într-adevăr, a existat un singur eveniment care a zguduit cu adevărat lumea fotbalului până la capăt, nu-i așa? Cum a reușit Barcelona să-l lase pe Lionel Messi să-i scape din mâini? A fost ceva despre care nimeni nu credea că se va întâmpla cu adevărat, dar care până la urmă s-a întâmplat.

Sigur că zvonurile alimentau o posibilă plecare a starului argentinian de pe Camp Nou, dar când bomba a căzut în august, totul a părut un vis. Va regreta Barcelona că a apăsat trăgaciul pentru cea mai mare decizie din istoria clubului? Timpul va oferi un răspuns.

Cert este că Leo Messi a plecat de ”acasă” și a ajuns în galaxia de stele a celor de la PSG, alături de prietenul Neymar și de noul mare star al fotbalului mondial, Kylian Mbappe. Prima impresie nu este una care să ne dea pe spate, dar argentinianul a dovedit de atâtea ori că știe când trebuie să scoată iepurele din joben. Și de această dată iepurele ar fi trofeul Champions League pentru parizieni.

ADVERTISEMENT