News

Monica Anisie, ultimele precizări despre Evaluarea Națională și Bacalaureat. Ce trebuie să știe elevii care vor da examene

07.06.2020 | 19:16
Monica Anisie ultimele precizari despre Evaluarea Nationala si Bacalaureat Ce trebuie sa stie elevii care vor da examene
ADVERTISEMENT

Monica Anisie, ministrul Educației, a venit cu ultimele precizări despre Evaluarea Națională și Bacalaureat, în contextul în care cele două examene se vor desfășura în condiții speciale.

Monica Anisie, precizări despre Evaluarea Națională și Bacalaureat

Ministrul Educației, Monica Anisiei, a vorbit, la Digi24, despre noutățile legate de Evaluarea Națională și Bacalaureat, venind și cu vești noi.

ADVERTISEMENT

Suntem în plină pregătire pentru examenele naționale, din 2 iunie am reluat programele de pregătire pentru examenele naționale. Până la acest moment au participat 70% dintre elevi la aceste programe”, a declarat ministrul Educației.

Monica Anisie a venit și cu o premieră și a anunțat că vor fi două etape pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, cu mențiunea că un elev care a susținut o probă în prima etapă, dar nu a mai putut da o altă probă din cauze medicale, elevul nu va relua în a doua etapă și proba dată.

ADVERTISEMENT

„Anul acesta, atât Evaluarea Națională, cât și examenul de Bacalaureat se desfășoară în două etape. Am luat decizia pentru că dorim să venim în sprijinul elevilor.

Ce noutăți a prezentat ministrul Educației

Încă suntem în stare de alertă, de aceea la a doua sesiune vor participa elevii care sunt bolnavi, care în ziua uneia dintre probe au temperatura peste 37,3.

ADVERTISEMENT

Ceea ce vreau să spun foarte clar este că la etapa specială probele se recunosc dacă elevul a participat la una dintre ele. Nu va mai relua proba dacă este deja sustinută o probă în prima etapă”, a precizat ministrul Educației, la Digi24.

Monica Anisie a declarat că în fiecare unitate de învățământ în care se vor susține probele va exista un medic.

ADVERTISEMENT

„Există cadre medicale în toate unitățile de învățământ. Am realizat un ordin cu ministrul Sănătății, să existe în fiecare unitate în care se desfășoară examenele un cadru medical”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul Educației spune că a făcut calendarul înscrierilor astfel încât elevii care dau Evaluarea Națională în a doua etapă să nu fie afectați la înscrierea la liceu.

„Elevii care vor participa la a doua etapă a Evaluării Naționale nu sunt prejudiciați cu privire la admiterea la liceu, am făcut calendarul astfel încât aceștia să aibă șanse egale.

S-au pregătit foarte mult încât să meargă la un liceu pe care și-l doresc. Probele se vor încheia în 4 iulie, iar prima etapă de admitere la liceu este pe 10 iulie”, a mai precizat Anisie.

Ministrul Educației a mai spus că aceeași măsură a fost dispusă și pentru examenul de Bacalaureat, pentru ca cei de clasa a XII-a să aibă timp să se înscrie la facultate chiar dacă susține probele în a doua etapă.

ADVERTISEMENT