Sport

Anunțul momentului! Leo Messi a plecat de la FC Barcelona! PSG i-a trimis contractul

Lionel Messi a susținut o conferință de presă prin care și-a luat rămas bun de la FC Barcelona.
Anuntul momentului Leo Messi a plecat de la FC Barcelona PSG ia trimis contractul
Anunțul momentului! Leo Messi pleacă de la FC Barcelona! Argentinianul a izbucnit în lacrimi la conferința de presă de adio. Video
ADVERTISEMENT
08-08-2021
16:51

PSG i-a trimis contractul lui Messi. Semnează pe 2+1 ani

PSG e la un pas să îl aducă pe Lionel Messi pe Parc des Princes. Conducerea francezilor a transmis deja contractul către tatăl argentinianului (care este şi impresarul jucătorului) şi avocaţii acestuia.

Messi va semna o înţelegerea valabilă doi ani, cu opţiune de prelungire pe încă un sezon. Salariul net este de 35 de milioane de euro, fără bonusuri, anunţă jurnalistul Fabrizio Romano.

Argentinianul este pregătit să-şi pună semnătura pe contract, după ce-l va studia cu reprezentanţii săi. PSG aşteaptă venirea lui Messi la Paris, pentru vizita medicală şi prezentarea oficială, ce va avea loc în săptămâna următoare.

 

Din informaţiile apărute în presa franceză, Messi va evolua cu numărul 19, după ce a refuzat să preia 10 de la Neymar.

08-08-2021
11:13

Care a fost momentul culminant la Barcelona și ce regretă Lionel Messi

În cadrul conferinței de presă de duminică, în care Lionel Messi și-a luat rămas bun de la Barcelona și fanii grupării catalane, argentinianul a vorbit și despre momentul pe care îl consideră cea mai mare realizare în tricoul balugrana, dar și despre lucrurile pe care și-ar fi dorit să le realizeze la Barcelona. 

”Regrete? Nu am regrete, am dat totul pentru club, tot timpul. Mi-aș dori în continuare să mai câștig de câteva ori Liga Campionilor. Am avut o generație cu care am fi putut câștiga mai multe trofee Liga Campionilor”, a spus Messi.

Întrebat despre cel mai bun moment al său la club, Messi a răspuns: ”Este dificil să aleg doar un moment. Dar poate ziua în care am debutat. Acesta a fost visul meu împlinit. Tot ce a venit mai târziu a fost uimitor, dar îmi voi aminti întotdeauna momentul în care a început totul”, a mărturisit argentinianul.

Întrebat din nou: ”Ai fi jucat pentru un salariu mai mic?”

”Am spus că sunt dispus să renunța la jumătate din contract pentru a continua să joc la Barcelona. Clubul nu mi-a mai cerut nimic. Am fost de acord, dar nu a fost să fie. Informația că am cerut mai mulți bani este o minciună.

După cum am spus deja, am făcut tot ce am putut să rămân, nu mai e nimic de spus. După cum a explicat președintele, clubul are datorii și nu s-a putut înregistra contractul meu.

Trebuie să o luăm așa cum este și să mergem mai departe. Acum trebuie să mă concentrez asupra carierei mele. Multe dintre lucrurile pe care oamenii le spun despre mine nu sunt adevărate”, a adăugat Lionel Messi.  

08-08-2021
10:55

Lionel Messi: ”Acesta este sfârșitul călătoriei mele la Barcelona”

În cadrul conferinței de presă susținută duminică, la Barcelona, Lionel Messi a răspuns întrebărilor jurnaliștilor și a le-a transmis că va lupta în continuare pentru trofee, chiar dacă va trebui să-și înfrunte, de acum, fosta echipă.

Întrebat dacă acesta este cel mai greu moment al carierei, Leo Messi a răspuns: ”Da, fără îndoială. Am mai avut momente grele, multe înfrângeri, dar să nu mă întorc la antrenament, să nu mă întorc să joc pentru Barcelona… acesta este sfârșitul călătoriei mele la club și acesta este cel mai greu lucru”.

Argentinianul a fost întrebat: ”Cum îți imaginezi Barcelona fără tine?”.

“Echipa este grozavă, vor veni alți jucători, jucătorii vin și pleacă, clubul este mai important decât oricine, așa cum a spus Joan Laporta. Oamenii se vor obișnui cu el (cu noul star de pe camp Nou – n.r.). Ar putea fi ciudat la început, dar se vor obișnui cu el”.

”În ultimii ani ai carierei mele voi lupta pentru titluri. Vreau să câștig trofee. Nu există nicio îndoială că voi pleca și mă voi alătura unui club care va concura cu Barcelona. Nu am vrut să plec, dar vreau să continuu să câștig, chiar dacă o voi face împotriva Barcelonei”, a mai spus Messi.

08-08-2021
10:38

Discurs emoționant al lui Lionel Messi la conferința de presă: ”Le-am promis copiilor asta”

Lionel Messi susține o conferință de presă, ultima pentru FC Barcelona. Vizibil emoțiot, starul argentinian le-a destăinuit jurnaliștilor că este un moment extrem de dificil pe care nu și l-a dorit. Acesta a menționat că Barcelona înseamnă ”acasă” pentru el și familia lui, și că le-a promis copiilor că vor reveni la Barcelona după încheierea carierei sportive.

”Astăzi trebuie să-mi iau rămas bun de la toate astea. Am fost aici toată viața mea – sunt aici de când aveam 13 ani. După 13 ani plec cu soția mea, cu cei trei copii ai mei catalani. Aceasta este casa noastră și într-o zi ne vom întoarce, le-am promis copiilor asta”, a spus Messi. 

Argentinianul a confirmat motivele enumerate de președintele Joan Laporta, referitoare la imposibilitatea de a înregistra contractul fotbalistului. Fotbalistul a mărturisit că anul trecut și-a dorit să părăsească Barcelona. Anul acesta și-a dorit să rămână, dar nu s-a putut. 

”Este adevărat tot ce a spus Laporta. Am avut un acord total, dar, în ultimul moment, totul s-a schimbat. Am auzit multe lucruri despre mine.

Anul acesta am vrut să rămân și nu am putut. Anul trecut am vrut să stau și am spus-o. Anul acesta am vrut să rămân. Am făcut tot posibilul, dar clubul nu a putut face asta din cauza La Liga”, a punctat Messi

 

08-08-2021
10:22

Messi a izbucnit în lacrimi la conferința de presă de adio

Lionel Messi susține în aceste momente conferința de presă în care anunță despărțirea în mod oficial de FC Barcelona. Superstarul argentinian nu și-a mai putut stăpâni emoțiile și a început sa plângă precum un copil.

07-08-2021
12:57

Messi, conferinţă de presă în cursul zilei de duminică

Lionel Messi va susţine o conferinţă de presă duminică, începând cu ora locală 12:00 (13:00, ora României), la stadionul Camp Nou din Barcelona.

Starul argentinian îşi va lua adio de la formaţia pentru care a evoluat timp de 20 de ani, 17 dintre ei la nivelul primei echipe. 

După ce miercuri, 4 august, FC Barcelona e emis un comunicat prin care anunţa că Messi nu va mai continua la echipă, iar o zi mai târziu preşedintele Joan Laporta a explicat şi el motivele pentru care nu s-a putut reînnoi contractul argentinianului, fotbalistul va  apărea, la rândul lui, în faţa jurnaliştilor. Conferinţa de presă va fi transmisă pe http://fcbarcelona.com.

07-08-2021
09:08

Transferul lui Messi s-a făcut. Fratele patronului de la PSG a făcut anunțul

Negocierile dintre tatăl lui Leo Messi, care este și impresarul fotbalistului, și reprezentanții clubului PSG au ajuns la final, iar anunțul oficial va fi făcut în următoarele ore, susține Khalifa bin Hamad bin Khalifa Al Thani, fratele emirului Qatarului, proprietarul clubului PSG.

”Negocierile sunt, oficial, încheiate. Anunțul, mai târziu”, a scris pe Twitter, fratele emirului. În postare apare ș o fotografie cu cu Messi, care îmbracă tricoul lui PSG.

Lionel Messi a rămas liber de contract în 30 iunie și a negociat intens cu Barcelona, semnarea unui nou contract, dar din cauza problemelor financiare ale clubului, catalanii au fost nevoiți să sisteze discuțiile cu argentinianul.

06-08-2021
19:38

Leo Messi s-ar fi înțeles cu PSG

L’Équipe susține că Leo Messi s-a înțeles cu PSG, argentinianul urmând să semneze un contract valabil două sezoane, cu posibilitatea de prelungire pentru încă unul.

În plus, Leo Messi ar urma să câștige aproximativ 29 de milioane de euro pe sezon, la vicecampioana Franței.

El Chiringuito susține că PSG plănuiește să-i facă o prezentare fastuoasă lui Leo Messi, astfel că a rezervat Turnul Eiffel pentru 10 august.

Pep Guardiola a pus punct telenovelei „Messi la Manchester City” și a explicat că nu intră în planurile echipei sale. În același timp, din ultimele informații, se pare că PSG deja i-a făcut o ofertă lui Lionel Messi și are prima șansă să obțină semnătura argentinianului.

Un alt club care și-ar putea permite salariul și bonusurile din contractul lui Messi e Chelsea Londra, care a intrat și ea pe fir, mai ales că Roman Abramovich îl apreciază foarte mult pe cel mai bun fotbalist al planetei.

ADVERTISEMENT

PSG face pressing la Lionel Messi. Ce salariu îi oferă

Conform ziaristului Nicolo Schira, PSG i-a pregătit lui Messi un contract „monstruos”, în valoare de 50 de milioane de euro și care poate crește cu prime și bonusuri de obiectiv, dar mai ales din drepturi de imagine. De altfel, acest lucru s-a întâmplat și la Barcelona, iar Messi a devenit primul fotbalist miliardar din istorie.

Prin urmare, Lionel Messi ar putea câștiga pe Parc des Princes nu mai puțin de 150 de milioane de euro doar din contract. Fără bonuri sau alte clauze! Argentinianul Angel Di Maria și brazilianul Neymar sunt cei care încearcă să-l convingă pe Messi să accepte oferta, având o relație foarte bună și în afara terenului.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Gică Popescu a explicat în exclusivitate pentru FANATIK că mai există în continuare șanse ca Messi să continue la Barcelona: „Eu nu cred că este încheiată povestea. Atâta timp cât nu a semnat cu o altă echipă, eu nu îl văd plecat. Fair-play-ul financiar există cam în toată lumea”, a surprins fostul căpitan al catalanilor.

Câți bani a câștigat Lionel Messi la Barcelona

Lionel Messi și-a petrecut aproape întreaga carieră de fotbalist la FC Barcelona, unde a câștigat o sumă amețitoare în ultimii 20 de ani. Doar pe parcursul ultimului contract pe Camp Nou, argentinianul a avut un salariu net de 555.237.619 euro.

ADVERTISEMENT

Tocmai aceste sume amețitoare la care s-au adăugat sume uriașe și din drepturile de imagine au adus Barcelona pe marginea prăpastiei, iar clubul a fost nevoit să acum să taie adânc din cheltuieli și salarii tuturor celor din club.

Juan Laporta a fost foarte tranșant și a explicat faptul că prelungirea contractului cu Messi ar însemnat sfârșitul pentru clubul blaugrana: „Nu am putut lua o decizie care să afecteze clubul în următorii 50 de ani. Clubul are mai mult de 100 de ani și este mai presus de toate și toți, chiar și decât cel mai bun jucător al lumii”. 

ADVERTISEMENT

Ce a reprezentat Messi pentru Barcelona

Lionel Messi a scris istorie pentru Barcelona reușind să înscrie nu mai puțin de 474 de goluri, în ultimii 13 ani reușind să înscrie peste 30 de goluri în fiecare sezon. Palmaresul argentinianului este unul fabulos și Messi ar putea fără probleme să își deschidă un muzeu cu toate trofeele cucerite pe Camp Nou: 10 titluri de campion, 4 Ligi ale Campionilor, 7 Cupe ale Spaniei și 8 Supercupe, 3 Campionate Mondiale ale cluburilor, 3 Supercupe ale Europei.

Ca jucător al Barcelonei, Messi a cucerit nu mai puțin de șase Baloane de Aur, ceea ce spune multe despre ceea ce însemnat Barcelona pentru Messi, dar mai ales ceea ce a reprezentat Messi pentru clubul catalan.

Argentinianul a ajuns pe Camp Nou în 2004, Barcelona fiind singurul club din cariera sa de seniori. Primul club din cariera sa a fost Grandoli, iar junioratul l-a încheiat la Newell’s Old Boys, unde a atras privirile tuturor, inclusiv ale cluburilor mari din Europa.

ADVERTISEMENT